Adventi üzenet

2023.12.12. 11:58

Művészet és lélek

Kisalföld.hu

„Az ádventi várakozás lényege szerint: várakozás arra, Aki van; ahogy a szeretet misztériuma sem egyéb, mint vágyakozás az után, aki van, aki a miénk” – ragadja meg Pilinszky János egy mondatban mindazt, ami ezt az időszakot jelenti. 

Azt gondolom, nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy szinte megdöbbent, hogy elérkezett az évnek azon része, amikor az adventi várakozásról és a szeretet ünnepéről kell szót ejteni. Elrohant velünk az év, amit mindannyian próbáltunk megtölteni élménnyel, értékkel, kihozni minden helyzetből és magunkból is a maximumot. 

Ahogy beköszönt az adventi időszak, azonnal érezhetővé válik a közelgő ünnep varázsa és az év végi összegzésre való késztetés. Fennáll ilyenkor annak a veszélye, hogy elmerülünk a mindennapi rohanásban és elfelejthetünk megállni egy pillanatra, hogy meglássuk a szépséget és a jelentést a körülöttünk lévő dolgokban. Azt hiszem, ez az egyik legnagyobb ajándék, amit a művészet adhat nekünk: megmutatja az élet apró csodáit és inspiráló erejét. Biztos vagyok benne, hogy minél inkább figyelünk a művészet szépségére az életünkben, annál gazdagabb és boldogabb életet élhetünk. Legyen most az én adventi üzenetem egy emlékeztető arra, hogy a művészet és a lélek pihenése elengedhetetlen az életünk boldogságához és szeretetéhez. Gyújtsunk gyertyát, keressünk egy csendes zugot, és élvezzük a műalkotások ajándékát. Olvassunk versesköteteket, hallgassunk zenét, nézzünk meg egy kiállítást vagy csak élvezzük a természet szépségét. 

Véssük az eszünkbe! Az idő – minden próbálkozásunk ellenére – soha nem áll meg. Nekünk kell megállnunk és egy nagy levegőt vennünk, körbevenni magunkat azokkal, akikkel igazán érdemes, s megélni a nyugalmat, melyet a karácsony ünnepe áraszt. 

Azt kívánom minden kedves olvasónak, hogy szívünkbe béke, lelkünkbe nyugalom költözzön. 

Kellemes ünnepeket kívánok a Győri Balett minden munkatársa nevében! 

- Velekei László, a Győri Balett igazgatója.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában