Kisalföld logö

2017. 07. 26. szerda - Anna, Anikó 16°C | 24°C Még több cikk.

Ázsiában nő legyorsabban az internet

A felhasználók számát tekintve az Egyesült Államok után Kína a világ második legnagyobb Internet-használója.
A felhasználók számát tekintve az Egyesült Államok után immár Kína a világ második legnagyobb Internet-használója: egyedül a tavalyi esztendő második felében 13,3 millióval nőtt a világháló használóinak száma, a kínai Internet-használók országos tábora meghaladta az 59 millió főt. A töretlen növekedési tendencia alapján biztosra vehető, hogy 2003 végére az ázsiai országban a világhálót már 86,3 millióan veszik rendszeresen igénybe.

Összehasonlításul: az Egyesült Államokban ez a szám 140, Japánban 58, Németországban pedig mintegy 33 millió. Míg az Internet alkalmazása a gazdaságban és a képzésben, oktatásban a pekingi hatóságok teljes támogatását élvezi, a kormányt bíráló hírektől és az emberjogi csoportok közleményeit tartalmazó anyagoktól igyekeznek távol tartani a netezőket: több, ilyen szempontból "problematikus" honlapot központilag hozzáférhetetlenné tesznek.

Az Internet-használóknak a teljes népességhez viszonyított arányát tekintve a jóval több mint egymilliárdos népességet számláló Kínai Népköztársaság messze lemarad a világ élvonalától. A listavezető Dél-Korea népességének 65 százaléka használja az internetet. 2002-es adatok szerint az Egyesült Államok lakosságának is 62 százaléka kapcsolódik a világhálóhoz. Kanada lakosságának 55 százaléka, Nagy-Britannia népességének 47 százaléka Internet-használó.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Álláskeresés - recesszió idején

Több ezer munkanélküli, egyre kevesebb megüresedő pozíció. Ha valaki betartja az álláskeresési… Tovább olvasom