Kisalföld logö

2017. 07. 25. kedd - Kristóf, Jakab 18°C | 25°C Még több cikk.

Az egyik gyanúsított sógora ma is aktív rendőr

A romák elleni támadásokkal összefüggésben előzetes letartóztatásba került négy férfi egyike egy ma is aktívan szolgáló rendőr sógora - erősítette meg az MTI kérdésére Petőfi Attila, a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) vezetője.
Mint mondta, az NNI és a társszervek vizsgálják a rokon esetleges szerepét. Petőfi Attila úgy fogalmazott: "a másik személy elszámoltatását az NNI és a társszervek végzik".

Az MTI információja szerint az egyik gyanúsított, Cs. I., aki korábban szerződéses katonaként két cikluson keresztül is szolgált a koszovói KFOR-misszióban, szoros kapcsolatban áll sógorával, aki Hajdúhadházon ma is aktív rendőr.

Az MTI rendőri forrásból korábban úgy értesült, hogy a nyomozók feltételezése szerint Cs. I. szerezte be a bűncselekményeknél használt lőfegyvereket. A vasárnapi előzetes letartóztatásról szóló bírósági döntés után az egyik gyanúsított kirendelt védője az MTI-nek azt mondta, Cs.I. az egyedüli a romák elleni támadásokkal kapcsolatban elfogott négy férfi közül, aki nem fellebbezett az előzetes letartóztatás ellen, tudomásul vette a kényszerintézkedés elrendelését, de tagadja részvételét a hat halálos áldozatot követelő bűncselekmény-sorozatban.

Házi István vezérőrnagy, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnügyi főigazgatója a sajtótájékoztatón azt mondta, az alvilág is megmozdult a bűncselekmények felderítéséért, "feldobtak olyan személyeket", akik egyéb bűncselekmény elkövetésével gyanúsíthatók, például lőfegyverrel visszaéléssel, és úgy ítélték meg, hogy esetleg ezek az emberek követették el a romák elleni támadásokat.

Kérdésre válaszolva megemlítette, hogy komoly előéleti és életvitel-vizsgálatot folytatnak minden gyanúsítottnál, hogy kiderítsék, álltak-e szélsőséges szervezetekkel kapcsolatban.

Sajtóhírek szerint az egyik gyanúsított a bíróság által feloszlatott Keleti Arcvonal Bajtársi Szövetség nevű szélsőjobboldali szervezet tagja volt. A szervezet vezetőjét és egyik tagját a bíróság börtönbüntetésre ítélte, mert 1995. január 6-án a debreceni zsinagógában felgyújtották a tóratekercsek őrzésére szolgáló szekrényt, és több nagy értékű tóra elégett.

Olvasóink írták

  • 3. xo17zy 2009. augusztus 25. 19:43
    „Előbb-utóbb sokkal több politikai-rendőrségi kapcsolatukról lehull majd a lepel.....”
  • 2. Freddy01 2009. augusztus 25. 18:36
    „Az én sógorom Canadában él, és qrva jól. Nekem meg kint van a seg..em a gatyámból.. Most akkor mi van ?”
  • 1. Aloe 2009. augusztus 25. 16:33
    „Aztán akkor mi van?! A rokonait senki nem válogathatja meg, a rendőr sem tehet róla, hogy bűnöző a sógora! Ez megint olyan bulváros hír, és ha nem is tartják a kapcsolatot? Minek kell valakit rögtön bemocskolni?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elhunyt a népszerű László atya

Életének 62. évében, hosszú betegség után kedden elhunyt Lipp László, akit nyilvános szereplései… Tovább olvasom