Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

25 éves a Borsodi Műhely

Kevés családi vállalkozás dicsekedhet olyan sikerekkel, mint a Borsodi Műhely Kft.
Kevés családi vállalkozás dicsekedhet olyan sikerekkel, mint a Borsodi Műhely Kft. A korábban Presztízs-díjjal is kitüntetett cég pénteken népes vendégsereg társaságában ünnepelte alapításának 25. évfordulóját.
A köszöntők sorában először Balogh József kapott szót.

Győr polgármestere elmondta, a Borsodi Műhely Kft. immár Győr történelmének része, miként Szombathelyének és Kisújszállásénak is. A város képzeletbeli dicsőségtábláján is előkelő helyre kerülne a cég, miként az adózók listáján ott is van. A Borsodi Műhelyt példaként hozta fel több szempontból is, egyebek között az együttműködési készség és képesség területén. Hangsúlyozta, meggyőződése ugyanis, hogy a multinacionális társaságok, a hazai cégek együttműködése mindenki számára hasznos, s ennek célnak kell lennie.

Mihalicz Antal, a megyei iparkamara elnöke kijelentette, ez a jubileum a kamara ünnepe is, hiszen Borsodi László a kezdetektől részt vállalt a közös munkában. Példaértékűnek nevezte a cég nyitottságát, s hogy tapasztalataikat, megszerzett tudásukat szívesen adják tovább, mutatják meg minden érdeklődőnek.

Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetsége elnöke hangsúlyozta, az a vállalat, amelyik nem a növekedésre összpontosítja energiáit, az nem viszi sokra. A Borsodi Műhelynél tudják ezt, és azt is tudják, hogyan kell sikeresen működni. Ennek kapcsán az elnök megjegyezte, jó lenne, ha azok a cégek kapnának támogatásokat, amelyek már bizonyították rátermettségüket.

Kisújszállás polgármestere, Palágyi György elmondta, első találkozásukkor Borsodi Lászlót precíz, pontos  és szimpatikus embernek ismerte meg, aki halottaiból támasztotta fel a helyi fémipari szövetkezetet. Rendkívül értékes szellemi tőke, technológia, mérnöki tudás és menedzselési módszerek érkeztek ezzel városukba. Ezért is kapta meg 2004-ben Borsodi László a Pro Communitate Urbis kitüntetést.
Matthias Trittinger, a GM Motors – Powertrain Austria és Magyarország beszerzési igazgatója tizenhárom éves együttműködés alapján kijelentette: a Borsodi Műhely és más beszállító cégek munkája alapozza meg a GM Motors termékeinek minőségét. Kijelentette, meggyőződése szerint együtt lehetnek csak sikeresek.

Az EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft. igazgatója, dr. Szentkuti László igazgató elmondta, nem véletlen, hogy ötéves keretszerződést kötöttek a Borsodi Műhellyel. Tudják, tapasztalták, hogy a társaság mindig a teljesítmény maximumára törekszik.

Köszöntötte a céget Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke is, és többekhez hasonlóan elismerő oklevelet nyújtott át. A kamarai kézműves tagozat és a család barátainak nevében elmondott köszöntők után jutalmak, elismerő címek átadására került sor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A bajnokság állása

1. Tovább olvasom