Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

A móri fiaskó miatt több rendőr távozott

Kovács ezredest "A Mór megtette... című könyvéért" - rendőrségi források szerint - államtitoksértés miatt feljelentették.

A Népszabadság információi szerint több rendőrtiszt karrierjét is derékba törte a 2002-ben nyolc halálos áldozatot követelő móri bankrablás tetteseinek elfogására indított nyomozás, közülük többen le is szereltek, ám az ügyről egyelőre mindenki hallgat.

A lap szerdai számában megjelent írás Kovács Lajos ezredes távozása kapcsán feleleveníti a móri nyomozás körüli anomáliákat, idézve az ezredes véleményét, aki szerint néhány rendőri vezető meggyőződése Kaiser Ede és Hajdú László bűnösségéről akadályozta a valódi szakmai vitát, és félrevitte a nyomozást.

A Népszabadság szerint az egykori móri nyomozócsoport számos tagja távozott a Nemzeti Nyomozó Irodától (NNI), sőt a rendőrségtől is. Köztük a nyomozásban kulcsszerepet játszó rendőrök is, akik pedig fenntartások nélkül hittek Kaiser és Hajdú bűnösségében. Egy főosztályvezető leszerelt, miután főelőadói posztot kínáltak neki "móri teljesítménye elismeréseként" a gazdaságvédelmi főosztályon. A Hajdú alibijét igazoltnak látó nyomozók egyike szintén leszerelt, a másik ma egy budapesti kerületi kapitányságon dolgozik.

Akiket a Népszabadságnak sikerült elérnie, azt mondták, nem nyilatkoznak az ügy jogerős lezárása előtt. A lap szerint valószínűleg nem akarnak úgy járni, mint Kovács ezredes, akit A Mór megtette... című könyvéért - rendőrségi források szerint - államtitoksértés miatt feljelentettek.

Olvasóink írták

28 hozzászólás
12
 • 28. knifemaster 2010. január 08. 13:24
  „antikomcsi,
  te nagyon egyszerű mintha belekeveredtél volna.
  Én nem állítottam semmit,csak felvázoltam egy másik verziót,ami lehetséges.
  Amíg egy állítást,kijelentést nem tudsz megcáfolni,addig ne pattogj.Ne kérj számon mert nincs mire fel.

  Szerinted is mindenki hülye csak Te vagy helikopter mi?”
 • 27. antikomcsi 2010. január 07. 20:53
  „Érdekes, hogy a légből kapott ökörségeket nem moderálják, de az arra adott egyáltalán nem "vérben forgó" hozzászólást igen.”
 • 26. antikomcsi 2010. január 07. 20:52
  „:O
  Mo-n a vádat kell bizonyítani. Szal hallgattlak.”
 • 25. antikomcsi 2010. január 07. 18:32
  „moderálva”
 • 24. knifemaster 2010. január 07. 18:07
  „23.
  Bár ahogy elnézem,még azt is el tudom képzelni,hogy fingod sincs mi folyik körülötted,de műérteni azt már tudsz...jó magyar módra.”
 • 23. knifemaster 2010. január 07. 18:06
  „21.
  Azt hiszed ez hülyeség?Cáfolni is tudod.
  Viccet csinálsz az egészből.Talán ki kéne húzni a fejdet a homokból.Neked is!Vagy neked is "ezek" fizetnek?”
 • 22. meir 2010. január 07. 17:32
  „dragaim,gyermekeim!!-(ezt igy a 83-evemmel le merem irni!!)-
  majd ha a ti rendorsegetek is fel lesz ruhazva akkora hatalommal mint a mienk, akkor biztnsagban erezhetitek magatokat!!
  nalunk ugyanis akar egy hivatalban levo minisztert is be lehet vinni mindenfele magyarazkodas nelkul az orsre es kihallgatasnak alavetni!! nalunk a minszter urak sincsen immunitasuk,sot akar az alla?mfo is eloallithato,mint azt meg is tettek ehud olmert eseteben ugy 5-7 alkalommal!!
  nalunk a rendorseg kozvetlenul a bel biztonsagi szolgalatnak van alarendelve-(sinh beth)-es csak oda tartozik elszamolassal!!”
 • 21. antikomcsi 2010. január 06. 20:51
  „knifemaster
  Hű vazze! És nekik falazott a komcsi kormány 8 évig???
  Ez úgy van, hogy minél nagyobb hülyeséget ír vki, annál inkább elhiszik.
  A legeslegújabb verzió szerint, a nemzetközi pénzoligarchia ellenőrzése alatt álló János-rendi angol szabadkőművesség áll a háttérben. Én nyertem! :))”
 • 20. miertis 2010. január 06. 20:42
  „Tórabakancs!

  Próbálj olvasni a sorok között. Én csak a zsidózás miatt írtam, amit. Abba belegondoltál, hogy a második hozzászólásod, és az első között van némi ellentmondás? Nagy László, a börtönből kikerült naplójában leírta, hogy részt vett a bankrablásban, de a gyilkosságot nem ő követte el, hanem egy menekült, bizonyos Radó. Ezzel tulajdonképpen beismerte bűnösségét, mint sofőr, tehát ott kellett lennie a bűncselekmény helyszínén.
  A másik az, hogy Szebenyi István talált "egy-két" dolgot a tatabányai erdőben. Gondolj bele! Azt írtad, hogy "Miért akarta a hatóság a fémdetektoros
  embert meghurcolni a megjutalmazás helyett? /ő derített fényt az esetre közvetetten/"
  Nem gondolod, hogy ha valamiért el akarták volna titkolni a valódi elkövetőket, akkor elhallgattatták volna a "fémdetektoros ember"-t? Nem lett volna könnyebb, na meg jobb azoknak, akik hibáztak? Mennyivel jobb lett volna az ő szemszögükből, ha elhallgattatják Sz. Istvánt, és akkor nem derül ki, hogy ki volt a valódi elkövető, valamint az ő hibájuk sem derül ki. Legalábbis egy ideig.”
 • 19. knifemaster 2010. január 06. 17:56
  „Nem íds új a verzióm,
  túrabakancs már leírta...de ezen a fórumon csak írni lehet,szóval marad.”
 • 18. knifemaster 2010. január 06. 17:54
  „Mondok egy új verziót.
  Azért lett"titkosítva a móri ügy,mert a bank pénzmosodaként működött.
  Ebben érintve volt nem kicsit, Orbán és Pintér,ami szóbeszéd tárgya lett ,ezért a tanukat el kellett hallgattatni egyeseket.”
 • 17. kolombela 2010. január 06. 15:06
  „13. Csetneky 2010.01.06. 12:54
  Ez nem teljesen így van . Ez attól függ, hogy melyik népcsoporthoz tartozol.”
 • 16. kolombela 2010. január 06. 15:00
  „Miféle államtitok. Csak nem az , hogy a rendőrk egy része balfácán volt a nyomozás során? Vagy el kellett engedni az igazi elkővetőket?”
 • 15. t-a-ibi 2010. január 06. 13:53
  „9. hozzászólás antikomcsi

  Amíg fel nem oldják a titkosítást, és nyilvánosságra nem hozzák a valóságot, addig fenntartom írásomat.
  Utána meg azért, mert kiderül nem írtam hülyeséget!
  Titkosítva ítélete hirdetni? - szerinted lehet? Ugye nem, -akkor milyen az ítélet? Amit előre megírtak, és alkut kötöttek, hogy az igazság titkosítva lesz.”
 • 14. szocdem 2010. január 06. 13:22
  „A jogszolgáltatást nem szabad összekeverni az egészségüggyel.

  Amíg az eü-ben éhbérért valódi doktorok (természettudományos alappal bír az orvoslás, ápolás) dolgoznak, addig a jogban áldoktorok (csak cím, semmi természettudományos alapja nincs) képzelegnek és törik a társadalmat..
  Az első sánta ősember volt az első jogász, aki a falkavezér mögé állt, hogy a többiektől jobb kaját ehessen, és ne öljék meg mint feleslegest. Ezt a paradigmát az angolszász humor ma így képezi le:

  A Sheriff talál egy hullát az úton. Oda megy hozzá, megnézi, de nem talál nála semmilyen iratot, aztán beszól a rádióba."Küldjétek a halottkémet, halálra gázoltak valami jogászt. Bővebb info egyelőre nincs, majd ha kiderítettük ki volt, értesítjük a családját." "Honnan tudod sheriff hogy jogász volt, ha még a nevét se tudod?" - jön a kérdés.
  "Nincs féknyom" - mondja válaszul a sheriff.

  A valósághoz visszatérve: a világon sehol nincs akkora hatalma a jogászoknak mint nálunk. Már már az az érzése támad az embrnek hogy egy jogi "cosa nostra"-val állunk szemben. Ezt is magunknak köszönhetjük!”
 • 13. Csetneky 2010. január 06. 12:54
  „Erre a móri ügyre méltán lehet büszke a rendőrség, az ügyészség és a bíróság egyaránt. Úgy van velük az ember, mint az egészségüggyel, csak a kezük közé ne kerülj, mert akkor nagy valószínűséggel annyi. Ha bűnös vagy, ha nem.”
 • 12. szocdem 2010. január 06. 11:55
  „Ez a titkolózás a pojácákra jellemző. Bár nem állok messze a valóságtól ha azt állítom, hogy a mai titkosítók többnyire azok is!

  Arról nem szól a fáma, hogy a Kaisert elitélő Főbíró elvtárs nem bukott meg (a bolsi büntetőjogrendszerünk folyománya volt) sőt feljebb került... Pedig ha a büntetőjogi rendszer európai volna nem moszkovita paradigmákon alapulna (bár a magyar társadalomban többnyire erre van még igény) akkor ez a botrány egyszerüen nem fordulhatott volna elő!!”
 • 11. Túrabakancs 2010. január 06. 11:50
  „miertis+amtikomcsi!
  A hivatalos verzió szerint valóban Nagy László volt a fő elkövető, de ez "csak" a hivatalos verzió,
  amit elhintettek az emberek előtt. Miért törték szét a számítógépes rendszert a bankban, ezzel
  is elidőztek a bankban, növelve a lebukás veszélyét?! Miért akarta a hatóság a fémdetektoros
  embert meghurcolni a megjutalmazás helyett? /ő derített fényt az esestre közvetetten/
  És ugye itt vannak a titkosítások. Bűzlik itt valami de nagyon!? Ennél a gyilkosságnál az volta lényeg,
  hogy senki ne lássa valójában mi folyik ott, kötelező volt mindenkinek meghalnia. Hogy miért, lehet
  találgatni.”
 • 10. antikomcsi 2010. január 06. 11:42
  „Az hogy vkinek német hangzású a neve van, nem biztos hogy zsidó. :))
  Rendelkezhet német ősökkel is, de ahogy pl. Bayer Zsolt már magyarnak tartja magát sváb ősökkel, ahogy Havas Henrik is.”
 • 9. antikomcsi 2010. január 06. 11:39
  „t-a-ibi
  Nem kell mindig zsidózni, csak ha indokolt. :))
  Móron magyarok gyilkoltak magyarokat. ( hogy csak a pénzért vagy volt más is nem tudom )
  Körmenden a magyar elítélt már le is ülte a büntetését. ( felháborító, hogy újra szabadlábon van!!!! )
  Itt csak a kuruc lát zsidókat a háttérben.”
28 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Délről érkezik a hó

Bár a megyében több helyen szállingózik a hó, az első intenzív csapadékhullám csak a megye keleti részét érinti. Tovább olvasom