Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

A volt jobbikos politikus elnézést kért a zsidó közösségtől tetteiért

A volt jobbikos Szegedi Csanád felkereste Köves Slomó rabbit, pénteken találkoztak az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség központjában.
A volt jobbikos Szegedi Csanád felkereste Köves Slomó rabbit, pénteken találkoztak az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) központjában - írja a hétfői Népszabadság.

Az EMIH vezető rabbijával folytatott megbeszélésen Szegedi Csanád - aki a Jobbikból kilépett, de európai parlamenti mandátumát megtartotta - a lap szerint azt mondta: "ha az elmúlt években tettem bármi olyan kijelentést, ami megsértette volna a zsidó közösséget, azért elnézést kérek".

A Köves Slomóval való találkozót Szegedi Csanád kezdeményezte. "Bizonyos értelemben sorstársak vagyunk, hisz az ő nagyszülei is sokáig eltitkolták származásukat. Nincs közöttünk generációs különbség, úgy gondoltam, könnyebben szót értünk. Politikusként mindig is fontosnak tartottam a párbeszédet. Most, hogy szembesülnöm kellett zsidó felmenőimmel - amit nem bánok, hogy megtörtént -, különösen fontossá vált a zsidó közösség vezetőivel való kapcsolattartás" - idézi a lap.

Szegedi Csanád elmondta: elutazik Auschwitzba, hogy lerója kegyeletét.

"Megdöbbentem" ­- idézte fel Köves Slomó, mit érzett, amikor Szegedi Csanád találkozót kért tőle. Hangsúlyozta, rabbiként alapvető feladata, hogy mindenkit fogadjon, aki tanácsért, segítségért fordul hozzá.

"Azt kívánom neki, hogy képes legyen jóvátenni az elmúlt éveket - mondta Köves Slomó. - És ezt azzal tudja leginkább elérni, ha a családi gyökerek megismerésén túl mindent elkövet annak érdekében, hogy más emberek ne tévedjenek hasonló tévutakra. Szegedi Csanád története, sajnos, nem egyedi. A holokauszt után sokan döntöttek úgy, hogy eltitkolják zsidó származásukat. A zsidó vezetőknek minél nagyobb nyitottságot kell mutatniuk, hogy visszahozzák őket a zsidó közösséghez."

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. vonLichthofen 2012. augusztus 10. 05:38
  „Igen, hogy idézzem Norman Finkelstein-t aki a holokauszt bohócának nevezte eli wiesel-t, joggal.
  Emlékszem, hogy a Steiner Slomó is ott pöffeszkedett a Magyar Címer alatt amig a bohóc halálra sajnáltatta magát.

  Hol voltak a sábeszdeklit viselő ´´magyar´´ képviselők a Kurultaj-os gyűlés során?”
 • 43. Pretorianus 2012. augusztus 09. 19:22
  „40. vonLichthofen 2012.08.09. 15:33
  Ja és igen,láttad a Kurultajos küldöttségeket a Parlamentben? Mennyivel szívmelengetőbb volt,mint az eli wiesel féle küldöttség...”
 • 42. Pretorianus 2012. augusztus 09. 19:17
  „40. vonLichthofen 2012.08.09. 15:33
  Igazad van,belátom,barátom!
  Vannak olyan sötét fejek,/kívül-belül/ahová bármennyire igyekszünk,a fényt nem tudjuk bejuttatni.Kudarcot vallottunk...:)))”
 • 41. pancser 2012. augusztus 09. 18:17
  „40."vLhfn" . A rácsnak két oldala van, te ott vagy ahol szűkebb a tér, enyém viszont a világ!”
 • 40. vonLichthofen 2012. augusztus 09. 15:33
  „Pretoriánus,

  hagyd el testvér.
  Nem hiszem, hogy hozzánk méltó lenne /nem az!/, hogy ilyen törpefejűekkel értekezzünk.
  Mondjuk el a véleményünket, de ne menjünk bele egy őrülttel semmilyen értekezésbe sem.
  Nekünk nem tisztünk, hogy gyógyíthatatlan elmeháborodottakat gyógyítsunk.
  Megmutattam némely hozzászóló írását egy szakértő barátomnak aki ugyancsak képzett az agy és a tudat betegségeit illetően, s szerinte a témában szerepló valaki nyilvánvalóan egy klasszikus klinikai eset, előbb utóbb zárt intézeti kezelésre szorul. Egy magyar intézet talán már nem is lesz megfelelő számára esete annyira előrehaladott, hogy jobb ha hazamegy egy komolyabb ellátásra. Ott, pl. Tel Aviv-ban, vannak még kiváló psychiáterek akik a legsűlyosabb esetekre is találnak gyógyírt.

  Üdv. vL”
 • 39. pancser 2012. augusztus 09. 10:10
  „Ajjaj "Pre......." -nél nagy a baj. "Csak a nemzet" szerepel Vona Gábor előtt és ő mégis római császári testőrnek képzeli magát, én meg lefokoztam gárdistává! az már meg sem ragadta a figyelmét, hogy emlékeztettem volt magyar nemesi császári testőrség is. Most akkor magyar vagy-é vagy egy elbukott civilizáció zombija?”
 • 38. load 2012. augusztus 08. 22:38
  „34. vonLichthofen
  Köszönöm, inkább a hozzászólók értelme érdekel.
  A szavakkal könnyebben elbánok.”
 • 37. Pretorianus 2012. augusztus 08. 21:28
  „http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/szakadas_elott_a_jobbik_-_novak_visszautasitja_a_feltetelezest/2291950/
  Persze a tények elől elfutsz,hiteltelen pancsi...”
 • 36. Pretorianus 2012. augusztus 08. 21:17
  „pancsi,mi mindig egy felé fordulunk,nem pörget minket a szél,mint téged.:)
  Hiteltelen vagy,mindenki számára...
  A pretorianusok pedig még mindig testőrök voltak,nem gárdisták. A többi mondókád töltelék,semmi pancser duma.”
 • 35. pancser 2012. augusztus 08. 16:37
  „vLhfn és "Pre......" A paranoia akkor éri el a csúcsát amikor az un tényeket emlegetitek. Logikusnak látszó építményeket emeltek téveszmékből. Ha valaki rávilágít hogy az általatok emlegetett tények csupán az álomvilágotokban léteznek akkor megzavarodtok. Görcsbe rándultok és a tények a tények a tények mondjátok, holott a tények nincsenek. A tények a következők: a magyar nagyon kevert nép, van itt minden nációból mindenkiben gyakorlatilag. Nagyon nagyszerű cigány emberek öregbítik ma is hazánk hírnevét, cigányzene nélkül pedig nincsen magyarság. Ha az olimpiánál tartunk, minden idők legeredményesebb magyar sportolója zsidó származású. Visegrád királyi székhely neve szláv, Petőfi édesanyja szlovák származású volt, József Attila maga se tudta, apja székely vagy román. Ezek a tények! Bármelyik polgártársunk arcán bármilyen ős megjelenhet, attól még ő tökéletes ember, miért ne lehetnének Vonának vagy bárkinek közel-keletire emlékeztető vonásai. Sokkal nagyobb baj ha az eszmék zűrzavarába bonyolódik. Különösen érdekes, hogy vLfh törzseket emleget, Pre.... pedig római császári gárdistának képzeli magát, magyarkodása ellenére, gondolom azért mert az egykori bécsi magyar nemesi testőrök sem feleltek meg az ízlésének elvégre egy római császár mégis csak nagyobb cím magyar királyi.”
 • 34. vonLichthofen 2012. augusztus 08. 14:39
  „32 puncher,
  megint nem a tényekre válaszolsz tényekkel - ámbár ez nem meglepetés többé.

  Fokozatosan épülő és logikailag és logikailag rendszerező téveszmék jellemzik a paranoianak nevezett elmebetegséget. -ezt írja a puncher a tőle már olyannyira megszokott ´´világos´´ fogalmazással. Nincs afelől kétségem, hogy a puncser közvetlen és átfogó tapasztalatokat szerzett az elmebetegségek külömböző kategoriáiról és súlyossági fokazatáról, de hogy mindjárt tanítani is akarja.......
  Őszintén remélem, hogy lesz még alkalmam személyesen megvitatni a puncherral a Jobbikot, az én/!/ Hazámat
  és Nemzetemet érintő kérdéseket, nemkülömben azt is, hogy általános vélemény szerint ki minősül hazaárulónak.

  31 big load of..., igen átolvasom, ha néha felületesen is. De ha megértési nehézségeid vannak szívesen segítek neked kibogozni a számodra bonyolultabb szavak értelmét.”
 • 33. Pretorianus 2012. augusztus 08. 11:06
  „32. pancser 2012.08.08. 10:19
  Aha...:)))
  Hát aki már Vonát is antropológiailag vizsgálja,és iráni származásúnak mondja,na az a paranoid...És gyorsan elfelejti,hogy épp akinek válaszol,az azt írta neki evvel kapcsolatban,hogy ha a hitelességének/ami soha nem volt.../a legkisebb szikráját meg szeretné őrizni,akkor gyorsan hagyja abba ezen tevékenységét...
  Szóval hiteltelen pancsi,rossz felé nyalsz...És irdatlanul égeted magad...”
 • 32. pancser 2012. augusztus 08. 10:19
  „31,"load" Fokozatosan épülő és logikailag és logikailag rendszerező téveszmék jellemzik a paranoianak nevezett elmebetegséget. A jobbikosok téveszméje az, hogy minden cigány bűnöző, minden zsidó élősködő. A betegeknek megváltozik a magatartása a külvilággal szemben, hiszen cselekvéseit, véleményét a kórosan feldolgozott ingerek hatása alatt teszi.
  Nem mondom azt, hogy minden jobbikos ilyen, de a topicokon fellehető képviselőik közül sokan bizony paranoia betegségben szenvednek. A betegeket nézeteik helytelenségéről nem lehet meggyőzni, a vita velük ebben az értelemben felesleges. Hogy mégis vitába szállok velük az nem nekik, hanem az egészséges olvasónak szól.”
 • 31. load 2012. augusztus 08. 00:59
  „26. vonLichthofen
  Mondd, általában el is olvasod amit írsz, vagy csak úgy - sutty - elküldöd?”
 • 30. vonLichthofen 2012. augusztus 07. 22:23
  „mir29, a 26 alatti kezdő mondatom rád is vonatkozik. Miért nem a tényekből indultok ki?
  Attól tartok, hogy hangyányi fogalmad sincs arról, hogy a szó ´´paranoid mit jelent´´.
  Nem azok paranoidok akik minden tényen alapuló ok nélkül rettegnek a Jobbiktól, az igaz Magyar Hazafiaktól, azok akik látván a tényeket rámutatnak a cigányterrorra, a cionista machinációkra?
  mir, puncher és ambar, a jelek szerint ti nem a tények alapján fogalmazzátok meg hozzástólásaitokat de inkább törzsi hovatartozás szerint. Ami még érthető is volna, csak ne ilyen átlátszóan tennétek és ilyen nyilvánvalóan Magyar és Magyar Nemzet ellenes módon.”
 • 29. mir 2012. augusztus 07. 20:20
  „24. Ambar 2012.08.07. 11:36

  Hagyd. Öröm olvasni a paranoid véleményeiket :) Akkor vona is beépített ember :)”
 • 28. Túrabakancs 2012. augusztus 07. 18:23
  „pancser!
  Hidd el, egy igazi hithű jobbikos ha nem egy beépített ember, és megtudja, miszerint ő "az"
  akiket előzőleg annyira utált, akkor legelső reggelén ez az illető felkel, beleköp a tükörképébe,
  majd felszalad egy tízemeletes ház tetejére, és gondolkodás nélkül leugrik, de előtte eldobálva
  röplapokat tájékoztatja a szimpatizánsait, hogy elnézést, valóban nem tudtam erről az egészről.
  Na de nem ez történt ugyebár...”
 • 27. pancser 2012. augusztus 07. 17:26
  „Novák nem pénzéhes vLfn? A magyaroknak külön istenük lenne, nem hinném!”
 • 26. vonLichthofen 2012. augusztus 07. 16:40
  „15 és 24, miért nem a tényeket nézitek és a tények alapján írnátok a hozzászólásaitokat?
  Szegedi nem okozott csaknem szakadást a Jobiikban?
  Nem okozott több mint egy botrányt a saját megyéjében?
  Nem ő reppentette fel hírt, hogy kész átvenni Vona Gábor helyét? / Köszönjük Magyarok Istene, hogy ezt megakadáslyoztad!/
  Nem Szegedi volt az, aki egy ismert bűnözővel tárgyalt EU-s pénzek átjátszásáról a bűnöző számlájára, csak hogy kielégítse a zsarolót ahelyett, hogy igazi férfiként és igazi tökös magyarként bevallotta volna titkos és titkolt kapcsolatát a Kőnigsberger nagyihoz?
  S nem ő az aki patkány módon leborul a Steiner Slomó előtt bocsánatért esedezve és nem kétséges, hogy egy zsíros állás reményében is.

  Ambar, ha nem volt volna beépített ember akkor Szegedi minden lépése nyílt lett volna, karakán és egyenes. Nem folyamodott volna az ősidők óta használt /és bevált/ óhéber lepénzelés módszeréhez. Ehelyett azt a módszert választotta amelyik a vérében van, nem azt amit a hagyományos keresztény nevelés diktált volna t.i. ne hazudj, ne közösködj bűnözőkkel, ha hibát követtél el vállad férfiasan.
  Ez - nem véletlen - olyan távol áll a Szegedi Csanádtól mint Makó Palesztina jogos fővárosától.”
 • 25. pancser 2012. augusztus 07. 16:35
  „Novák Előd a nagy jobbikos zászlót égetett, az Unió zászlaját, de a pénzét nem vetette meg. Ilyenek ezek, de lesz itt még más is!”
44 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kórházakhoz megérkezett a béremeléshez szükséges pénz

Több egészségügyi dolgozó már megkapta, mások a napokban vehetik kézhez magasabb bérüket, valamint… Tovább olvasom