Kisalföld logö

2019. 03. 22. péntek - Beáta, Izolda 0°C | 15°C Még több cikk.

Interjú Zolával, a tinilányok kedvencével

Interjú Ujvári Zoltán Szilveszterrel, művésznevén Zolával, akit 5 évig a VIVA-n láthattak a televíziócsatorna nézői, majd utána úgy döntött, tovább kellene lépnie és megvalósítani saját terveit.

- A családodban volt valaki zenész, vagy műsorvezető, aki hatással volt rád?

- Műsorvezető egy sem, a családomban mindenkinek teljesen más a foglalkozása. A nagypapám viszont zongorázott és hegedűn is játszott, persze nem a zene volt a hivatása, de remek passziózenész volt. 5 évesen már én is klimpíroztam a zongoráján, valószínűleg innen és miatta is ered a vonzalom.

- Honnan jött az ötlet, hogy műsorvezető legyél?

- 2005 tavaszán kezdtünk el karaoke bulikba járni és az egyik ilyen eseményen, ahol elénekeltem 3 dalt, a karaoke-műsorvezető a buli után megkérdezte, nem lenne-e kedvem egy rendezvényén műsort vezetni. Azt mondta, hogy szerinte jól bánok a mikrofonnal és az emberekkel, pont egy ilyen figurára lenne szüksége. Igent mondtam és a következő héten már egy vidéki céges rendezvény műsorvezetője voltam. Aztán azon kaptam magam, hogy egyre több helyszínt, szórakozóhelyet és karaoke bulit kaptam meg, amelyeknek én voltam a ceremóniamestere. Valahogy így kezdődött. Másfél évvel később pedig felhívták a figyelmemet egy televíziós műsorvezető-castingra, amelyet a poén kedvéért megpróbáltam és sikerült.


A cikk szerzője Zolával.
A cikk szerzője Zolával.


- Mi az eredeti foglalkozásod?

- Amikor ezt a honvédségnél megkérdezték 19 éves koromban, azt feleltem, hogy érettségim van, nincs szakmám. Aztán jött két főiskola, így lettem közigazgatásszervező, később PR-szakértő,majd 25 évesen letettem a zenész-énekes OSZK szakvizsgát. Szóval a diplomás papírjaim mellett a zenész-énekes az egyik bejegyzett szakmám.

- A beszélgetésünk elején említettem, mint tudjuk rólad, öt év után otthagytad a VIVA -t. Mi volt ennek az oka?

- Szerintem fagyigombócból is sok az 5, nemhogy a VIVA-ból. 5 év után és főleg 31 éves korom után úgy éreztem, hogy tovább kellene lépni, jó lenne már a saját dolgaimat csinálni, a saját terveimet megvalósítani.

Úgy éreztem, hogy 5 év pont elég volt, nem nagyon láttam már ott perspektívát. Egy nagyon szuper, intenzív és tanulságos korszak zárult le. 26 évesen kerültem be és – bár viccesen hangozhat – ott és akkor lettem felnőtt. Most azonban saját műsoromat, műsoraimat csinálhatom, saját cégemben, amelyben több a lehetőség.

- Hány éves korodban játszottál először valamilyen hangszeren, és mi volt az?

- Ha jól emlékszem, a zongora volt az első igazi hangszer, amelyet megszólaltattam, persze a pelenkás csörgőim után. Talán 5 évesen már játszogattam is rajta, próbáltam a fekete és fehér billentyűrengetegben megtalálni a hangokat. Később, 7-8 éves koromban pedig megkaptam az első saját hangszeremet, egy kis orosz tangóharmonikát, amit a mai napig őrzök! Aztán jöttek a zongoraórák, 15 évesen a dob, később a gitár és ének.

- Újabb szenvedélyed a gitár. Mióta gitározol?

- 17 éves korom óta, ami azt jelenti, hogy 15 éve nyúzom. Hú, ahhoz képest, hogy milyen régóta játszom rajta, mehetne jobban is. A dobolás után 16 évesen kezdtem a gitárral szemezni, aztán valahogy rákattantam és magamtól, illetve könyvekből megtanultam a fortélyát. Egyébként 17 évesen már megírtam az első szerzeményeimet is.

- A Retro School Band tagjait mióta, és hol ismerted meg?

- A zenekar dobosa még a VIVA- ban volt kollégám, akkor már ők hárman együtt tolták, még Rejtő School Band néven. 2007 tavaszán meghívtak egy vendégszereplésre, ahol elénekeltem 4 dalt. Mivel frontember hiányban voltak, megkérdezték lenne-e kedvem csatlakozni. Nekem akkor már közel 10 éve volt zenekarom, de bevállaltam. Aztán kicsivel később megtartva az RSB monogramot, Retro School Band-re változtattuk a nevünket.

- Eddigi tapasztalataid szerint melyik korosztály vesz részt inkább a koncertjeiden?

- Ez attól is függ, hogy éppen milyen koncertmeghívásnak teszünk eleget. Ha egyetemi buli van, akkor nyilván a fiatalok, ha például egy győri fröccsfesztiválról beszélünk, akkor azért a nyugdíjasokkal is számolhatunk, hogy táncra perdülnek. A „Zolakusztika" elnevezésű önálló szóló-akusztikus koncertjeimen pedig tényleg mindig színes a közönség körpalettája. Ott ugyanolyan széles a korosztály, mint amilyen a dalrepertoár is!

- Tervezed a közeljövőben, hogy megnősülsz, és családot alapítasz?
Hogy mi számít közeljövőnek azt nem tudom, de egyértelműen igen! A baráti körömben most már szinte mindenki túl van az esküvőn, sőt több helyen már gyermekáldás is volt, van. A célszemély már megvan, az elkötelezettség megvan, most már csak egy lépés, egy dátum és jó idő kell.

- Mivel töltöd jelenleg napjaidat, és mik a további terveid?

- Jelenleg saját műsoromat, az élő zenés, beszélgetős Bandázót készítjük, hamarosan két új műsorba is belekezdünk, két külön csatornán.
Szerkesztő barátommal megalapítottuk saját cégünket, a proDUCKtion-t, amely a műsorkészítői, zenei és egyéb tevékenységeinket fedi le.
A Retro School Band elkészítette az első nagylemezt, amelyről hamarosan jönnek az új dalok és a klipek is! A szóló-projektet ősszel is folytatom, sőt ezzel kapcsolatban komoly tervek és meglepetések is lesznek!

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

COPY CON koncert Sopronban, Győrben és Kapuváron

Új lemez, klip és őszi koncertek. Tovább olvasom