Kisalföld logö

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 25°C Még több cikk.

Alsóörsi lövöldözés - Eltemették Alibánfán a főiskolás áldozatot

Több mint félezren vettek részt szerdán a Zala megyei Alibánfán annak a 21 éves főiskolás fiúnak a temetésén, akit egy hete egy rendőr főtörzsőrmesterrel együtt halálos lövés ért Alsóörsön.

Németh Ádámot rokonok, barátok és ismerősök százai kísérték utolsó útjára az alibánfai temetőben, a szertartáson részt vett Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Manninger Jenő, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke is. A csaknem 500 lelkes település temetőjét övező utakon kilométer hosszan parkoltak a búcsúztatáson résztvevők autói.

A fiútól, aki a székesfehérvári Kodolányi főiskola elsőéves hallgatója volt, az önkormányzat saját halottjaként vettek végső búcsút. A település polgármesterén kívül a környékbeli falvak több települési vezetője is tiszteletét tette, mások mellett koszorúval érkezett Gyimesi Endre, Zalaegerszeg polgármestere is.

A szertartás gyászmisével kezdődött a falu templomában, sokan be sem fértek az épületbe, így annak udvarán hallgatták végig a megemlékezést. A résztvevők innen vonultak át a néhány száz méterre lévő temetőhöz.

Miután a sírkert a Zalaegerszeget Sümeggel összekötő út faluval szemben lévő oldalán található, rendőrök irányították az autóforgalmat, hogy a gyászolók biztonsággal átkelhessenek. A rendőrség előre közölte, hogy a temetés idején Alibánfán és a környékbeli településeken fokozott jelenlétet biztosít, így a térségben rendőrök és polgárőrök tucatjai járőröztek a délután folyamán.

A család kérésére a temetést a sajtó nyilvánosságának kizárásával tartották meg, az újságírók, operatőrök és fotósok a kerítésen kívülről követhették nyomon a szertartást.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Árvíz - Petíciót visznek a miniszterelnöknek a szikszóiak

Petícióval és ajándéknak szánt kecskével vonul a Parlament elé csütörtökön az árvíz sújtotta… Tovább olvasom