Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 6°C Még több cikk.

A Magyar Telekom nem akar kötbért fizetni

Az ország számos területén elérhetetlen volt a T-Mobile hálózata, a délután fél négyre kijavított hiba a szolgáltató szerint az előfizetők jelentős részét érintette.
A vállalat szerint nem kötelesek kötbért fizetni a szolgáltatás kiesése miatt, de hálózaton belül lebeszélhető ingyen tíz perccel kárpótolnák az előfizetőket.

Egy előre tervezett éjszakai munka során fellépő váratlan szoftverprobléma miatt akadozott a T-mobile szolgáltatása pénteken napközben, a szolgáltatás délután fél 4-re az ország egész területén helyreállt, fennakadások már csak egyedileg lehetségesek, derült ki a Magyar Telekom közleményéből.

Elsősorban a hálózaton belüli hívások nagy része volt sikertelen. Az előfizetők azt tapasztalták, hogy a hívott fél nem elérhető, mintha ki lenne kapcsolva, így sok esetben a hangposta jelentkezett be. A hibából adódó, az átlagosnál nagyobb hálózati igénybevétel átmenetileg zavart okozhatott az SMS-ek továbbításában is, írják.

A Magyar Telekom arra kéri az előfizetőket, hogy kapcsolják ki, majd be a készüléküket, hogy újra feljelentkezzenek a hálózatra.

A cég állítása szerint minden szükséges lépést megtettek a hálózati hiba kijavításáért, úgy látják, hogy a szolgáltatás kiesése miatt nem kötelesek kötbért fizetni, ugyanakkor tíz ingyenes, hálózaton belül lebeszélhető perccel kárpótolnák az előfizetőiket. Ennek részleteit később közlik majd.

Ha a hiba a szolgáltatás ideiglenes szüneteltetését jelenti, akkor a cég üzletszabályzata szerint 4 óránál hosszabb leállás esetén jár a
kötbér, amit az elmúlt 6 havi költés alapján számolnak ki.

Az ügyfelek a napi átlag nyolcszorosát kaphatják kártérítésként. Időnként lehetett telefonálni, ezért nem jelenthette a hiba a szolgáltatás ideiglenes szüneteltetését.

Teljes cikk itt>>

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Gabsi 2009. december 07. 21:00
  „Sziasztok. Kicsit én is benne vagyok a szakmában, és nagyon sajnálom a nagytudású szakembereket. Tudnotok kell, ez nem helyi hiba, hanem központi. Azért csinálják ezt a karbantartást éjjel, mert ilyenkor többnynyire alszanak az emberek, és sokkal kisebb a forgalom. Sajnálom az embereket, ilyenkor berendelnek mindenkit aki számít. Felteszem a fénykábeles technikának van köze a a bulihoz. Ugye Német lett a cég, és nem kizárt, hogy repülőn hozták a szoftvert, vagy a tervezőt. Gondoljátok meg 20 évvel ezelőtt még drótos vonal is csak az elvtársaknak volt. Persze megérthető az is akinek ebből anyagi hátránya keletkezett, de értsük meg a mérnököket is, szerintem vért izzadtak.”
 • 22. Kamikatze 2009. december 07. 15:16
  „Nekem péntekre lett volna válasz egy állásinterjúra .....”
 • 21. OCC 2009. december 07. 15:12
  „Lehet, hogy szélsőséges, de...
  Elképzelhető, hogy valaki azért nem kapta meg az általa kinézett állást, mert nem tudta felhívni adott álláshirdetésben szereplő telefonszámot.
  Az is elképzelhető, hogy valakinek azért hiúsult meg egy többszázezres, akár többmilliós üzlete, mert nem tudták elhívni, avagy ő nem tudott telefonálni.
  Hála égnek nem vagyok T-mobile-os, de csekélyke kártérítésnek tűnik ez a 10 perc ingyenesség az esetlegesen elszenvedett kisebb-nagyobb kellemetlenségekért cserébe.”
 • 20. durva 2009. december 07. 15:08
  „7.MTT.
  Az áramszolgáltató és a vizesek azt általában előre bejelentik, hogy mikor nem lesz szolgáltatás! Ez váratlanul jött, ők ezt szerződték hát fizessenek. Én aláírtam 2 évet és azt ne lehet megváltoztatni.”
 • 19. kolombela 2009. december 07. 14:33
  „Ha nem akarnak, akkor nem is fognak! Mert ők megtehetik!”
 • 18. viperetta335 2009. december 07. 09:49
  „Te Hunicum,nem direkt zárt ki a párod és nem egy másik hapsi volt nála?”
 • 17. fióka 2009. december 07. 09:32
  „szolgáltatás--->szerződés--->szolgáltatás a cég hibájából--->szerződésszegés amelynek van jogi alapja.”
 • 16. napersze 2009. december 06. 19:12
  „Igaz, a kurucuk végeznek oknyomozást is :-)
  míg egyéb médiáknál ez hiánycikk ;-)”
 • 15. Primax 2009. december 06. 17:59
  „gypsysucks #5 !
  "...ezek a tetves zsidóbérencek..."
  Kicsit eltévedtél.
  Ez nem a Kurucinfo honlapja.
  Elszomorító, ha valakinek csak ennyi jut eszébe - szinte -mindenről.
  Olvass könyveket !
  Tudod : számozott oldalak, betűk, esetleg képek, ilyesmik...
  De, ne csak a "Mein Kampf"-ot lapozgassad !”
 • 14. PJ 2009. december 06. 17:48
  „Tré-Mobiltól mit vártatok hogy majd fizet??? Muhahaha!”
 • 13. mikoka 2009. december 06. 16:05
  „Nevetséges ad 10perc kárpotlást,holott csak 11körül tudatosult emberekkel hiba nem az ön készülékébe van.Reggelfél kilenckor már nem müködött .Legalább 60percet érdemelne aki ott van telefonos ügyfél,sok bosszu méreg rossz a telefonom és közbe kiderül hogy mégsem ,belkell perelni öket ha a melos hibázik ekkorát kirugják!!!!”
 • 12. kivagyokén 2009. december 06. 14:32
  „. Hunicum 2009.12.06. 06:15
  Hát valakinek meg nagy ügy. A páromnál hagytam a kulcsomat és mivel elérhetetlen volt az éjszakát szabadban kellett töltenem. Most meg tök taknyos vagyok és lázas,- ergó nem tudok dolgozni.

  NAPKÖZBEN NEM MŰKÖDÖTT!!! Akkor miért éjszakáztál kint?”
 • 11. Agent 2009. december 06. 14:28
  „2. errol az jut eszembe, hogy van aki egy rakap konzerv mellett is kepes ehenhalni, mert eppen nincsen nala konzervnyito”
 • 10. sünci 2009. december 06. 13:58
  „Hunicum! Tulzásokba ne ess! Szerinted vki elhiszi,hogy sehova nem tudtál menni és a szabadban éjszakáztál? Aha,hát persze!”
 • 9. tudorka 2009. december 06. 13:57
  „Tisztelt MTT!
  Az semmilyen cselekménynél nem mentség, hogy más sem fizet, szerintem meg máshol is vannak szabályok a kötbér fizetésre.
  Igenis megszegték az előírásokat és kit érdekel mi az oka, vizsgálják ki, okuljanak belőle.
  Egyébként amikor egy család nem tud fizetni ki kérdezi, hogy mi az oka. Igenis fizessen a szemét multi ne sajnáljuk ám már!
  Fizessen és kész.
  A hírközlési hatóság remélem nincs lekenyerezve, ha önként nem akarnak kötbért fizetni, akkor pár milliárdos bírság és fizetésre kötelezés, ennyi.”
 • 8. sünci 2009. december 06. 13:38
  „Mellesleg jó pár éve hogy is érték el egymást az emberek?”
 • 7. MTT 2009. december 06. 13:37
  „Már bocsánat, de amikor nincs víz, vagy nincs áram, akkor ki fizet kötbért? Egyik szolgáltató sem fizet a lakosságnak, pedig mi vesszük igénybe az ő szolgáltatásaikat, mi fizetünk érte, aztán mikor az ő felelősségükről lenne szó, akkor meglátszik, hogy ki is van kiért...”
 • 6. Freddy01 2009. december 06. 13:01
  „Ki kérdezte tőlük, hogy akarnak-e ? Egyszerűen jár és kész.. Rájuk kell küldeni egy behajtó maffiát, úgy mint ahogy ők teszik...Nem telik nekik a milliárdokból..?”
 • 5. gipsysucks 2009. december 06. 11:07
  „Egyeske drága! Fordított helyzetben ezek a tetves zsidóbérencek behajtócéggel,bíróságon behajtanák a kötbért.. nem nagy ügy te ostoba birka.. igen,ezért is van itt ez a szerencsétlen ország..nem kell foglalkozni ilyenekkel,nem nagy ügy.. bárki,bármit megtehet az ilyen gyökerekkel mint te..sajnos túl sokan vagytok még..”
 • 4. miracle 2009. december 06. 09:55
  „Ilyen alapon le lehet állítani 2 hétre is, úgy hogy 4 óránként 2 percre visszakapcsolják és akkor nincs 4 óránál hosszabb leállás...”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beoltották, mégis megbetegedett a H1N1 vírustól egy férfi

Megkapta a H1N1 elleni védőoltást, mégis megbetegedett a vírustól egy 29 éves férfi Debrecenben. Tovább olvasom