Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

Angolkisasszonyok

"Ha van a Zsanett-ügynek roppant fontos hozadéka, akkor az egy sztárügyvédnek köszönhető. Az illető úr az egyik meggyanúsított rendőrt védi. Nyilván az is fontos, mi történt azon az éjszakán. De még fontosabb a társadalom reagálása, Havas Henriktől a kocsmaasztalig – nocsak, nincsenek is oly távol."
Ha van a Zsanett-ügynek roppant fontos hozadéka, akkor az egy sztárügyvédnek köszönhető. Az illető úr az egyik meggyanúsított rendőrt védi. Nyilván az is fontos, mi történt azon az éjszakán. De még fontosabb a társadalom reagálása, Havas Henriktől a kocsmaasztalig – nocsak, nincsenek is oly távol. Nem „egy angolkisasszony", mondta a feljelentő lányra a sztárügyvéd. És akkor mi van?! Annak kellene lennie? Ha valakit például egyszer megbüntettek, azt már nem védi a törvény?

A baj az, hogy az ügyvéd azt a penészes nézetet erősíti, amely szerint a nő nem szeretheti, kedvelheti a szexualitást, mert az már a kurvaság része, ellenben a férfi mennél több csipkés alsóneműt tart a dicsőségvitrinben, annál jobban reprezentálja nemének fantasztikusságát.
Amikor az erőszakolás híre ráröppent a köztéri mozivászonra, s értékelte boldog-boldogtalan, az ellenzéki párt prominens hölgypolitikusa női tüntetést szervezett a rendőrség épülete elé. Komoly, reprezentatív, néma női opponálás volt ez, vendégként izgett a sajtó is. Néma nők, vádló tekintettel. A jeges verejték veri ki az embert. Hanem aztán a politikushölgy akkor is néma maradt, amikor egy jelentős befolyású politikustársa „letyúkozott" egy ellenvéleményű politikushölgyet, vagy éppen a főtt virsli viccességével egyazon szinten humorizáló debreceni polgármester azon élcelődött, hogy Leonardo de Vinci esetleg nő lett volna. Hogy nem buzi, „csak" nő, egyesek szerint. Talán ilyenkor is illene annyit mondani, hogy te Pista, te Bandi, hát mi a búbánatos történik a csókos száddal, amikor ilyeneket szólsz?!

Vagy az úgy lenne, hogy ellenvéleményű politikusnő nem is annyira nő? A sztárügyvéd beidegződésekre apellál, a sztárriporter hímsoviniszta („ez tipikusan női gondolkodás"), a sztárpolitikus nő pedig közvetlen érdeke szerint szelektál. Vagyis nemcsak férfinak, de nőnek is van tennivalója ebben a szép, bonyolult női ügymenetben, mely Zsanett kapcsán habzott végig az országban. És piszkosabban, mint a Rába.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb állami pénzhez jut Wekler családja

Wekler Ferenc nem cáfolja, hogy családja is állami pénzhez jutott egy olyan testület jóvoltából,… Tovább olvasom