Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 18°C Még több cikk.

A teljes politikai elit leváltását követelték Budapesten

A teljes politikai elit leváltását követelték egy budapesti korrupcióellenes tüntetésen szombaton, egy a Facebookon alakult csoport szervezésében.

A teljes politikai elit leváltását követelték egy budapesti korrupcióellenes tüntetésen szombaton, egy a Facebookon alakult csoport szervezésében.

A "Világra szóló korrupció és a Jogtalanságok ellen!" címmel meghirdetett tüntetés szervezői magukat pártoktól független civilekként határozták meg és egyebek mellett egy szakértői kormány felállítását követelik. Egyikőjük, Balogh István felszólalásában azt mondta, elég volt a korrupcióból és a korrupt vezetőkből, akik adósrabszolgákat csináltak az emberekből.


"Elég a pártokráciából, elég a zsarnokságból" - jelentette ki, majd kifejtette, csak elterelésnek tartják az internetadót, amellyel szerinte a hatalom a vezetők korrupciójáról kívánja elvonni a figyelmet.

A rendezvény másik felszólalója, Bertalan Attila szerint a vezetők megfosztották a népet jogaitól. Ezt ahhoz hasonlította, mintha a bérlő kitette volna lakásából a tulajdonost. Az elitet vulgáris jelzővel illetve azt mondta, hogy ötszázezren akarnak "tízmillió embert kirakni az országból".

Bertalan Attila szerint a problémákat az ország egyenjogúságon alapuló újjáépítése oldhatja meg.

Korrupcióellenes tüntetés Budapesten

A tüntetés részvevői nagyrészt megtöltötték az V. kerületi József nádor tér közepén található füves területet, a beszédek a himnusz éneklésével kezdődtek, a tömegben pedig többen kormányellenes táblákat ("Eddig tartott a blöff Viktor!") tartottak, valamint a kabinetet bíráló jelszavakat skandáltak ("Fidesz-maffia!"). A rendezvényen pártzászlókat nem lehetett látni, ugyanakkor látható volt például a Kossuth téren több hónapja tüntető Ország Gyűlése Mozgalom molinója.

A tüntetők a beszédeket követően a Köztársasági Elnöki Hivatalhoz indultak, ahol az egyik szervező által felolvasott petícióban arra kérték az államfőt, hogy azonnali hatállyal oszlassa fel a Országgyűlést. Álláspontjuk szerint ugyanis a jelenlegi parlament alkotmányellenes választási törvény alapján állt fel, a választási törvény nem megfelelően érvényesíti az arányos képviselet elvét.


A petíciót a Köztársasági Elnöki Hivatalban lévő őrség vette át, akik - a szervezők tájékoztatása szerint - hétfőn adják át a dokumentumot a hivatalvezetőnek.


A demonstrálók ezután a Kossuth térre vonultak, ahol a Parlament előtt mintegy százan elénekelték a Himnuszt. Ezután a tüntetők egy része elhagyta a teret, míg többen a helyszínen maradtak, ahol ígéretük szerint három napig fognak demonstrálni.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Személyautó és kamion balesetében meghalt egy férfi Zalában

Egy férfi meghalt, egy pedig életveszélyesen megsérült egy vasárnap hajnali balesetben a 76-os főúton. Tovább olvasom