Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

Az Év Orvosát keresik

Immár harmadszor indult el Az Év Orvosa pályázat 2009 - Astellas Díj az orvosi hivatás megbecsüléséért, jobb megítéléséért, valamint az orvos-beteg kapcsolat javításáért.

A pályázat az orvosi munka megbecsülése mellett az orvos és beteg közötti kapcsolat fontosságára hívja fel a figyelmet - mondta Berencsi György főszervező.

A betegeknek - akik jelölni kívánják orvosukat a díjra - annyit kell tenniük, hogy megírják saját gyógyulásuk, kezelésük történetét, hangsúlyozva az orvos pozitív emberi hozzáállását, empátiáját, azt, hogy mennyire vette komolyan a páciens problémáját, emberileg hogyan próbált meg neki segíteni. A bíráló bizottság tagjai nem azt értékelik, hogy a jelölt orvos mennyire jó szakember, hanem a gyógyítás emberi oldalát nézik.

A kezdeményezésnek idén több új eleme is van: a zsűri által kiválasztott 20 döntőbe jutott történetet az érdeklődők a www.dijazorvosokert.hu oldalon olvashatják, majd szavazatukkal eldönthetik, hogy kik legyenek az idei pályázat Astellas Díjjal kitüntetett orvosai.

Másik újdonság, hogy a honlapon a hírlevélre regisztrálók rendszeres tájékoztatást kapnak az Év Orvosa pályázat alakulásáról, aktualitásairól, érdekességeket olvashatnak az orvos-beteg kapcsolatról.

Az orvos és beteg kapcsolatában komoly szerepe van a bizalomnak, amely kezd minimális szintre süllyedni az egészségügyről szóló negatív hírek hatására - fogalmazott a Szent Imre Kórház főigazgatója. László Imre hozzátette: a hit és bizalom csökkenésével a kilátásaink is csökkennek, holott az egészségügyben dolgozók sokat tesznek azért, hogy visszaadják az emberek egészségét.

Kókai-Nagy Ákos, az Astellas Pharma képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a díj minden üzenete pozitívumot tartalmaz, s az elismerés egyik célkitűzése a betegközpontú orvoslás támogatása.

A pályázatot meghirdető Tegyünk Az Egészségünkért Alapítvány idén felkérte a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemet, hogy a tárgytervező szakokon tanuló hallgatók vegyenek részt pályázati formában a 2009-es Astellas Díj megalkotásában.

Az Év Orvosa Pályázat 2007-ben jött létre azzal a céllal, hogy elismerje az orvosok munkáját, valamint javítson az orvos-beteg kapcsolaton. Nem pénzbeli jutalomról, hanem erkölcsi elismeréséről van szó.

Olvasóink írták

  • 1. iq 2009. szeptember 08. 18:31
    „DR.DÉZSI CSABA ANDRÁS PROF.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Matricákkal a zsebtolvajok ellen

Újszerű kezdeményezéssel száll harca a zsebtolvajlás ellen a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság… Tovább olvasom