Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A Jobbik kitart a különadó visszamenőleges hatálya mellett

A Jobbik továbbra is azt szorgalmazza, hogy a 98 százalékos különadó visszamenőleges hatályú legyen.

Bertha Szilvia országgyűlési képviselő hétfőn sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy az Alkotmánybíróság az emberi méltóság sérelmére hivatkozva semmisítette meg a különadó visszamenőleges hatályát. A Jobbik ezt úgy orvosolná - folytatta -, hogy az adóhatóság mérsékelné vagy elengedné a különadót, ha az adózó vagyoni vagy jövedelmi viszonyaiban jelentős visszaesés következett be időközben, s az adó megfizetése a vele közös háztartásban élők megélhetését súlyosan veszélyeztetné. Véleménye szerint ez méltányos eljárás, amelynek alkalmazásával a visszamenőleges hatályú adóztatás már nem ütközne az emberi méltóságba.

Az ellenzéki párt erről törvényjavaslatot is benyújtott, mindamellett, hogy a házbizottságban támogatták, hogy a parlament még hétfőn döntsön a különadót újraszabályozó fideszes indítványról.

A visszamenőleges hatály melletti érvként említette Bertha Szilvia, hogy a leginkább pofátlan végkielégítéseket az előző kormányzati ciklusban, 2010 előtt fizették ki. Ugyanakkor a törvény és a kollektív szerződés alapján járó jövedelmeket kivennék a törvény hatálya alól.

A jobbikos képviselő kitért arra, hogy a különadóból származó bevételeket pártja az Összefogás az Allamadósság Ellen Alapba irányítaná.

Olvasóink írták

  • 1. janika 2011. május 09. 14:05
    „Hát még ilyent! Valaki nem tudja, hogy Magyarországon csupán a bíróknak van méltóságuk és méltányolhatóságok? Hisz Ők reklamáltak az 50%-os nyugdíjemelésükért és meg is , kapták! Persze a többi rendszer szekértolóval (hűbéreseik), csicskásaival" együtt! Mert ugyebár magyar országon az ostoba embereknek minek is adnának 50%-os nyugdíjemelést? Azok azért vannak, hogy legyen szavazótábora az alantas politikának! A továbbiakban, kuss nekik!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy busz, négy autó karambolozott

Négy autó összeütközött hétfő reggel Budapesten, miután egy kigyulladt autóbusz miatt torlódás alakult ki. Tovább olvasom