Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

A teakészítés fortélyai

Lényeges, hogy az egyes teafajták elkészítésének szabályait betartsuk. Sokan nincsenek tisztában ezzel, pedig nagyon fontos, mert nem ugyanabban az ízélményben lesz részünk.
A fekete teán kívül mindegyik fajtánál ajánlott az először felforralt vizet 60–70 fokra visszahűteni, majd a teafüvet ebben áztatni. A fekete
teákat szabad az éppen felforrt vízzel felönteni, de mind a fekete, mind a zöld teáknál be kell tartani az áztatási időt, ami nem lehet több 3, legfeljebb 5 percnél. Ha ennél hosszabb ideig áztatjuk, túlságosan sok csersav fog kioldódni a teafűből, ami aztán a főzetet kesernyéssé teszi. A gyümölcs- és roibush teák esetében azért ajánlatos ez az alacsonyabb vízhőmérséklet. hogy ne tegyük tönkre a növényi részek vitamintartalmát. Viszont ezeket a teafajtákat – mivel nem tartalmaznak csersavat és teint – nem is kell sietni leszűrni.

A legrosszabb, ami történhet, hogy intenzív ízélményben lesz részünk. Minőségi szálas teát fogyasztani cukor és citrom nélkül ajánlatos. Egyes fajtáknál természetesen szemet lehet hunyni egy kevés barna cukor vagy méz felett. Aki tökéletességre törekszik a teafogyasztás területén, jó minőségű szálas teát, ne filteres őrleményeket vásároljon, valamint figyeljen oda a víz minőségére is. Régiónkban sajnos kemény a víz, és ez nem használ a tea ízének sem. A teát legjobb forrásvízzel vagy tisztított vízzel készíteni.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tovább fogy a magyar

Többen születtek, de többen is haltak meg az év első két hónapjában, mint az előző esztendő azonos… Tovább olvasom