Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

A személycserék a minisztériumi állomány 10 százalékát érinti

A személycserék a minisztériumok állományának eddig legfeljebb tíz százalékát érintették - tudta meg a Népszabadság kormányzati forrásból.

A lap szombati számában nyilatkozó Fehér József, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete főtitkárára azonban kifogásolta, hogy "a kirúgásokat etikátlanul intézik". A menesztési hullám az egyszerű beosztottakat is utolérte.

A legrosszabbul talán a megszűnt Miniszterelnöki Hivatal munkatársai jártak, a volt önkormányzati tárcától is viszonylag nagyobb számban menesztettek embereket - volt olyan főosztály, amelynek összes emberét elbocsátották -, de más minisztériumok is megváltak jó néhány, pár hétre kormánytisztviselővé avanzsált köztisztviselőtől - írta a lap.

A szakszervezet becslése szerint a múlt hétig ötszáznál már bizonyosan több embert menesztettek, de mostanra ennél akár jóval többen is lehetnek. Igazán pontos adatokkal kormányzati források sem tudtak még szolgálni, annyit azonban közöltek, hogy a személyi változások a minisztériumok állományának körülbelül tíz százalékát érintik, ami mintegy ötszáz főt jelenthet.

Ugyanakkor felhívták a figyelmet arra: nem előre elhatározott személycserék folynak, hanem a tárcáknál végrehajtott strukturális átalakítások történtek, és a humánerőforrással kapcsolatos döntéseket ehhez igazítják - írta a lap. A létszám összességében viszont nem csökken - erősítették meg -, ezért a menesztések célja kifejezetten a minőségi csere.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Selyemzsinór a Volán-vezetőknek

Uniós előírás, hogy 2016-ig a távolsági közösségi közlekedés viszonylatainak 5-30 százalékát… Tovább olvasom