Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

A gyógyító elektromágneses terápia

Napjainkban egyre több beteg keresi fel panaszaival a természetgyógyászati rendelőket, a hagyományos orvosi kezelés helyett vagy mellett alternatív gyógymódokat választva. Ezek közül az egyik újdonság egy elektromágneses felmérési és kezelési forma, mely számos problémára jelenthet speciális megoldást.
Azok a krónikus betegségben szenvedők, akiknek az orvosi és gyógyszeres kezelések dacára sem múlt el a problémájuk, gyakorta fordulnak segítségért valamelyik alternatív gyógyászati módszerhez. Gondoljunk például mozgásszervi, reumatikus, allergiás, bőrtüneti panaszokra, esetleg krónikus fejfájásra, gyulladásokra és fertőzésekre.

Öngyógyító funkciók

– A krónikus megbetegedések és az akut kóros terhelések közös háttere a fiziológiás energia hiánya – fogalmazott dr. Juhász Zsuzsanna természetgyógyász, pszichiáter, aki egy elektromágneses terápiás készülék segítségével állapotfelmérést és egyben kezelést végez. Az eljárás során a beteg bokájára apró elektródákat helyeznek, amin keresztül a gép a szervezetbe beérkező elektromágneses rezgést méri, és ennek alapján értékeli az eredményt. Így felmérik a szervezet aktuális állapotát, majd energetizálják azt, ezáltal beindítják az öngyógyító funkciókat. – A sejtek egymás közötti kommunikációját finom elektromágneses jelek vezérlik, melyek a kémiai folyamatok fölé vannak rendelve. Fontos, hogy ne a tüneteket, hanem az okokat kezeljük. Valójában a szervezetet stimuláljuk, hogy maga küzdje le a betegséget. A természetes környezeti rezgéseknek megfelelő hullámok sejtszinten energetizálják a szervezetet. Ezáltal a sejtek normál, egészséges működőképességüket nyerik vissza – hangsúlyozta a szakember, majd hozzátette: ha például valaki bőrproblémával jelentkezik, nem biztos, hogy a bőrével van a gond, a bélflóra betegsége is okozhat hasonló tüneteket.

Okiterápia

Ha valaki évek óta krónikus fejfájásra panaszkodik, ami semmilyen fájdalomcsillapítóra nem szűnik, az úgynevezett „okiterápia" során többek között a helytelen étkezésre, a frontérzékenységre vagy a menopauzára irányítódhat a figyelem. A vizsgálat során a szervrendszerek, a test képe megjelenik a számítógép képernyőjén, számszerűen is jelezve az értékeket. Az orvos ilyenkor futtatja az adatokat a speciálisan kifejlesztett rendszeren. Ha például az emésztőrendszer kerül a táblázatban legfölülre, jelezve, hogy ott van a legnagyobb baj, az orvos ennek alapján állítja össze a terápiás programot.

– Reumatikus fájdalmakkal küzdő betegeknél a gép megajánlj több, biorezonanciára épülő fájdalomprogramot, melyek közül én választom ki, hogy melyiket alkalmazom, és az aktuálisat futtatom – részletezi a metódust Juhász Zsuzsanna. Egy túlsúlyos beteg esetében pedig aktiválható például a szervezet anyagcsere-folyamata.

Népbetegségnek számít a csontritkulás, melynek számos oka lehet. Elődordulhat például, a betegséget az idézi elő, hogy már egészen fiatal korban a szervezet elsavasodik, a sav-bázis egyensúly felbomlik. Ilyenkor a szervezet úgy kompenzál, hogy a kalciumot és a magnéziumot kivonja a fogakból, az ízületekből és a csontokból, magyarázza az orvos, aki a csontritkulásprogramot említi: olyan rezgésinformációkat közvetít, ami elősegíti a hiányzó nyomelemek beépülését a szervezetbe.

Kiegészítő kezelés

Az eljárás érdekessége, hogy bizonyos fájdalomcsillapítókat és színeket is rezgésinformációval juttatnak be a szervezetbe. Így elkerülhető a gyógyszerek kellemetlen mellékhatása is. Fontos azonban, hogy az elektromágneses terápia mint az alternatív gyógyászat egyik típusa nem helyettesítheti a hagyományos orvoslási vizsgálatokat és kezeléseket, csupán kiegészíti és megerősíti azokat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívesen ülne Mercibe, de fejleszteni kell

A legtöbb embernek csapás, ha megszűnik a munkahelye, Németh István annak köszönheti szerencséjét, azaz hát annak a szerencsének maga volt a kovácsa. Nehézgépkezelőből vált aranykoszorús gazdává, lett az év biogazdája. Tovább olvasom