Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Mazda: élen a károsanyagok ellen

A Mazda egyike Európa vezető autómárkáinak, akik élen járnak modelljeik károsanyag-kibocsátásának csökkentésében – írja az Európai Közlekedési és Környezetvédelmi Szövetség legutóbbi jelentésében.

Az összefoglalót a 2008. évi Európai Uniós CO2-megfigyelő rendszer adatbázisa alapján állították össze, melyben 14 fontos európai autómárkát vettek górcső alá. A jelentés eredménye szerint a CO2 kibocsátás autónként átlagosan 3,3%-kal mérséklődött.

A károsanyag-kibocsátás csökkentésében a Mazda 2008-ban jóval meghaladta az átlagot – autónként mintegy 8,2%-os eredménnyel. A Mazdát csak a BMW előzi meg, mely autónként átlagosan 10,2%-kal csökkentette járműveinek CO2 emisszióját.


A fenti eredmények azt jelzik, hogy a Mazda európai modellválasztékának CO2 kibocsátása 172 g/km-ról 158 g/km-re mérséklődött, mely újabb lépést jelent a korábban kitűzött cél felé, mely szerint a Mazda 2015-ig 23%-kal csökkenti globális termékválasztékának CO2 emisszióját.

Ez a nagyszerű eredmény a Mazda „Fenntartható Zoom-Zoom" stratégiájának is köszönhető, melyet a gyár 2007-ben vezetett be és azóta mindegyik új generációs modelljénél alkalmaz. Az új modellek könnyebbek elődeiknél, kevesebb üzemanyagot fogyasztanak, és károsanyag-kibocsátásuk is kisebb. A súlycsökkentés elsődleges cél azon új padlólemezek fejlesztésénél is, melyeket a Mazda 2011-től mutat be.


A Mazda két, környezetterhelést mérséklő technikai újítást is bemutatott nemrégiben. Az új Mazda3 i-Stop változatot olyan start-stop rendszerrel szerelték fel, mely 14%-kal csökkenti az autó átlagfogyasztását. A frissített Mazda CX-7 pedig amellett, hogy az új 2,2 literes turbo dízelmotor hajtja, szelektív katalizátorrendszerrel (SCR) rendelkezik, amely mintegy 40%-kal csökkenti a káros nitrogén-oxidok levegőbe jutását.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az új SEAT Ibiza Concept IBZ

A különleges IBZ tanulmánymodell a 2009-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon (IAA) tartja… Tovább olvasom