Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Befagyasztják a rezsiköltségeket

A Széll Kálmán Terv szerint a devizahitelek törlesztése sok családban már a megélhetést fenyegeti, így fontos, hogy legalább a rezsiköltségek ne emelkedjenek az égig. Ezért a kormány hatósági árképzéssel és az extraprofit visszaszorításával befagyasztja a legfontosabb rezsiköltségeket.

A rezsiköltségek befagyasztását lehetővé tévő szabályozás részleteit július elsejéig a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Belügyminisztérium dolgozza ki.

A Széll Kálmán Terv az intézkedést azzal indokolja: minden józanul gondolkodó kormány számára az a legfontosabb, hogy a családok helyzete stabil és kiszámítható legyen. Mint a dokumentumban olvasható, a megélhetési kockázatok csökkentése közvetlenül is pozitívan hat a gazdasági teljesítményre, az adósság legyőzésére, mivel az erős háztartásokban sokkal kisebb az esélye annak, hogy bárki kiesik a normális élet világából, és az állam segítségére szorul. A családok védelmével és megerősítésével a szociális kiadások hosszabb távú csökkenésére, ezzel az adósság újratermelődésének elkerülésére is okkal lehet számítani - derül ki a tervből, amelyet kedden ismertettek.

A dokumentum szerint az abban foglalt intézkedések révén nő a bizalom Magyarország iránt, ezzel csökken a kockázati felár és vele az általános kamatszint, ez pedig fékezni fogja szinte minden termék és szolgáltatás árának növekedését. A családok így olcsóbban juthatnak hitelhez, bátrabban tervezhetnek, mert kevesebb pénzt visz el a hitelkamat. "A devizahitelezés, amelyet a nemzeti ügyek kormánya egy korábbi döntésével már betiltott, elveszti így az értelmét, hiszen a forintkamatok is elérhetőkké válnak" - olvasható a tervben.

Olvasóink írták

  • 2. load 2011. március 03. 10:09
    „"A dokumentum szerint az abban foglalt intézkedések révén nő a bizalom Magyarország iránt, ezzel csökken a kockázati felár és vele az általános kamatszint, ez pedig fékezni fogja szinte minden termék és szolgáltatás árának növekedését."

    Én nem hiszem, hogy a szocializmus (Kádár-rendszer) gazdaságpolitikájának restaurációja növelni fogja a befektetői bizalmat.
    Ha valaki előtt ez egyértelmű és világos, kérem győzzön meg engem is róla!”
  • 1. zoli78 2011. március 02. 07:07
    „A Forintot fagyasztanátok be!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújul a közmunkaprogram

Új közmunka- és munkaerő-kölcsönzési rendszerrel javítaná a Széll Kálmán Terv a mindössze 55 százalékos hazai foglalkoztatási szintet. Tovább olvasom