Orbán Viktor vagy Deutsch Tamás tanít csokolózni?

Tudja mi az a csok? Nem, nem az a gusztustalan testnedvcsere, amelyet szájjal és nyelvvel művelünk. Teljesen más. A kormány és az EMMI hamarosan alaposan elmagyarázza mi is a csok. Amúgy nem több, mit kormányunk új szocpol-ja.

Novák Katalin az EMMI államtitkára nemrégiben elmondta, a csok-ról szóló tájékoztató kampányt elsősorban a világhálón indítják el, és közösségi oldalakon is megjelennek egyszerű, közérthető kiadványaikkal. Szuper, a világháló már alig várja.

A csok (családi otthonteremtési kedvezmény) egyébként már a gyermektelen, de legalább egy gyermeket vállaló és az egygyermekes családoknak is segítséget jelenthet, hiszen 500 ezertől 3,25 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kaphatnak a szülők (házastársak vagy élettársak) a meglévő gyermekeik után, továbbá azok a házaspárok, akik a következő négy évben gyereket vállalnak.

Használt lakásra vagy bővítésre akár ugyanannyi csok is kérhető, mint új lakásra, ami azt jelenti, hogy a mostani rendszerben már nincs "félszocpol". A rendszer újdonsága az is, hogy akár - a jelenlegi 60 helyett - már 40 négyzetméteres lakásra is kérhető támogatás.

Csókolom, csókolom...

Magyar csok=orbáni szocpol. Az új szocpolról tehát részletek hamarosan a neten. Vajon ez az online felvilágosítás már a nagy nemzeti Deutsch Tamás vezette internettel kapcsolatos nemzeti konzultáció, amelyet 2015-re ígértek? S a csok csak valamiféle könnyed előjáték, finom kis petting a konzultációs közösülés előtt, aminek csúcspontja az internetadó bevezetése lesz?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!