Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

Jön Európába a Citroën C4 Sedan

A Citroën 2007 utolsó negyedévétől Európa több országában is forgalomba hozza új C4 Sedan modelljét.
Ezzel teljessé válik az ötajtós személygépkocsi és kupé változatokból álló C4 kínálat, amely modellekből piaci bevezetésük óta több mint 547.000 darabot adtak el. A C4 modellel azonos platformra épülő, hagyományos csomagterű gépkocsi hosszabb tengelytávjának köszönhetően nagyobb helyet biztosít a hátul ülő utasok számára és a csomagtartója is igen nagyméretű.

A kifinomult stílusú, hagyományos csomagterű gépkocsi a felszereltség, a vezetési kényelem és a biztonság tekintetében a C4 modell számos ütőkártyájával rendelkezik. Így tökéletesen megfelel a márka azon célkitűzésének, hogy nyugodt vezetést biztosító gépkocsikat kínáljon a vevőknek. A C4 Sedan vezetőterét ergonómiai szempontok szerint alakították ki. Ennek megfelelően központi kezelőszervekkel ellátott rögzített közepű kormánykerékkel szerelték fel. A vezetéssel kapcsolatos legfontosabb adatok a műszerfal középső részén található kijelzőn jelennek meg, így a vezető és az utasok is jól láthatják a különböző információkat.

Referenciának számító helykínálat

A C4 Sedan, méreteivel (hosszúság: 4,77 m, szélesség: 1,77 m, magasság: 1,51 m) a kategóriában referenciának számító helykínálattal rendelkezik, ami elsősorban a rendkívül nagy tengelytávnak köszönhető. Ez azon adottságok egyike, amely a nagy négyajtós Citroën személygépkocsik sikerének kulcsát jelenti. A 2,71 m hoszszú tengelytáv valamennyi utas számára a lehető legkényelmesebb utazást és a hátul ülők számára igen nagy lábteret biztosít. A könyökmagasságban mért szélesség tekintetében a C4 Sedan szintén referenciának számít a kategóriában, mivel mindkét üléssorban 1,42 m széles.

Erő és technika

Figyelemreméltó menettulajdonságaival és megfelelő teljesítményű motorjaival (110 lóerős 1.6i 16V benzinmotor és részecskeszűrővel rendelkező 110 lóerős HDi dízelmotor) kiváló vezetési kényelmet biztosít. A gépkocsihoz megrendelhető számos vezetést segítő rendszer (szériatartozékként kínált sebességkorlátozó és sebességszabályozó berendezés, kettős funkciójú Xenon kanyarkövető fényszórók...) és a teljes biztonsági felszereltség nagymértékben növeli a kényelmet. A C4 Sedan modellt 2007. áprilisa óta gyártják és forgalmazzák Argentínában. A Buenos Airestől nem messze fekvő Palomar üzeme látja el a latin-amerikai piacokat. Spanyolországban 2007. utolsó negyedévétől kerül forgalomba az új modell.

Elegáns, karakteres

A C4 Sedan stílusával egyértelműen az elegáns négyajtós személygépkocsik kategóriájába tartozik. Az autó orr-része magán viseli a Citroën márkára jellemző fő stílusjegyeket. A hűtőrács közepén elhelyezett nagyméretű Citroën embléma krómozott díszlécekkel meghosszabbított szárai az oldalfalakra felnyúló, bumeráng formájú fényszórókig érnek. Oldalnézetben, a karosszéria lendületes vonalvezetése az utasoknak biztosított kényelmes és világos térre enged következtetni. A szélvédő formája és mérete, valamint az íves vonalvezetésű, maximálisra növelt oldalablak feltűnően elegánssá teszi a C4 Sedan megjelenését.

A magas karosszéria övvonal hangsúlyozza a gépkocsi erőteljes felépítését, az oldalablakok mentén végigfutó krómozott díszléc (változattól függően) pedig tökéletes vizuális egyensúlyt teremt. A C4 Sedan hátsó részének felépítése jó útfekvésre és tökéletes stabilitásra utal. Az autó védelmet nyújtó, impozáns hátsó kinyúlása nagyobb biztonságérzetet kelt. A hátsó lámpák az első fényszórók stílusát követve szintén bumeráng formájúak és a tágas csomagtartót hangsúlyozó, krómozott díszléc köti össze őket.

Tágas csomagtartó

A C4 Sedan által biztosított helykínálat nem rövidíti meg a csomagtartót, amelynek térfogata 513 literes (VDA szabvány szerint). A nagyméretű csomagtartóajtónak köszönhetően könnyen hozzá lehet férni a csomagtartóhoz. Az 1,04 m kerékdobok közötti távolság szintén megkönnyíti a terjedelmes tárgyak berakását. A rakodófelület hossza akár az 1,21 métert is elérheti, a kalaptartó alatti magasság pedig 50 cm. A gépkocsi szériatartozékként 2/3-1/3 arányban osztottan dönthető üléspaddal rendelkezik.

Forrás: Autóbazár magazin

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vadonatúj Toyota Corolla

A vadonatúj Toyota Corolla, a világ legkedveltebb modelljének 10. generációja már régóta a Toyota… Tovább olvasom