Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Bevallások május 20-ig

Kevesebb mint két hét maradt arra, hogy ki-ki elkészítse és az adóhatósághoz eljuttassa személyi jövedelemadó- (szja-) bevallását.

A bevallások benyújtásának határideje május 20., és addig kell befizetni az adót is.

Május 2-ig 1,925 millió bevallást vett nyilvántartásba az APEH. Ennek mintegy negyedét papíralapon küldték be, másik közel negyedét pedig elektronikus úton nyújtották be. A bevallások több mint felénél pedig a kettőt kombinálták, vagyis az APEH internetes programjával készítették el – így élhettek a program ellenőrzési funkciójával –, de papíralapon küldték be. Az APEH május 2-ig több mint 1,003 millió esetben utalt vissza adót, összesen 53,422 milliárd forintot. Mivel 1141 tétel esetében az adóhatóság késlekedett az szja visszafizetésével, 381.254 millió forint kamatot utalt ki az adózóknak.

Minden évben szép számmal találni valamilyen hibát a bevallásokban. Évek óta tipikus hibának számít, hogy hiányzik az adózó aláírása a bevallásról, s gyakran előfordul az adóazonosító szám téves feltüntetése is, ilyenkor pedig a bevallás hibásnak minősül, akkor is, ha számszakilag jól töltötték ki. Sokszor előfordul az is, hogy az adózók a bevallás főlapján elfelejtik bejelölni: a visszaigényelhető összeget vissza szeretnék kérni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megkezdődött az ózdi kettős gyilkosságként ismert büntetőper tárgyalása

Megkezdődött az ózdi kettős gyilkosságként ismert büntetőper tárgyalása a Borsod megyei bíróságon… Tovább olvasom