Választás 2024

2024.05.15. 15:06

Orbán Viktor Sopronban - A háborún nyerészkedőknek a békepárti Magyarország az útjában áll - fotók

Szerdán Sopronban folytatta választási kampánykörútját Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Varga Henrietta

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke beszédet mondott országjáró kampánykörútjának soproni állomásán 2024. május 15-én. Mellette jobbról Farkas Ciprián polgármester. Fotók: Máthé Daniella

  • Sopronban folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke, aki szerdán látogatott a városba.
  • A kormányfő szerint az egyik legfontosabb, hogy békét kell teremteni és amellett ki is kell állni.
  • Óriási tömeg és hatalmas érdeklődés fogadta a miniszterelnököt a Lenck-villa kertjében, ahol Farkas Ciprián, polgármester és az önkormányzati képviselők mellett a környékbeli polgármesterek is jelen voltak a meghívott vendégek mellett.

15.12 - "A mi üzenetünk ezen választás szempontjából rendkívül egyszerű, nemet kell mondani a migrációra, a háborúra és ki kell állni a béke mellett"

Elsőként Farkas Ciprián köszöntötte a megjelenteket, aki beszédében hangsúlyozta, hogy a soproniak nagyon jól tudják, hogy mit jelent az, ha a szuverenitásunkat veszélyeztetik, milyen az, amikor alapvető törekvésekkel kell szembemennie az embereknek. Kitért az 1921-es népszavazásra és annak száz éves évfordulójára is, amelyet szintén Orbán Viktorral ünnepelhetett a város. Hozzátette: - Van valami sorsszerű abban, hogy közel száz évvel a népszavazás után Sopron, a legnagyobb infrastruktúrális fejlődésen ment keresztül az elmúlt öt esztendőben. Köszönjük a magyar állam támogatását, ez nélkülük nem valósulhatott volna meg. 

A polgármester beszédét követően átadta a szót Magyarország miniszterelnökének, aki először összefoglalta, hogy az elmúlt években mi minden valósult meg a városban, kiemelve az M85-ös autóút megépítését, a Lőver uszoda és a történelmi belváros megújítását, valamint a Rendészeti Igazgatási Központ kialakítását. Ezt követően kitért arra is, hogy milyen feladatok várnak a városvezetésre, például a Fertő tó fejlesztésével, vagy az M85-ös autóút megépítésével az országhatárig.

 

- Azonban nem csak helyi választások lesznek, hanem európai választások is. A mi üzenetünk ezen választás szempontjából rendkívül egyszerű, nemet kell mondani a migrációra, a háborúra és ki kell állni a béke mellett - hangsúlyozta beszédében Orbán Viktor.  

- Sopron hiába van legmesszebb az ukrán háborútól, ha egy országot belekevernek egy háborúba nincs olyan, hogy csak az ország egyik felét érinti, a másikat pedig nem. A bajból mindenkinek jut, ezért minden magyar polgárnak ki kell állnia a béke mellett - tette hozzá.

 

- A háború nem csak az emberéletekben tesz kárt, hanem a gazdaságot is tönkre teszi, amely érinti az egész országot. Éppen ezért mindenkinek az az érdeke, hogy az Ukrajnában folyó háború minél előbb véget érjen, béke legyen és a gazdasági élet visszatérhessen a normál kerékvágásba. A magyarországi álláspontot meg kell erősíteni az európai választáson is, hogy az eddigiekhez hasonló szilárdsággal tudjunk kiállni a béke mellett. A háborún nyerészkedőknek a békepárti Magyarország az útjában áll. Soros György azért gurítja ide a dollárokat és fizeti a háborúpárti politikusokat, hogy ezt az akadályt elhárítsa. De nekünk ez az egy hazánk van, és mindenáron megőrizzük a békéjét.

Szerda, 15.02 - Orbán Viktor Farkas Cipriánnal tárgyalt

Orbán Viktor tárgyalást folytatott Farkas Cipriánnal, a város polgármesterével, majd a soproniakkal találkozva arról beszélt: a háborún nyerészkedőknek a békepárti Magyarország az útjában áll.

Soros György azért gurítja ide a dollárokat és fizeti a háborúpárti politikusokat, hogy ezt az akadályt elhárítsa. De nekünk ez az egy hazánk van, és mindenáron megőrizzük a békéjét - mondta Orbán Viktor Sopronban.

 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában