Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Romantikus kabrió a Kiától

Az ex_cee'd kabrió formatervét a Kia új főtervezője, Peter Schreyer neve fémjelzi, és a külső egyben előrevetíti, hogy vezetése alatt milyen irányba fog fejlődni a Kia formavilága.

A Kia tegnap, Svájcban, a 77. Genfi Autószalonon mutatta be vadonatúj, izgalmas Kia ex_cee'd kabrió tanulmányautóját. Az ex_cee'd kabrió formatervét a Kia új főtervezője, Peter Schreyer neve fémjelzi, és a külső egyben előrevetíti, hogy vezetése alatt milyen irányba fog fejlődni a Kia formavilága.

Az ex_cee'd az új háromajtós (a tervek szerint decemberben induló sorozatgyártású) cee'd sportos csapotthátú (Sporty Hatch) gyártás előtti prototípusán alapul. Tengelytávja ugyanakkora, de külső panelei teljesen újak, csak a padlólemez, a rejtett alkatrészek és az elektromosan működő lenyitható vászontető ugyanolyan, mint a kiindulási alapot adó modellben.

A vászontető átvételével az ex_cee'd szándékosan szembemegy a divattal, amelyet jelenleg az összecsukható fémtetők uralnak. Peter Schreyer külön figyelmet fordított arra, hogy klasszikus kabriót tervezzen, hagyományos puha tetővel.

– Meggyőződésem, hogy a vászontető újra divatba jön. Mindannyiunkban él egy romantikus kép arról, hogy milyen is lehet egy kabriót vezetni, de nekem a fémtetős kabriók valahogy nem idézik meg ezt a romantikus hangulatot. 

Vékony, ék alakú profiljával, 19"-os kerekek fölötti erős, nyújtott szárnyaival és agresszív, dinamikus elejével az ex_cee'd máris olyan formavilágot képvisel, amely kiemeli a többi kabrió közül. A kabrió tanulmányautó megjelenését a gyöngyházfehér külső fényezés és az étcsokoládé színű vászontető teszi karakteressé. Az autó kárpitozása szintén erre a kéttónusú színsémára épül.

– „A Kia ex_cee'd új esztétikai csúcspont cégünk történetében, mely a márka nemzetközivé válásának jele, és egyben jelentős lépés abba az irányba, hogy koreai gyökerekkel rendelkező, de valódi európai vállalat legyünk"– lelkesedett Kim Jong-Hwan, a Kia Motors alelnöke.

A cee'd család történelmi fordulópontot jelent

A Kia cee'd család piacra dobása jelentős fordulópont a Kia történetében (az ötajtós csapotthátú tavaly decembertől, az ötajtós Sporty Wagon 2007 augusztusától és a háromajtós Sporty Hatch 2007 decemberétől kapható). E trió európai bevezetése egy új korszak kezdetét jelenti. Ezek a Kia első olyan gépkocsijai, amelyeket a cég Európában tervezett, és itt is gyárt, és amelyek minőségi szempontból is ugrásszerű fejlődést jelentenek a márka számára.

Az új modellcsalád minőséget bizonyítandó, a Kia minden egyes cee'd gépkocsihoz egyedülálló, 7 évre vagy 150 000 km-re szóló garanciát kínál, amely átruházható az autó következő tulajdonosaira is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Idén a lóerők után fizetünk

Az autósok örülhetnek, miután a törvényben előírt március 15-i határidőnél több héttel később kell… Tovább olvasom