Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 2°C | 8°C Még több cikk.

Az EB Felügyelethez fordultak a torz arcú kislány szülei

Szentes - Az Egészségbiztosítási Felügyelethez fordultak panasszal annak a másfél éves szentesi kislánynak a szülei, aki torz arccal, ajak-, állcsont- és szájpadlás-hasadékkal született.
Az orvosszakértő szerint a kislány rendellenességét az orvosoknak már a terhesség 18. hetében - egy ultrahangos vizsgálatnál - észre kellett volna venniük, de az a gyermek megszületéséig nem derült ki. Ráadásul a szülés után a családnak kiadott zárójelentésben az szerepel, hogy az asszony egészséges kisfiúnak adott életet.

A kislány annyira eltorzult arccal jött a világra, hogy szülei azt hitték, nem éli túl az első napokat. A szakértői vélemények szerint az elváltozást ki kellett volna mutatni egy alap ultrahangnak is.

A kislány ajak-, állcsont- és szájpadlás-hasadékkal született, emellett a bal szemére nem lát. Pedig édesanyja a terhesség alatt folyamatosan járt a különféle vizsgálatokra, de orvosa szerint mindig minden rendben volt.

Dorina a bal szemére nem lát, az nem helyrehozható. A hasadékokat zárják, a műtéti hegeket rendezik, de sosem lesz teljesen rendben - mondta Csőke Tünde, a kislány édesanyja. A kislány már eddig is túl van több plasztikai műtéten, de a következő 15-20 évben még rengeteg beavatkozás és megpróbáltatás vár rá.

Érett fiú magzatot szült 3360 grammal - ez áll a szülés utáni zárójelentésben, amit a család ügyvédje mutatott meg. A gyermek viszont kislány és sérült.

Ábrahám László ügyvéd elmondta: a szentesi kórház folyamatosan hárítja a felelősséget, a sérülten született gyerek nevelésével kapcsolatban életvezetési tanácsokat akarnak adni. Ezért fordult a család végül ügyvédhez, illetve az Egészségbiztosítási Felügyelethez.

Olvasóink írták

 • 11. 1olvasó 2008. november 03. 11:50
  „Már megint a rosszindulatú megjegyzések! Ha nem tudná, évekig eltartanak a peres ügyek, nem kevés idő kell a nyomozáshoz, kutatgatásokhoz, mire aztán a nyilvánosság elé hozhatnak bármit is. Az is lehet, hogy a család mostanra tudott annyi pénzt összeszedni, hogy fogadjon egy normális ügyvedet. De egyébként nem mindegy, hogy miért most indítanak pert? Miért ezzel foglalkoznak? Mit tenne ha Ön lenne a szülők helyébe? Mindig erre gondoljon és ebből induljon ki mielőtt ide írogat bárki is. Én is vérre mennék a gyerekemért és bizony kiharcolnám neki a műtétekre való pénzt. A lelki sérülésekről nem is beszélve. A mai világban ez nagyon nagy hiba volt az orvosok részéről.
  Gyerekcsere??? Ekkora baromságot nem kellett volna írni! Először el kell olvasni, hogy mihez szól hozzá!”
 • 10. 49. 2008. november 03. 11:17
  „,,A kislány annyira eltorzult arccal jött a világra, hogy szülei azt hitték, nem éli túl az első napokat."? Elég sokáig tartott ez az állapot. Ha a család olyan körülmények között él, hogy van a családnak ügyvédje, akkor miért vártak másfél évet? Vagy most jelentkezett egy ügyvéd, aki a EB-től kapott pénz x%-ért felbujtotta a szülőket, és vállalta a pert?”
 • 9. lr 2008. november 03. 11:04
  „Kedves Doxa!
  mondjuk plasztikai mütétek finanszirozására elég lehet az a pénz, amit a kórház kártéritésül kifizet. -- akár külföldön is...elvégezhetik a mütétet...
  nem a gyerekért cserébe.... hanem a hiba, lehető legjobb módón történő, jóvátételére.....
  és igen.... talán meggyógyulhat vagy legalább is jobb állapotba kerülhet ez a kislány és talán élhet teljes életet....... ha van pénz a gyógyitására.
  Talán sajnálod tőle ezt a pénzt??

  (- nem lepne meg, ha eüs lennél)”
 • 8. Doxa 2008. november 03. 10:48
  „Az igazság az, hogy egyetlen orvos sem változtathatja meg senki sorsát. Ahogy a kisgyerek született az borzasztó trauma lehet ettől függetlenül. De a világon semmi sem történik véletlenül. Most be lehet perelni a kórházat, meg az orvost, lehet kártérítést kérni a gyerekért cserébe, azt a szülőt meg köszönöm szépen akit kárpótol a pénz a gyerekéért. Amúgy is sok a pénz a magyar egészségügyben, fejjék meg még egy pár millióval, hátha meggyógyul tőle valaki.”
 • 7. lr 2008. november 03. 10:18
  „én úgy tudom- máshol olvastam- hogy az apa ott volt a szülésnél....
  biztos, hogy nem történt olyan, hogy elcserélték a babát..... főleg, hogy ilyennel ma már nagyon könnyű lebukni. Ű
  Az UH-t végző orvos-orvosok borzalmas nagyot hibázott. Őt- vagy őket kell felelősségre vonni. és kártésitést fizetteni a kórházzal.”
 • 6. rauch 2008. november 03. 10:16
  „minek kellene dns teszt!! Ha elolvastad volna az előző cikket,(de anélkül rájöhetnétek),az apa látta a kislányt miután megszületett,és azt mondta hogy nincs arca!Ezek után meg nem hiszem hogy még egy sérült kisgyermek is született volna,akivel esetleg összecserélték volna!
  De mégha császárral is szült az anyuka,azután is megmutatják egyből a babát még a szülőszobán!!!!!!!
  ember...”
 • 5. ungi 2008. november 03. 04:38
  „Aztan ha megveri az orvost, attol egeszseges lesz a gyerek? Ez a betegseg mivel szemmel lathato, mar a szülest követöen rögtön kiderült.Gondolom, ezt rögtön közöltek is az edesanyaval. Emberi mulasztas, es hanyagsag törtent. Sajnos, ez jellemzö a magyar egeszsegügyre.Sok kitartast es eröt kivanok a csaladnak, hogy kibirjak azokat a megprobaltatasokat, ami meg rajuk var.”
 • 4. SZŰLŐ 2008. november 02. 19:41
  „LEHET HOGY NEM TOLTAK ELÉG LOVÉT A LÓ DOKTOROKNAK.
  AZTÁN UGY VOLTAK VELE,LESZ AHOGY LESZ. AZ ISTEN A TANUM,HA AZ ÉN GYERMEKEMET HANYAGOLJÁK IGY EL,VAGY JÓL EL VEREM MINT BUZI A PŐCSÉT,VAGY HIDEGRE VÁGOM A SZEMÉT ORVOST.
  KI AZ AKI NEM BOSSZULNÁ MEG A GYERMEKÉT ÉRT SÉRELMET??????????? AZ ÁLLAT IS VÉDI A KŐLYKÉT.”
 • 3. Tabornok 2008. november 02. 19:19
  „Ezeket az orvoskat, életük végéig, kényszermunkára ítélném!
  Sajnos nálunk ilyen nincs!”
 • 2. ESZT 2008. november 02. 17:50
  „Nem értem, hogy legalább az ügyvédnek mért nem jutott eszébe DNS vizsgálatot kérni?”
 • 1. Solar Plexus 2008. november 02. 16:40
  „Egyaltalan ezek utan Ovek-e az a gyerek?
  Nemhogy a korhaz kicserelte? Hogy lehet ilyet kiadni, hogy erett fiu amikor lanyt vittek haza?
  Kie lehet az a lany? Errol senki nem kert nyomozast?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kárpótolnák a bérkiesés miatt a dolgozókat

Keresik a megoldást, hogy mit adhatnának a 13. havi fizetés és a bérbefagyasztás pótlására a… Tovább olvasom