Kisalföld logö

2018. 03. 23. péntek - Emőke -5°C | 7°C Még több cikk.

A Nissan a FIA GT1 támogatója

Az SRO Motorsports Group (SRO), az új FIA GT1 Világbajnokság támogatója és a Nissan bejelentették, hogy megállapodást kötöttek, melynek értelmében a Nissan a 2010-es versenyszezonban a FIA GT Hivatalos Autószállítója lesz, és opciót kap a 2011-es szezonra is.

A megállapodás szerint a Nissan versenyenként 4 autót bocsát az SRO rendelkezésére, melyek közül egy a Nissan nagyteljesítményű sportautója lesz, amely a hivatalos Safety Car szerepét látja el minden versenyen.

A FIA GT1 Világbajnokság, amely teljes világbajnoksági státuszt kapott a FIA Autósport Világtanácstól, négy kontinens 10 országába látogat el, olyan ikonszerűvé vált sportautó-márkákat felvonultatva, mint az Aston Martin, a Corvette, a Ford, a Lamborghini, a Maserati és a Nissan. 

A 2010-es bajnokság Abhu Dabiban, a futurisztikus Yas Marina körpályán kezdődött április 17-én, majd december 5-én Argentínában, a San Louis-i, egy vulkánikus tó köré épített látványos pályán fejeződik be.

A versenysorozaton két, egyenként két autóból álló Nissan GT-R csapat indul: az angliai eredetű Sumo Power, valamint a svájci Swiss Racing Team. Jelenlétük 20 év óta az első Nissan-szereplést jelenti a hivatalos FIA Világbajnokságokon.


Stephane Ratel, az SRO igazgatója elmondta: „Amikor első ízben felvetettük a GT1 Világbajnokságra vonatkozó javaslatainkat, a Nissan erőteljesen támogatta az ötletet, és azóta is lelkes támogatója. Ezért különösen örülünk, hogy megállapodásra jutottunk, ami a Nissannak globális lehetőséget biztosít arra, hogy a GT1 specifikációknak megfelelő verseny-GT-R-ek mellett bemutathassa modellpalettáját. A Nissan GT-R-t világszerte legendás autónak tartják, és izgalommal figyeljük, hogy miként áll helyt a világbajnoksági szinten.

Soichi Miyatani, a NISMO elnöke és a Nissan alelnöke hozzátette: „A Nissannál izgalmasnak találjuk a FIA GT1 gondolatát, és várakozással nézünk elébe, hogy a GT-R hogyan állja a versenyt a pályán a többi hírneves világmárkával. Biztosak vagyunk abban, hogy a globális televízió-közvetítés révén nő a nagyteljesítményű Nissan autók ismertsége és hírneve. Szándékunk, hogy a Nissan márkát globális szinten megerősítsük e kulcsfontosságú, „autóőrült" közönségnek a körében, ezért hasznos, hogy kilépjünk az egyversenyes körből.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Nissan Juke árai

Az októberi piaci bevezetés előtt a Nissan közzétette az új, kompakt crossover modelljének, a… Tovább olvasom