Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Nem kampányolnak a politikusfeleségek

A magyar first ladyk csak elvétve jelennek meg kampány idején a választópolgárok előtt. Politikusaink inkább elrejtik családjukat, míg a nyugati demokráciákban hagyomány a család bevonása a kampányba.
"Az előző kampányban sem vett részt Orbán Viktor felesége, most miért szerepelne?" - kérdeztek vissza a Fidesz sajtóosztályán. Az biztos, hogy Lévai Anikó a Fidesz 14. születésnapján az egykori Bibó Kollégiumban megjelenik gyerekeivel együtt. De akkor ott van minden alapító családtagja, ez már hagyomány, miként az is, hogy a sajtó beszámol az eseményről. Természetesen mindenütt ott volt és ott lesz, ahova a miniszterelnököt illik elkísérnie, és az olyan rendezvényekre is elmegy, amelyeken más közjogi méltóságok házastársai is megjelennek. De pusztán ennyi, a pártpolitikai csatározásoktól távol tartja magát - mondták a Lendvay utcában.
A Fidesz képviselőjelöltjeinek szórólapjain az aspirálók egy része családtagjai körében látható. A kormányzópárt így is hangsúlyozza, hogy családbarát, úgy mint a párt. Ám emlékezetes az is, mennyire felháborította a Fidesz vezetőit, amikor a kormányfő családjáról készült fotók nem hozzájuk illő magazinban, hanem egy pornólapban jelentek meg. Akkor sajtótájékoztatón arra kérték az ellenzéket, hogy családtagjaikat kíméljék meg az egyre jobban durvuló kampánytól. A Fidesz legfelsőbb vezetői úgy vélik, szeretteiknek semmi közük munkájukhoz, a politizáláshoz.
Medgyessy Péter felesége ritkán vesz részt férje kampányában, bár többször is megjelent egy-egy nagyobb eseményen - közölte a szocialista miniszterelnök-jelölt kampányszóvivője. Gál J. Zoltán elmondta: Medgyessy Katalin nem is tervezi, hogy aktívabban részt vesz a kampányban. Ugyanakkor személyes elkötelezettségből inkább vállal szerepet kisebbségi és szociális területen, de ennek nem szervezünk nyilvánosságot - tette hozzá. Medgyessy felesége egyébként a férjével együtt színpadra lépett az MSZP tavaly júniusi kongresszusán, ahol a volt pénzügyminisztert a párt kormányfő-jelöltté választotta.
(Forrás: Origo)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naggyá lett a Borsodi

A 20 éve egyszemélyes vállalkozásként indított kisműhely mára naggyá lett. Három telephelye van, s a… Tovább olvasom