Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

A Jobbik is a benzin áfájának csökkentését kéri

A Jobbik felkéri a kormányt, hogy támogassa az üzemanyagok áfájának csökkentéséről szóló törvényjavaslatukat és ezzel a Fidesz feleljen meg ellenzéki pártként megfogalmazott elvárásainak - jelentette ki Volner János, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus szerdán nyújtott be egy törvényjavaslatot az Országgyűlésnek, amelyben kezdeményezi az üzemanyagok átsorolását a kedvezményes áfa-kulcsba tartozók közé. Ezzel a jelenlegi 25-ről 18 százalékra csökkenne a benzin és a gázolaj általános forgalmi adója.
Volner János emlékeztetett arra, hogy az előző kormány 2009. júliusában az üzemanyagok jövedéki adója literenként 5,5 forinttal emelkedett, az áfa-terhük pedig 20-ról 25 százalékra változott. Ezután pedig 2010. január 1-től újabb, ezúttal differenciált jövedékiadó-emelés következett: ekkor a benzin jövedéki adója 11 forinttal, a gázolajé pedig 6,85 forinttal emelkedett.

A Jobbik szerint a kormány a mostani törvényjavaslat támogatásával ezeket a korábbi megszorításokat enyhíthetné legalább részben. Volner János emlékeztetett arra, hogy a Fidesz ellenzékben élesen kritizálta a kormányt, amiért nem csökkenti az üzemanyagok adóterhét. Így ha most nem lép, akkor saját ellenzéki elvárásait nem teljesíti kormányzati helyzetből - mutatott rá.

Olvasóink írták

 • 14. janika 2011. január 14. 15:49
  „Szerintem a Jobbik igen csak megfáradt a kampánya során és ma már csak dísz a parlamenteben.”
 • 13. Lobbo71 2011. január 14. 06:33
  „2001-ben mai áron 657 forint volt egy liter benzin, mégis autóztak az emberek. A 400 forint ehhez képest jóval olcsóbb.”
 • 12. annobon 2011. január 13. 20:06
  „11-hez: "De mikor lesz a felelősségre vonás? " Jogos akérdés! A választások után mással sem volt tele a sajtó és a média, mint a különféle szekrényekből kieső csontvázakkal. Úgy látszik gyorsan elhamvasztották őket, mert a végén egyről sem tudunk...”
 • 11. janika 2011. január 13. 19:09
  „No jó! rendben, hogy majdnem mindenért az MSZP felelősségét szajkózzák! De mikor lesz a felelősségre vonás? Vagy ez ép a FIDESZ-nek is jó és jöhet a szőnyegalá seprés?”
 • 10. gurbibogyó 2011. január 13. 18:45
  „miracle: fidesz pálfordulás

  Az ígéret és annak megvalósítása az két dolog. Most hallottam /pár hete/, hogy egy megyénk béli nagy Fityeszes szennyesét mossák mert belekeveredett a korpába /lakásmaffia/. Akkor most hogy is van ez? Más szemében a szálkát.... Valószínűleg az ellenzéki padsorokból másként törik a fény és ezért nem veszik észre a saját gerendájukat amikor helyet cserélnek.”
 • 9. miracle 2011. január 13. 15:27
  „Túrabakancs
  Az lehet, de a történet nem erről szól, hanem a fidesz pálfordulásairól.”
 • 8. Túrabakancs 2011. január 13. 14:42
  „Sajnos arra semmi garancia, hogy ha az ÁFA csökkenne, azt a MOL
  foganatosítaná-e az áraiban. Lehet hogy igen, de pár napra rá akkora
  árat emelne újra ilyen-olyan címszó alatt, hogy a hasznot megint a multi tenné
  zsebre. Arról nem is beszélve, hogy az országos bevétel elmaradása végett a
  külföld megint belepofázna az ügyeinkbe, majd nem sokkal rá le is minősítenének
  bennünket. Ebben az esetben meg jönne a Fidesz fikázása. Nem lenne gond ebben
  az országban, ha függetlenek lennénk a multiktól meg a külföldtől, de ez egyelőre
  nem megvalósítható.”
 • 7. pozdorja 2011. január 13. 14:33
  „Szijjártó megmondta hogy sajnos a kormány nem tud tenni semmit az üzemanyagok árának csökkentése érdekében. Pedig mindent megpróbáltak.
  Mintha hallottam volna már ezt a szöveget akkor is amikor az állami nyugdíjrendszerbe visszalépők reálhozamának adójáról volt szó. Ott is mindent megpróbáltak, de nem lehet kibújni az adófizetés alól...
  Aztán Viktor szólt nekik, hogy "nemááá", és mégis találtak módot.
  Na szóval! Legyen szíves kedves Miniszterelnök Úr kapcsolja manuális irányításra a szóvivőjét és találják meg a módot az üzemanyag árak mérséklésére.

  Előre is köszönöm!

  (u.i.: ebből nem lesz mákos tészta azt hiszem)”
 • 6. imre1964 2011. január 13. 14:24
  „Azt nagyon tudják mondani hogy az MSZP.felelős mindenért.
  Ők vannak hatalmon nem az MSZP-akkor miért nem csinálnak semmit,persze ellenzékbe ment a népbutítás .
  Mivel a Jobbik javasolta nem tesznek semmit mert köztudott "szerintük" hogy ők rosszat akarnak a népnek.”
 • 5. Phobos 2011. január 13. 14:05
  „Wittner is leszavazta az egyetlen ´56-os múzeum állami támogatását
  A költségvetési törvényhez a Jobbik által benyújtott módosító javaslatok közt volt a kiskunmajsai 1956-os múzeumot és gyerektábort fenntartó alapítvány állami támogatása is. A "forradalmi többség" - köztük Wittner Mária - nemmel szavazott a javaslatra, pedig a kulturális bizottságban még sikerült átnyomni 8:6 arányban.

  Vajon a szemébe merne nézni Wittner Mária?
  A Corvin köz legendás parancsnoka, Pongrátz Gergely által alapított, hazánk egyetlen ´56-os múzeumának évi 30 milliós költségvetési támogatásában azért is bízhatott az indítványt benyújtó Dúró Dóra, Farkas Gergely és Novák Előd, mert a várpalotai Trianon Múzeumnak (mely szintén egyedüli a témában) jobbikos javaslatra sikerült 50 millió forintot kiszorítani.
  Az Országgyűlés illetékes Kulturális és sajtóbizottságában több ülésen folyt vita a módosító javaslatokról. A december 15-ei jegyzőkönyv szerint Novák Előd felvezetője után a KDNP-s Pálffy István is támogatásáról biztosította a javaslatot, melyet végül szoros, 8:6 arányban támogattak.
  Azonban míg a Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége még mindig szerepelhet a költségvetési törvény kiadási oldalán, addig az ´56-os múzeumot fenntartó alapítvány végül nem. Pedig a kurátorok közt találjuk Lezsák Sándort is, aki képviselőként szintén leszavazta a javaslatot (akárcsak Pálffy István, korábbi szavaival ellentétben). Mamelukként, mit sem tudva, miről szavaz, vagy pedig szándékosan? Mindegy is... Wittner esetében azonban vélhetően megint csak arról van szó, hogy nem követte a szavazásokat, s így megint megszavaztattak vele minden szemétséget, ahogy korábban is sok nemzetellenes javaslatot. Mert amúgy ő megtehetné, hogy kiszavaz, el is nézik neki hősi múltjára való tekintettel. Kár, hogy Marika néni ismét képviselőséget vállalt, korábbi ígérete ellenére...”
 • 4. Lone_wolf.. 2011. január 13. 14:04
  „A fidezs leszarja az embereket.”
 • 3. annobon 2011. január 13. 13:29
  „"A Jobbik felkéri a kormányt, hogy támogassa az üzemanyagok áfájának csökkentéséről szóló törvényjavaslatukat " A falrahányt borsó tipikus esete!”
 • 2. miracle 2011. január 13. 13:25
  „Szógyártó Péter már elmondta, hogy április óta is az MSZP tehet az áremelésekről, minden héten.
  SAjnos ez nem vicc, hanem tényleg ezt mondta, úgyhogy ők nagyjából széttárják a kezüket és tesznek arra, hogy mit mondtak 2 éve.”
 • 1. janika 2011. január 13. 12:44
  „Hogy képzeli a Jobbik? Melyik tolvaj mond le a a páciensei üldözetlen kizsebeléstétről?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

125 köbcentis motoron B-jogsival: a Jobbik támogatja a Totalcart

A Jobbik támogatja a Totalcar által indított népi kezdeményezést, amely B kategóriás jogosítvánnyal is vezethetővé tenné a 125 köbcentiméter alatti motorkerékpárokat. Tovább olvasom