Kisalföld logö

2019. 01. 22. kedd - Vince, Artúr -7°C | 2°C Még több cikk.

Óvodások zongoráznak a Hangfoglaló Hétfőn

Egészen kicsik, 5 és 6 éves gyermekek is zenélnek a Hangfoglaló Hétfő elnevezésű ének-zenei versenyen május 25-én, jövő hétfőn.

A 10 óvodás ugyanennyi kisiskoláshoz csatlakozott, hogy előadják a Zene nélkül mit érek én című dalt. Amennyiben kamerával felveszik, netre rakják, és elküldik a felvételt a Hangfoglaló Hétfő szervezőinek, 1 millió forint értékben nyerhetnek hangszereket, hangtechnikai eszközöket.

A Zene nélkül mit érek én előadására buzdít immáron 3 hete a programot szervező Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) valamint a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetsége (MZMSz). A játék lényege, hogy május 25-én, hétfőn 11 órai kezdettel minél több általános és középiskolás énekelje, vagy játssza el a dalt.

Az előadásról felvételt kell készíteni, a youtube-ra tenni, és a linkjét elküldeni a szervezőknek a hanosz@chello.hu e-mail címre. A videók felkerülnek a www.hangfoglalasonline.hu oldalra, melyen szavazni lehet a produkciókra. Az első öt legtöbb voksot gyűjtő produkció közül a zsűri, vagyis a Hanosz és az MZMSz egy-egy vezetője, valamint Lukács László, a Tankcsapda frontembere és Benkő László, az Omega tagja dönti el, melyik a legjobb. A győztes 1 millió forint értékben kap igénye és ízlése szerint hangszert, illetve hangtechnikai felszerelést.

 További információ:
www.hangfoglalasonline.hu

A versenyre bármely magyarországi, vagy határon túli magyar általános és középiskola, annak osztálya, zenekara, vagy egyszerűen csak diákokból alakult csoport ingyenesen jelentkezhet. Feltétel, hogy hangszeres előadás esetén minimum 4, énekes előadásnál minimum 12 fő adhat be nevezést. Egy diák csak egy produkcióban szerepelhet. S. Nagy István és Máté Péter művének szövegét, jellegzetes dallamát megváltoztatni nem lehet.

- Nagyon sokan érdeklődnek, a mai napig legalább 100 iskolától hívtak a játék részleteivel kapcsolatban – mondta Andrásik Remo, a Hanosz főtitkára. – Legtöbben arra kíváncsiak, hogy a tanárok is benne lehetnek-e a produkcióban. Természetesen igen, segíthetnek a gyerekeknek.

A szervezőket egy budapesti iskolából azzal hívták fel, hogy óvodások csatlakoznának az ottani diákokhoz. A 10 kisiskolás 10 ovissal adja elő a számot, ráadásul úgy, hogy mindenki szintetizátoron kíséri. Az 5-6 éves gyerekeknek Balogh Gábor zenetanár módszerével felesége, Zsuzsa tanította meg a dalt. A hangszer billentyűit ábrákkal is színes csíkokkal jelölte meg, a kicsiknek a „kottájukban" lerajzoltak szerint kell ezeket lenyomniuk.

A felvételek beküldési határideje május 31., 24 óra, szavazni innentől lehet június 12-ig. Az eredményhirdetés június 15-én lesz. A győztes a hangszereken kívül fellépési lehetőséget is kap az október 2-től 4-ig tartó Vodafone Hangfoglalás 2009 rendezvényen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Homoktenger és óriásmedence a Pannónia Fesztiválon

Megkezdődtek a Pannónia Fesztivál helyszíni előkészületei a Várpalota melletti Cseri-parkerdőben. Tovább olvasom