Zenekarok

2015.09.09. 12:56

Kowalsky mega Vega, Csornán a szeretet forradalmárai

A Kowalsky meg a Vega műfaji sokszínűségével, konkrét mondanivalójú, őszinte, tiszta szövegeivel, könnyed populáris hangzásban hozza a tőle elvárt minőséget.

Kowa a csibészbőrbe bújtatott filozófus, aki a szövegeivel markánsan meghatározza a zenekar irányvonalát.


Utolsó, hetedik a 2014 áprilisában megjelent albumuk, a dupla platina minősítésű Még nem éden, tizenkét új dalt tartalmaz. A klipdalokat: (az „Amilyen hülye vagy, én úgy szeretlek" az „Ami fontos" és a „Hullajózan"-t) már a megjelenés előtt megismerte és megszerette a közönség.


Az új lemez 2016-ban várható és jó szokásukhoz híven ebből az anyagból is megismerhetnek az érdeklődők három nótát, már az album megjelenése előtt: a Varázsszavak című dal márciusban debütált, a Sírig tart (avagy dal a Magyarokhoz) pedig május óta hallható a rádiókban és látható klippel együtt a világhálónTagok : Jimmy (Szórád Csaba - basszusgitár) Sóder (Vajda Péter - dobok) More (Vidák Róbert - akusztikus gitár) Carlos (Vajda Tamás - elektromos gitár) és végül, de nem utolsó sorban a zenekar lelke, dalszövegírója, énekese Kowa.


Kowa: A nyár első nagy bulija, az egyetlen nyári fővárosi, 2015. június 12-i  budapesti Barba Negra Track koncert volt. Ennek a koncertnek az érdekessége a vendégünk volt, akivel készült egy közös dal, amely mindkettőnk lemezén hallható lesz. Geszti Péter írt egy nótát, amelyhez felkért engem. Én igent mondtam így a dal a budapesti koncerten először volt hallható a közönség számára. Ezt követően pedig Péter és a mi albumunk is helyet ad a dalnak, melynek címe: Nekem elég.  


Kowa: A 2015-ös nyár is a fesztiválok, szabadtéri bulik koncertjeit hozta. Idén is nagy szeretettel fogadtak minket ugyanúgy, mint múlt évben. A fesztiválokon nagyon sok emberhez eljutott a Kowalsky meg a Vega. Populáris maga a zene is, s populárisan van megfogalmazva a mondanivaló. A koncertekre családdal együtt érkeztek, gyerekeket magukkal hozva. Már 7 évestől a 70 évesig nevezhető az a kör, akik ott vannak a nyári bulijainkon, s kívülről fújják a szövegeket. A gyerekekre nagy hatással van az, amit a szüleik hallgatnak, de megkapjuk azokat a visszajelzéseket is, hogy alapvetően a dalok mondanivalója nagyon fontos számukra.


Kowa: 2015 év elején kijöttünk egy újdonsággal, ezzel is kedveskedve a rajongóinknak. Az ingyenesen letölthető Kowa applikációval, amelyet az okos telefonokra lehet alkalmazni, s így könnyedén, egy helyen, minden minket érintő dolgot megtalálnak a rajongók.


Kowa: Már sokan tudják rólam, hogy életem fontos eleme a jóga, amiből mindig tanulok, most nyáron sajnos egy sérülésből kellett úgymond talpra állnom. Június 2-án volt a térdműtétem, aztán gyors felépülés kellett, hiszen folyamatosak voltak a vidéki koncertek, aztán a várva várt budapesti bulin, ahol 5000 ember tombolt, nekem, nekünk pedig 100 %-ot kellett nyújtanunk.


Véget ér a nyári koncertsorozat, a fesztiválok, indul az őszi turné és már készülünk a novemberi nagy dobásra, a budapesti dupla koncertre, ahol sok meglepetéssel kényeztetjük majd a rajongóinkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!