Kisalföld logö

2019. 04. 20. szombat - Tivadar Még több cikk.

VOLT Blog: Vége! Megdőlt a tavalyi rekord! - Galéria

A teltházas zárónappal felülírta a tavalyi látogatói rekordját a VOLT.

A zárónapon 25 ezren, a négy nap alatt 79 ezren szórakoztak. Béke és nyugalom volt jellemző a fesztiválra, s a látogatók 1200 életet is megmentettek.

15.20 Ritmus Jankó:
Menson Sopronban vacsorázott

Elköszönésképpen mit is írhatnánk: köszönjük, jó volt! VOLTerinának pedig szép álmokat, kellemes pihenést. Mi még dolgozunk egy kicsit, hogy holnap is megjelenhessen a Kisalföld.

A fesztivál szervezői is elkészítették a saját összegzésüket. Íme:

Esős kezdés után verőfényes véget ért a 17. VOLT Fesztivál, ahol a Limp Bizkittől Marilyn Mansonig 220 zenekar és DJ szórakoztatta a nagyérdeműt a négy fesztiválnap alatt. A legtöbben a zárónapon fesztiváloztak együtt, Marilyn Manson napján teltház volt a VOLT-on.
Nem csak a fesztivál közönsége, de a fellépők is remekül érezték magukat Sopronban. A Franz Ferdinand tagjai például bebicikliztek a belvárosba, Laurent Garnier stábja pedig helikopteres túrát tett a környéken. A Limp Bizkit tagjai, miután lejöttek a színpadról, hajnal 4-ig buliztak a Nagyszínpad mögötti backstageben. Hazafelé menet még betértek Sopron szélén egy hypermarketbe, ahol Fred Durst játékokat vett gyerekének, aki elkísérte őt Sopronba. A Franz Ferdinand énekese pedig lenyűgözve nézte a 30Y koncertjét a színpad széléről, majd úgy döntött, a közönség soraiból csápol Beck Zoliéknak. Marilyn Manson kis híján elkésett a VOLT-ról. A VOLT sofőrjei a bécsi szállodáját, az éppen a városban zajló melegfelvonulás miatt nem tudták megközelíteni. Így a kultikus sztár az utcán bámészkodva várt az autójára. A hatalmas érdeklődéssel kísért fellépése után hazafelé tartva pedig még betért egy soproni gyorsétterembe...

A VOLT négy napján a helyszínen alkotott efZámbó István, valamint Pál Dániel és Pál Kálmán kortárs művészek: Páneurópai Piknikre emlékezve két Trabantot varázsoltak át. A Nagy Trabant Átalakítás során szerephez jutott Fodor Tamás Sopron polgármestere is, aki a VOLT szerevezőivel közösen ajándékozza majd el augusztusban a műalkotásokat.

Meglehetősen becsületesek a VOLT látogatói: a talált tárgyak osztályán ugyanis a tucatnyi szokásos, kevésbé értékes holmi mellett értékesebb eszközöket is leadtak a megtalálók, sőt akadt egy pénztárca is, melyben több tízezer forint volt.

Ezerkétszáz életet is megmentettek a VOLT-ozók. A véradóbázison ugyanis a 4 nap alatt 400 adag vért vettek le a látogatóktól. Amint azt Gráczol Hajnalka, a Vöröskereszt soproni területi szervezet vezetője elmondta, egy adag vér 3 ember számára lehet akár életmentő is.
Magukra és egymásra is vigyáztak a VOLT látogatói. Ez derül ki abból, hogy a baleseti és a biztonsági ügyeleti jelentések semmi különös esetről nem számoltak be, amely példátlannak mondható egy ilyen méretű tömegrendezvény esetében.

A nagyszínpados záró koncert végeztével elindult a fesztivál bontása és a teljes költözés 3 napig tart majd. A szervezők nagy figyelmet fordítanak arra, hogy semmi nyoma ne maradjon a bulinak: 150 ember takarít a rendezvény területén és a környező utcákban, mindent megtesznek azért, hogy Sopron lakói továbbra is büszkén és szeretettel gondoljanak Magyarország egyik legjelentősebb kulturális eseményére.

A fesztivál tehát most elbúcsúzik Soprontól, de egy év múlva újra visszajön, sőt, a rendszeresen felmerülő pletykáknak ellentmondva a VOLT és Sopron város vezetése örökre hűséget fogadtak egymásnak. Hiszen ma már 79000-en vallják: mindenütt jó, de legjobb Sopron!

 

7.28 VOLTerina maradt volna még

Elmúlt a szombat is, a VOLT utolsó napja. Remekül szórakoztunk Quimbyn és Marilyn Mansonon, ahol semmi szokatlan nem történt. Nem daráltak élő csirkét, denevér fejet sem harapott le senki, bár olyasmi dereng, mintha valaki egy méteres marhalábszárral a kezében sétált volna a nagyszínpad felé...

Mivel mi jól érezzük magunkat a bulizó tömegben, köszönjük az egyház komoly erőfeszítéseket igénylő, heteken át tartó reklám-sorozatát, tippünk szerint szörnyű sokan voltak a tegnapi programokon.

Nem nyafognánk, de most már késő, lemaradtunk egy csomó programról, mert sajnos nem tudjuk görbíteni a teret. Ezeket majd jövőre bepótoljuk, mert természetesen 2010-ben is lesz VOLT. Ígérjük, mi akkor is ott leszünk!

18.39 VOLTerina ajánl

Nem győzzük elégszer javasolni, jöjjön ki a kempingbe, nem bánja meg... Látni akarja Marilyn Mansont amint éppen nem káromol Istent, vagy mégis? Szívesen ringatja magát Quimbyre? Inna egy jó sört? Kilövetné magát, vagy a magasból ugrana? Ne feledje, ma van a VOLT Fesztivál utolsó napja. Mobiltelefont áshat ki a homokozóból, kalandparkban kötéltáncosként lavírozhat, a Moha magazin sátorban pedig bedughatja... Ne kímélje hangszálait és máját, jöjjön!

13. 49 Ritmus Jankó: Értjük, de nem mondjuk

Eljött az utolsó nap, a tegnapról meg ne beszéljük. Azt viszont leszögezhetjük, a megszólított barátnő nem mezítlábas. Amúgy, köszöni szépen jól van. Fáradt kissé.

VOLTerina nem érti. Mi értjük, de nem mondjuk. Vagy mégis? A VIP sátor egy olyan képződmény, ahová leginkább azok járnak, akik úgy vélik, fontos számukra a VOLT, de mint azt tavaly már megállapítottuk, az egyszerű fesztiválozókkal nem keveredik. Ezért tüntetőleg Ritmus Jankó idén nem kereste, keresi fel a VIP sátort. Oda menjenek a nagyon fontos személyek. Ebédeljenek porcelán tálból, üljenek a pálma fák alatt. Számunkra tökéletesen megteszi a kürtős kalács, vagy a mini fánk, az orbi. Így érezzük jól magunkat. Nem tarjuk magunkat kiválasztottnak, így arra érdemesnek sem, hogy míg a fesztiválozók a toi toi előtt várakoznak, mi photo-press passunkat kihasználva a VIP sátorban végezzük el az elvégzendőt.

Úgy tűnik ahogy tavaly, így idén is lemaradunk a dumaszínházról. Péterfi Borin és a Quimby-n viszont ott leszünk.

Jöjjön el Ön is! Szórakozzuk át az utolsó napot, és intsünk búcsút a rossz kedvnek.

10.51: VOLTerina nem érti

- Mi ez a szar? - tette fel a kérdést köntörfalazás nélkül mellettünk egy köpcös pasi sörért sorban állva, utalva Laurent Garnier produkciójára. A felvetés egyébként bennünk is megfogalmazódott. A tegnapi nap nagyszínpados egyvelegét "en bloc" nem értjük. Baboskendős Beatrice után brutálmetál Sepultura, majd Freestylers, aztán Laurent Garnier-féle szeletelős techno (az ipari jellegűből), végül Tankcsapda. És ezt így hogy? Ön érti? Elmagyarázná?

Azt sem igen értjük, mit keres lakossági techno a nagyszínpadon. Az utolsó fő fellépő után úgyis átvált az egész VOLT egy elektronikus ugrabugrába, minek kellett ezt már este kilenckor elkezdeni? No, de nem méltatlankodunk, a mai - legjobb - nap még hátra van...


17.25 VOLTerina: Szuperluxus a VIP-ban

A színpadon Nagy Feró és a Beatrice, épp a Nyolc óra munka szól. Mi szemből, a VIP-ből írjuk ezen sorokat, ahol vegyes a társaság. Balra egy lány a combján tapsolva igyekszik visszacsalogatni Ferót a színpadra, szemben a réten a kemény mag vissza-visszá!-t üvölt. Felettünk egy tökéletes mértani kör alakú felhő lebeg az égen. Reméljük, ma nem babrálnak ki velünk úgy az elemek, mint tegnap. A szomszédos Szőke Ciklon bárban épp karaoke-zik valaki, épp azt gondoltuk egy Fresh-szerzeményt ad etán rájöttünk, hogy elő, aztán rájöttünk, hogy Edda. Ezek szerint Pataki Attisnak léteznek még rajongói? Mindegy.

Nézzd meg a VOLT fotóit >>

Apropó: VIP! Önt nyilván nagyon érdekli, ezért leírjuk, itt tobzódik a szuperluxus, az ember egy karibi klubban érzi magát a pálmafák között. Vannak karos csillárok, függönyszerű szélfogó, egyszersmind dekoráció, a kaját porcelán(!)tányéron adják ki a mindig mosolygó pultosok és képzelje - na ezt már biztos nem fogja elhinni! - a vécében krémszappan és kéztörlő is van! Ezúttal nagyobb rész fedett, hogy a nagyon fontos személyiségek ne kényszerüljenek megázni, ha az időjárás esetleg mégsem lenne olyan kegyes...

15.54 Ritmus Jankó

Frenetikus hangulatban és békében telnek a napok a VOLT-on. Igaz, két esetben kis mennyiségű marihuána fogyasztás miatt előállítás történt. Autófeltörés a két nap alatt csupán hat történt. A rendőrök kapukon kívül a forgalom irányításában segítenek ha kell, és figyelmeztetik azokat az autósokat, akik tiltott helyen várakoznak. A fesztivál területén felvilágosító, drogmegelőző előadásokat tartanak, járőröznek, és a panaszokat is felveszik. Előfordult még személyes irat és készpénz ellopása. Ám, ha azt vesszük, hogy tegnap 18 ezren szórakoztak, azt is mondhatjuk, a fesztiválon nagy a nyugalom. Minderre 300 biztonsági őr is figyel.

Galéria kép


– A fesztivál területén, valamint a környező utcákban egy százfős stáb végzi a szemét összegyűjtését – mondta el Vető Viktória sajtófőnök. – Kempinget több mint három kilométernyi kerítés veszi körül. A rendezvény területén 2200 négyzetméter méhsejt alakú műanyag lap került lefektetésre így egy esetleges kedvezőtlenebb időjárás esetén is kulturáltan megközelíthetők az egyes helyszínek. Bízunk benne, hogy az időjárás is velünk lesz, és még többen élvezhetik a VOLT életérzést.

13.23 Ritmus Jankó: 18 ezren saraztunk!

A szervezőktől kapott sms szerint tegnap 18 ezren dagasztottuk a sarat. Mára is hasonlóan fergetegességesen jó hangulatot várnak. Elő hát a gumi csimmával, hajakat konytba, s nosza induljunk a kempingbe!


12.28 Ritmus Jankó és a toi-toi-ok

Örömmel jelenthetjük, hideg lett a sör. Miként az is örömteli, hogy idén is lehet óvszert kapni. A Civil Utcában semmi sem tabu, kérj nyugodtan, adnak!

Tudósítónktól tudjuk, hogy ma délelőtt kitisztították és kimosták a toj-toj vécéket. Igaz, a reggeli ébresztőt is a szippantós autó tartotta meg. Ám a fesztiválozók ezt nem bánják, mert az egészség és a tisztaság mindennél fontosabb.

10.45 VOLTerina: Ének az esőben

Komolyan fontolgattuk tegnap, hogy sokak példáját követve magunk is megszabadulunk a cipőtől, miután a kemping poros talaját nyers piskótatészta állagúra áztatta az eső és minden lépésnél cuppanva akart leesni a lábunkról. Végül nem váltottunk mezítlábra, de otthon komolyan elgondolkodtunk, megéri-e majd lemosni a megviselt lábbelit... egyelőre kitettük az erkélyre, ott várja sorsát.

A tegnap este a sárdagasztás jegyében telt, miután a Kaukázuson a hirtelen jött zápor szétzilálta a kemény mag sorait. A Kispálra végül elállt, így a tömeg addigra visszanyerte lelkesedédét. Örömmel ismerjük be, nem lett igazunk Lovasiékkal kapcsolatban: egész jó hangulatú koncertet adtak, nyoma sem volt a nyugdíjasotthon-hangulatnak.

Bocsássanak meg, de mi nagyszínpad-fetisiszták vagyunk, jelszavunk a 220 megawatt és élvezettel ízlelgetjük magunkban a headliner-kifejezést. Így tegnap a Limp Bizkiten töltöttük az éjszakát és ugyan nem vagyunk szenvedélyes rajongói a hip-hoppal ötvözött punkmetálnak, de egész jól éreztük magunkat egy közepes dombocskán ugrálva.

VOLT Fesztivál: csütörtöki életképek - Fotó: Magasi dávid

10.10 Ritmus Jankó: Nem unjuk meg, pihenünk, és VOLT!

Minden tiszteletünk a buszsofőröké! Ők azok, akik lavíroznak a tilosban parkoló autók között, mellett. Mert valljuk be, sajnos sokan állnak meg olyan helyen, ahol nem szabadna. Veszélyes ez. Egy kis séta meg igazán ráférhet mindenkire.

Csipás szemeinket törölgetjük, sebeinket nyalogatjuk. Jól esett a reggeli rántotta. Helyre tette a közállapotunkat. Erőt ad a folytatáshoz.
A második nap számunkra igazán fergetegesre sikeredett. Anyagilag visszafogtuk magunkat, hiszen a pénz az nem az édesanya pénztárcájában szaporodik. Azért meg kell dolgozni.

Reggel megdöbbenve vettük észre a fürdőszobában, hogy nadrágunk merő sár. Tengerben úsztunk tegnap. Ám nem bánjuk, hogy tejben-vajban helyett sárban úsztunk. Megy ez nekünk. Boldogságosságosan.
Visszatérve a tegnaphoz, a Budapest Klezmer Band igazán frenetikus hangulatot teremetett. Közel két órán át szórakoztatták a közönséget, és saját magukat. Igazi örömzene volt ez a javából.

A másik kellemes benyomás a Copy Con együttesnél ért bennünket. Eredeti szövegek, eredeti feldolgozásban. Mondd, ki a szót, mi szíved nyomja, ha megunom majd oszlatok...

Örömmel jelenthetjük, hogy efZambó István elkezdte a Trabantok átalakítását. Tegnap éjszaka már lázasan dolgozott.

Most még ráncba szedjük, a ránca szedni valót. VOLTerina is megkeresi igazi önnön énjét.


19.27 VOLTerina: Az eresz alól jelentkezünk

A fesztiválra tartva zuhogó eső kapott el bennünket, ami most már vagy negyed órája nem csillapodik... Egy eresz alatt várjuk a jobb időt optimistán. 2002 óta, mióta kiköltözött a kempingbe a VOLT történetében - ha emlékeink nem csalnak - a tavalyi volt az első év, amikor nem esett az eső. Egyik évben egy kitudja honnan kezünkbe került kortárs festmény alatt menekültünk a zuhé elől.

19.39: elállt!

Vigyáznak a fesztiválozókra

A soproni VOLT fesztiválon sokan vigyáznak a szórakozók biztonságára, egészségére, értékeire. De fontos, hogy mindenki vigyázzon magára is, óvakodni kell a napégéstől, a napszúrástól, a kiszáradástól.
Az egészségügyi team munkáját dr. Szeles Géza irányítja, őt kérdeztük az első két nap tapasztalatairól.

– Apróbb sérülések fordulnak elő, eddig 170 sebet láttunk el, egyetlen komolyabb esetünk szerencsére csak egy lábtörés volt. Tipikus fesztiválos balesetek adódnak, esés, konzervnyitás közben szerzett sebek, és a hepehupás terepviszonyok miatti esések, ficamok. Az ötven fős stábunk alaposan felkészült, az ország minden szegletéből vannak itt szakemberek, kortárs segítők, pszichológusok is. Ittasság miatt még senkit nem kellett kórházba szállítani, mértéktartóan buliznak a fiatalok. Huszonnégyórás szolgálatban vagyunk és nem csak a segélynyújtó helyen várjuk a pácienseket, hanem magunk is járőrözünk, és rátalálunk a bajbajutottakra.

Galéria! Fotók: Magasi DávidA soproni rendőrkapitányság munkatársai is szolgálatban vannak. A kapukon kívül a forgalom irányításában segítenek ha kell, és figyelmeztetik azokat az autósokat, akik tiltott helyen várakoznak. A fesztivál területén felvilágosító, drogmegelőző előadásokat tartanak, járőröznek, és a panaszokat is felveszik. Sajnos történtek már bűnesetek, csütörtök reggelre öt fesztiválozó vendég parkoló autóját törték fel a Keresztúri úton, ezekből műszaki cikkeket tulajdonítottak el. Sátorból is tűnt el készpénz és iratok.

Farkas Gábor rendőrkapitány azt tanácsolja, ne hagyjanak értéket az autóban, mi pedig azt javasoljuk, hogy használják a fesztivál területén működő érték-és csomagmegőrzőket!

14.47 VOLTerina: 40 fok árnyékban, bünti a szélvédőn

Hál'Istennek nem jött be a jóslat, mely szerint 60-80 százalékos az esélye, hogy esőzések sújtják a VOLT-ot. Most ugyanis tikkasztó a hőség a kempingben, a csajok bikinire vetkőzve, a fiúk vízipisztolyozva próbálják elviselhetőbbé tenni a kánikulát. Mi is nekivetkőztünk és kitettük magunkat a napra a "nagyréten".

Fülöp Zoltán főszervezőt sikerült elcsípnünk, aki elmondta, eddig semmilyen fennakadást nem tapasztaltak, minden a tervek szerint zajlik és elégedettek a látogatottsággal is.

- A nulladik napon 5-8000 sátrazó érkezett, az első nap látogatottsága pesig mintegy 15 ezer fő - nyilatkozta tudósítónknak a szervező. - Nem szeretnék találgatásokba bocsátkozni, de a tavalyi év ezen időszakban mért nézőszámát már hozzuk. A tegnapi viharfelhők szerencsére elkerültek, így élvezhetők voltak a koncertek, melyek közül kiemelném a Che Sudakát, és természetesen a húzónevet: Franz Ferdinandot is. A programhelyszínek között idén is népszerű az MR2 színpad, de a borvidék poncichternegyede is.

A szervezőtől azt is megtudtuk, szerencsésebb, ha az ember nem autóval hanem tömegközlekedéssel megy. Ezt támasztja alá az is, hogy a rendőrök sorra büntették a szabálytalanul parkoló autósokat, nevezetesen azokat, akik a Harka felé vezető út bal oldalán tették le kocsijukat. Sokan a szemközti szőlőt választották, ott most egy sor szőlő, egy sor autó...

Jó hír a sátorral érkezőknek, hogy a (40 százalékkal) kibővített kemping ugyan megtelt, de Fülöp Zoltán szerint ez a hely igény szerint tovább bővíthető, és ha már nagyon szűkössé válik, ezt meg is teszik.


12.03 Ritmus Jankó: Kiss Tibi tóban ejtőzne

Évek óta rendszeres fellépő a Quimby. Idén az a megtiszteltetés érte őket, hogy szombaton, a nagyszínpadon Marilyn Manson előtt léphetnek fel. A tagok azonnal ötletelésbe kezdtek, hogy mivel tehetnék színesebbé a produkciójukat. Itt hívjuk fel a figyelmet, ami most következeik, szigorúan a fantázia szüleménye, és az alábbi sorok alkalmasak lehetnek a nyugalom megzavarására, elolvasása 18 éven aluliaknak nem ajánlott.

A részleteket Kiss Tibor frontember mondta el. – Hírtelen felindulásból arra gondoltunk, hogy Líviuszt tollban és szurokban fürdetjük meg – kezdte a zenész. – A másik ötletünk az volt, hogy Líviuszt levetkőztetjük és nyilvánosan megkorbácsoljuk. Ám mindez szigorúan a vicc kategóriába sorolandó. Sokszor a koncert előtt húsz perccel derül ki, hogy éppen mit adunk elő.

Kiss Tibitől megtudtuk még, legszívesebben már ma, vagy holnap eljönne a VOLT-ra. S ha talál a közelben egy tavat, akkor sapkát tesz a fejére és abban ejtőzik naphosszat.

11.13 VOLTerina vajon csalódik? Kellemesen?

A mai nap egyik nagyszínpadosa a Kispál és a Borz lesz. Elevenen él emlékünkben, amikor 2007-ben a frontember egy VOLT-os pódiumbeszélgetésen bevallotta, hogy a Kispál kifulladt, a tagok között gyakoriak a súrlódások, az új zenekar, a Kiscsillag azonban még nem szárnyal kellőképp. Így anyagi megfontolásból egyelőre még elvállalják a kispálos felkéréseket. Az ezt követő fellépés akkor alá is támasztotta Lovasi szavait, konkrétan borzalmas volt...

Ezek után mit gondoljunk? Ön mit gondol? Szereti? Vagy azt gondolja, ezek a fiúk még lehúznak pár bőrt a Kispálról és elmennek nyugdíjba?


11.00 Ritmus Jankó: Nemjuci nem készül esőre

A fellépő ruha kiválasztása közben értük el telefonon a kapuvári Német Jucit, a Nemjuci formáció énekesét. Mint elmondta, nem készül arra, hogy esni fog, így nem is hoz magával ilyen ruhákat.

– A nagylemezünk hétfőn jön ki a gyárból, várhatóan szeptembertől kerül a boltokba – mondta el az énekes. – Mivel ez lesz az első albumunk, így az ezen szereplő dalokból válogattunk. Igaz, előadunk még pár feldolgozás számot is. Párom ezen a héten a balatoni Kék Szalag versenyen vesz részt, így mozgalmasan telnek ezek a napok. A fellépésem után hazalátogatok, hiszen régen nem láttam már a családom.

10.48 VOLTerina: Szuper Ferdinándék és a lakossági trance

A Delinquent Habitsen melegítettünk tegnap. Töredelmesen bevalljuk: eddig csak egy számukat ismertük, de a hip-hop-banda összes szerzeménye elnyerte tetszésünket. Itt egyébként még elég kevesen voltak, ám a 30Y-ra végül nagyobb tömegek érkeztek. Voltak olyanok is, akik a Csinálj olyat! kezdetű nótára visítozva robogtak be a küzdőtérre, vélhetőleg ők meg épp ezt az egy számot ismerték az MR2-ről... A 30Y-on a színpadhoz közel már magas volt a lerúgásfaktor, így nyugodtabb vizekre eveztünk, kicsit beleszagoltunk az Erik Sumo Band koncertjébe, de épp csak annyit, hogy később már Franz Ferdinand örökbecsűire visszaérjünk. Nem bántuk meg, tényleg szuper volt.

A koncert végére már nem néztünk más szórakozás után, és valahonnan lakossági trance zajait véltük kiszűrődni, így inkább egy gyros társaságában a taxik felé vettük az irányt. (A gyrosárussal egyébként egymás idegeire mentünk tegnap, amikor is mindenáron falafelt szerettünk volna venni, és óránként azt a választ kaptuk, hogy még egy óra és bele is haraphatunk forró, illatozó falafelünkbe. Este végül azzal bocsátott el bennünket: falafel csak holnap!)


10.10 Ritmus Jankó: Rövid életképek, csak sorban.

Hangos telefoncsörgés hangja hasított a nagyvilágba este, majd VOLTerina kolléganő kétségbeesetten, könyörögve epedezett: ki kell váltani, mert adós maradt a humusz bárnál. Valami tésztás répás ételt nézett ki magának, ám nem volt nála 1500 forint. Kicsit drágálottuk az összeget. Ám nem vagyunk kekeckedős fajta, nosza, hát kifizettük a pénzt.

Életkép a fesztiválról: Egy ideje állunk már sorban sörér. Mondja a kiszolgáló, ne kérjünk csapoltat, mert az meleg és habos. A dobozost javasolja. Megfogadtuk tanácsát, bár ne tettük volna! Az alumíniumba zárt folyékony kenyér meleg és drága volt. Utólag ezen nem is csodálkozunk, hiszen nem üzemeltek a hűtők.

Egy másik életkép: Szerdán este felhők gyülekeztek a kemping felett. Kétségbeesésünkben fedett sátrat kerestünk, mondván nem akarunk elázni, mint a torkos borz. Egy ismerőssel találkoztunk, aki összefutott a meteorológusnak tanuló barátjával, aki megnyugtatta: nem lesz eső. A szélirány és az egyéb, általunk akkor már meg nem értett viszonyok miatt a felhők elkerülik a várost. Így is lett. Valamennyi eső volt azonban csütörtökön hajnalban – jelentette fotós kollégánk, aki az egész éjszakát fenn töltötte.

Visszatérve a tegnap éjszakához. A sok gyaloglástól megfáradt szervezetünket taxival szállítattuk haza. A Pihenőkeresztig 1500 forint volt a viteldíj. Álmos szemeinkkel előkerestük a megfelelő összeget. Drágállottuk ezt is, de jó tett helyébe gyors utat várj hazáig!

Kattintson még több VOLT-ért! Fotó: Magasi


19.30 Ritmus Jankó: A fesztivál szervezői ügyelnek a tisztaságra, nem csak a kemping területén, hanem az ide vezető utakon is összegyűjtik a szemetet. Szép dolog ez, de még szebb lenne, ha mindenki a kukákba dobná az üres sörös dobozt és azt a kevéske üdítős flakont. Ezúton is köszönjük a megértést és az együttműködést, hiszen senki sem szeret disznóalomban élni.

19.23 VOLTerina: Breaking News: Birtokunkba jutott szigorúan titkos információ szerint Kiss Quimby Tibi csütörtökön a beleugrik a kemping kistavába.

Az egy négyzetméterre jutó celebek száma egyébként meredeken emelkedik, már felsorolni se bírjuk, ki mindenkit láttunk. A jegy- és bérletüzérek is belelendültek a melóba, kinn mást se hallani, mint: napijegyeeeet!, bérleteeet!. Talán alkudni is lehet, a jegyár tehát nem lehet kifogás...

18.51: VOLTerina

Egy Szőke Ciklon társaságában oldódunk, közvetlenül a Belga koncertje után. A fiúk türkizkék kezeslábasban nyomták végig a bulit, aminek okát nem értjük, de nem is számít. Fontos tény, hogy az egyik fő parkolóra kikerült a megtelt-tábla, és a forgalomban komoly fennakadások tapasztalhatók a környéken, amiből már lehet következtetni a jelenlévők számára. Tettünk egy teljes fesztiválkört is, azt láttuk, hogy a szabad sátorhelyek is erősen megfogyatkoztak. Olyannyira, hogy az éjszakázás ezen formáját  már csak az igazán elszántaknak és kötélidegzetűeknek ajánljuk.

Ritmus Jankó

Sopron kicsi város, nincs távolság, nekünk sikerült egy órát gyalogolni, amíg felértünk. Nem bánjuk, együtt vagyunk sokan... nagyon sokan. Alkalmi korrektorunk segít a fogalmazásban, aprók a betűk már nagyon. Izomláz hatja át testünk, de nem csüggedünk, ahogy tavaly, így idén is vállaltuk, hogy megcsináljuk.15.45 Ritmus Jankó: Franz Ferdinand biciklizett a belvárosban!

Számos külföldi látogató is érkezett a fesztiválra, őket elsősorban – elmondásuk szerint - a nemzetközi sztárkínálat és a fesztivál jó híre vonzotta a Sopronba. Egy Los Angelesből érkezett társaságtól megtudtuk: ők kimondottan a VOLT Fesztivál miatt érkeztek Sopronba, egy hetet ezt megelőzően Budapesten töltöttek, és nagyon jól érzik magukat Magyarországon.

Akárcsak a Franz Ferdinand legénysége, akik már tegnap óta Sopronban laknak. A világsztár csapat igazi turistaként tette magáévá a várost: bicikliket béreltek és azzal fedezték fel Sopron belvárosát.

15.22 VOLTerina elszégyelli magát

Beszélgetős műsort néztünk: Fiala János faggatta Bertnáth/y Sándort a CoolTeraszon mindenféléről, többek között a Bizottságról, az előző rendszerben megélt fiatalságáról, majd a Supersonic Technikumról, Vörös és Kék Lyukról. A beszélgetés furcsára sikeredett, ami sajnos nemcsak a művész érdekes mondandóján, hanem a hallgatóság közbeüvöltözésén is múlott. Kicsit ciki volt, de hát egy fesztiválon sem lehet egytől egyig mindenki jó fej...

Ma 18 órától Ákos, amire nem megyünk, mert nem szeretjük. Különben sem tartjuk védhetőnek azt, hogy eljön VOLT-ra, aztán meg mégse jön, hanem valahol máshol lép fel. Akit érdekel menjen oda úgy, hogy fizessen érte pluszban, miközben a kempingben az ember eredeti karszalagjáért egymást érik a jobbnál jobb programok. Na mindegy, láttunk mi már fűben nyuszit, VOLT-os Ákos-koncertet is, amin akkora volt a tömeg, hogy a VIP-részlegben állt a vége...

Szóval Ákos helyett Delinqent Habits, 30Y, na és Franz Ferdinand!!!

15.20 Ritmus Jankó: A Belga már készül

A nyitó nap második fellépője a Belga együttes. A tagok már hangolnak, bemelegítik a hangszálakat. A fellépés előtt sikerült elcsípni őket. Mint megtudtuk, jobban örültek volna annak, ha este léphetnek fel, mert a fények és a környezet picit megváltoztatja a hangulatot. S ezt általában ki is használják. A zenészek újdonságokkal is készülnek. Annyit árultak el csupán, úgy új zenésszel bővült az együttes. A többiről mélyen hallgatnak, mondván az legyen meglepetés.

Az bizonyos a régi ás új felvételeket egyaránt hallhatjuk, a megszokott Belga stílusban. Azaz ugorjon nagyot Zsolti, a béka!

14.10 Ritmus Jankó: Nagy Feró motorral érkezik

Lelkünkben szól Kadlott Karcsi sör indulója, mi szerint sört, sört, sört ide pajtikám, az az igazi barát, aki fizet még egy kört. Addig iszom, amíg, tele lesz a gigám, ha elfogyott a pénzem ingyen adjatok, ne mondjátok azt, hogy elfogyott.

Első nap, első hülyéje – kiabálta egy fesztiválozó a nagy messzeségbe. – Mi van ingyen? – kérdezte. Szóval folyik az alapozás. Készülődnek még a fesztiválozók és a színpadépítők is.

Érdemes a kint alvóknak is sietni, hiszen már alig van hely a sátraknak. Telt házról még nem beszélhetünk, ám egyre fogynak a szabad helyek.
Szóval, Nagy Feróval sikerült kapcsolatot létesíteni. Mint elmondta, még odahaza van, de tervei szerint motorral érkezik a VOLT-ra. Szerinte lesz babos kendő is, meg nyolc óra munka és szórakozás.

– Idén harminc éves a Beatrice, próbáltuk úgy összeállítani a koncertet, hogy mindegyik korszakunkból adhassunk elő számokat – tette hozzá a mindig vidám és örökifjú Nagy Feró. – A bennünket hallgató korosztály is vegyes: a tizenévesektől az ötven, hatvan évesekig terjed. Pórbálunk mindenkinek megfelelni. Ez viszont nehéz, hiszen a rádiók csupán egy számunkat, a 8 óra munka 8 óra pihenés 8 óra szórakozás című dalunkat játsszák. Pedig a Beatrice nem egydalos zenekar. Az pedig megtiszteltetés számunkra, hogy a nagyszínpadon zenélhetünk. Ez azt is jelenti a zenekarunk elindult a felkapaszkodás útján!


12.20 VOLTerina Ritmus Jankó: Itt, fenn a kempingben már javában zajlik az élet. Jó ebédhez szól a nóta, a nagyszínpadon hangolnak a technikusok. Egy két, hallani a fesztivál területén. Bízzunk benne, a negyedik nap végére eljutnak a háromig.

A nap már most perzselően süt, felhőnek egyelőre nyoma sincs. A tegnapi sarat is feltakarították a színpadok elől. VOLTerina izzad, szerinte bazi meleg van. Ritmus Jankó egyelőre az új laptop rejtelmeivel ismerkedik. Nehezen jönnek egymás után a betűk.
Az irányítást most VOLTerina veszi át.

VOLT Fesztivál, 1. nap délelőtt - Fotó: Magasi Dávid


Remek tömd-magad hot-dogot és sült kolbászt ebédeltünk, elégedettek vagyunk a kiszolgálással és a minőséggel egyaránt. Ugyanakkor azt is örömmel tapasztaljuk, hogy ezúttal gondoltak a vegákra, az ázsiai és dél-amerikai ízek, sőt a főzelékek kedvelőire is.  Ugyanez igaz piafronton is, hiszen a klasszikus fesztiválsör és a már bevált soproni borvidék nedűi mellett természetesen pálinka is van, de az alkoholmentesek terén is széles a válszték, kíváncsian fogjuk megkóstolni a smoothie-kat és koktélokat is…

Mi most még élvezettel tesszük a semmit. Jöjjön ön is és tegye, adja át magát a hangulatnak, hiszen szombat után újabb 361 napot várhat majd… Ritmus Jankónak sikerült elcsípnie Nagy Ferót, és szerencsésen el is találta, hogy a népszerű Beatrice frontemberét sikerült szóra bírnia. (Szóval nem kérdezett tőle olyant, hogy mikor adja ki következő lemezét az EDDA…). Rövidesen megosztja önökkel Feró gondolatait!

Ritmus Jankó 10.34: efZambó: Inspirál, ha alkotás közben néz a közönség...

A szentenderi lakásában már lázasan készül és pakol efZambó István, képzőművész, festőművész. Nagy alkotásra készül a VOLT-on. Hat társávval együtt a fesztivál végére két Trabantot fest át.

– A fő motívum persze a vasfüggöny leomlása, a határáttörés lesz – fogalmazott efZambó. – Fejben már van egy halovány koncepció, de hogy mi lesz a végén, az majd a munka során derül ki. Ma indulunk Sopronba, és ha minden jól megy, már holnap el is kezdjük az alkotást. Egyáltalán nem zavar, hogy mellettem szórakoznak a fiatalok és zajlik az élet. Ez inspirál engem. Feldob. Izgatottá tesz. Szombatra végzünk a munkával. A tervek szerint a Trabantokat több helyütt, például Sopronban és Berlinben is is kiállítják majd.

Megtudtuk, adott esetben be lehet szállni a festészetbe. Előzetesen persze egy „alkalmassági" vizsgát kell tenni. ennek során felmérik, hogy miként bánnak az ecsettel.

Ritmus Jankó 9.46: Végérvényesen elkezdődött az első nap. A tegnapi ismerkedés és a kemping hangulatának magunkba szívása után ismételten jelentkezünk. Szemünkkel tapogattuk ízleltük a fesztivál hangulatát.

Szóval, a tavalyi nagy sikerű koncertjük után idén is fellép a Vadfruttik zenekar. Csütörtökön fél hattól a nagyszínpadon zenélnek majd. A banda tagjai azonban péntekre nem kaptak szabadságot, így a koncert után bulizni már nem marad idejük. Együttérzés velük!

Likó Marcell, az együttes vezetője a kisalfold.hu-nak elmondta, újdonságokkal is készülnek. A basszus gitárosuk szintetizátoron is játszik majd. S újabb együttérzés. Marcell kezét idén januárban megműtötték. A medencéjéből vettek ki egy csontot, hogy azt a kezébe tegyék be. Jövő januárban újabb operáció vár rá, ekkor veszik ki ugyanis a fémeket. A zenész elmondta, fanatikusnak tartja magát, így hiába a fájdalom, frenetikus hangulatot fog varázsolni.

VOLTerina 7.30: Ritmusjankónak tegnap óta hírét sem hallani, pedig ígérte, az este még beszámol a történésekről. Addig is míg előkerül és megnyugodhatunk, nem esett komolyabb bántódása, tiszteleghetünk a kivitelezők teljesítménye előtt, akik is tegnap villámgyorsasággal, profin küzdöttek meg a felázott talajjal és állították össze immár teljesen késszé a VOLT-ot, így már semmi sem szabhat gátat féktelen bulizásunknak...

Apropó: bulizás! Látjuk, hozzánk hasonlóan önöket is meglepte
az egyház kirohanása Marilyn Manson ellen. Mivel mi ki nem hagynánk a polgárpukkasztásról elhíresült Manson koncertjét, örültünk, hogy olvasóink hozzászólásaikban egytől egyig tisztánlátásról tettek tanúbizonyságot: fórumunkon kifejtették véleményüket megvédve ezzel a szombati headliner mundérjának becsületét. Mivel már jártunk Manson-koncerten, talán joggal feltételezhetjük, most sem kerül sor sem istenkáromlásra, sem szentséggyalázásra, mindössze egy bizarr külsejű különc látványos és felejthetetlen showját látjuk ismét....VOLTerina, 19.22:
Már állnak a sátrak a fesztiválon és a "kőbüfében" fogyasztani is lehet, bár a legtöbben ezt a négy napig tartó végeláthatatlan folyamatot már odakinn elkezdték. Mivel a kempingbe italt bevinni nem lehet, az otthonról hozott sörök java részét kinn célszerű volt elfogyasztani. A hangulat lineárisan emelkedett, az esti ismerkedési buli kezdetére már egészen oldottá vált a közeg. VOLTerina egy balul sikerült manőver következtében térdig elmerült a nagyszínpadot övező sárban, de szerencsére kisegítették szorult helyzetéből, így csak bal papucsa bánta az esetet. (Délután még egyébként markolók és homlokrakodók hordták el a felázott talajt, majd méhsejt-borítással látták el a "dühöngőt").

GALÉRIA! VOLTozni jóóó! 0.nap (Fotók: Magasi Dávid)


17 órától részt vettünk a fesztivál-bejáráson, ahol a szervezőktől megtudtuk, péntek óta készülnek a színpadok és programhelyszínek, több százan működnek közre az építésben. Mint kiderült, a napok óta ismétlődő eső miatt komolyabb csúszást nem szenvedett a VOLT, mindössze "szépészeti" dolgokban van elmaradás. Ezt Fülöp Zoltán főszervező mondta el a kisalfold.hu-nak. Idén rekordszámban képviselteti magát a civil szféra, lesznek történelmi és kisegyházak, lelki segítség, sőt akit érdekel, a Sopronkőhidai fegyintézet egy kihelyezett cellájáben is lecsukathatja magát.

Hátul tízezer négyzetméteren új kempingrészleget alakítottak ki, ahol némileg csendesebb környezet fogadja a sátrazókat. Ha kétségei lennének a VOLT évről évre történő fejlődését illetően, eláruljuk, a Soproni Nagyszínpad minden eddiginél nagyobb, magasabb, szélesebb, 200 ezer watt hagkapacitással. Megnyugtatásul a Harkán élőknek: éjfél körül befejeződik a Nagyszínpad programja.

A Grand Openingre 18 óráig kellett várni a néhányezer fősre duzzadt nagyérdeműnek, ekkor a tömeg fegyelmezetten, bár néhol hangos SÜN-SÜN-t kiabálva beszivároghatott a kempingbe. - Azért jó a VOLT, mert a Sziget sokára lesz csak - foglalta össze a VOLT egyedülállóságának mibenlétét velősen Fodor Máté (20). - Na jó, ez nem így van, én egyenesen Lengyelországból, a WRC-futamról jöttem haza a fesztivál miatt...

18.00: Egyre több kivetkőzött lányt és napszemüveges pasit látni. Nem is csoda, hiszen a Lövér kempingben hétágra süt a nap.

Fotó: Magasi Dávid
Fotó: Magasi Dávid


VOLTerina - aki már bejutott a VOLT területére - személyes tapasztata, hogy a nagyszínpad előtt derékig ér a sár. A szervezők ígérik, hamarosan lerakják az úgynevezett még sejteket, ettől kezdve már száraz lábbal ugrálhatunk a színpad előtt.

Fotó: Magasi Dávid
Fotó: Magasi Dávid


Fotó: Magasi Dávid
Fotó: Magasi Dávid

 Rossz lett a bizi? Főnöke keresztbe húzta szabadságolási tervét? Ne hagyja, hogy VOLT Fesztivál nélkül teljen el a nyara! Mi szívesen tombolunk, kipróbálunk, megkóstolunk, lepukkanunk, sátortáborozunk ön helyett. Olvasson minket!Fotó: Magasi Dávid
Fotó: Magasi Dávid


Megérkeztek a soproni vasúttállomásra a VOLT-ra tartó fiatalok, akik rögtön buszra szálltak, hogy mielőbb eljussanak a kempingbe a fesztivál területére. Fotók: Gosztonyi Miklós
Korábban:Szerdán ismét kezdetét veszi a VOLT Fesztivál, ahonnan természetesen nem hiányozhatnak a kisalfold.hu megszokott tudósítói - VOLTerina és PéHáEl a Ritmusjankó - sem.

Ma 17 órára VOLT-bejárásra kaptunk meghívást, ekkor lecsekkolhatjuk a terepet; megnézzünk, hogy mi fogadja majd önt, ha úgy dönt, részt vesz a fesztiválon. 18 óra után pedig már a kapunyitásól is beszámolunk. Ezen kívül természetesen számíthat ránk percről percre frissülő helyzetjelentéssel, képgalériákkal és helyszíni riportokkal.

Csak annyit ígérhetünk, mi mindenhol ott leszünk, ahol történik valami izgi, nem hátrálunk meg semmitől, bátran lecsapunk akár a részeg Lovasi Andrásra is. Mondhatnánk: együtt lélegzünk a fesztivállal (Ritmusjankó olyannyira, hogy már beszerezte a kempingcuccát, sőt új sátrat is vásárolt).

Olvasson tehát VOLT Blogot, ha nem akar semmiről sem lemaradni...

Olvasóink írták

104 hozzászólás
 • 104. Filtec 2009. július 30. 10:38
  „:) :)”
 • 103. okostojas007 2009. július 07. 08:18
  „idegenforgalmiadó bevétel ? mármint ha a Glass Hotel után is fizetni kell
  de a lényeg - ha a te ablakod alatt húzná négy napon keresztül a 100 tagú - te is kiakadnál .......”
 • 102. Capr 2009. július 07. 00:55
  „okostojas007:
  "kedves nem fanyalgók azaz résztvevők...
  néhány év múlva ti magatok fogjátok letagadni hogy valaha is jártatok sopronban a VOLT-on"

  Tényleg? Ezt most neked elhittem... :)) Tudod, kezdek reménykedni abban, hogy tényleg elviszik a VOLT-ot más városba. Ha időm engedi oda is el fogok látogatni. Te, meg elvbarátaid ezután szervezzetek Sopronban (ugye nagybetűvel írjuk a városneveket) olyan rendezvényt, amely nem okoz "szükségtelen zavarást" és hidd el több tízezer látogató egyáltalán nem fogja zavarni köreiteket, ugyanúgy ahogy én sem. Megölelgetheted szeretett Tűztornyodat, korzózhatsz osztrák sógoraiddal a Várkerületen, de utána ne nyavajogj, hogy csökken az idegenforgalmi adóbevétel, hanyatlik a turizmus. Mutass nekem még egy ilyen látogatottságú rendezvényt Sopronban? Tudod, a VOLT-nak lehet olyan hozadéka, hogy egy mostani VOLT-ra látogató fiatal esetleg visszalátogat valamelyik szállodába nyaralni vagy éppen ősszel szüreti rendezvényekre. Ha azt gondolod, puszta picsogás ez, akkor közlöm, hogy a tavalyi VOLT után ősszel visszamentem az egyik (ez itt nem a reklám helye :) soproni szállodába néhány napra elrejtőzni a világ elől. Most VOLT alatt is itt kívántam szállást foglalni, de a teltház miatt nem tudtam. Sopronon kívül van számos szép vidék az országban úgyhogy, VOLT nélkül több ezer fesztiválozónak a város turizmusáról az "így jártatok" jutna eszébe.
  Még mielőtt elkezdenél észt osztani nekem a zajról, meg az eldobált üvegekről: Egy zenés, táncos vendéglátóipari egység közelében lakom, ahonnan minden szombaton víg monotonításban zakatol a tüc-tüc és egészen meglepődöm, ha vasárnap reggel nem találok széttört üvegeket és poharakat az utcán.”
 • 101. idurboy 2009. július 06. 17:36
  „üdv! szerintem kivan csukva hogy idén többen voltak mint tavaly pont a volt fesztivált nem érintette volna a gazdasági válság?”
 • 100. mozgofig 2009. július 06. 17:26
  „"A VOLT Fesztivál népszerűsége és látogatottsága az éttermek, a soproni Lövér Uszoda, valamint a taxi-társaságok forgalmának is határozottan jót tett, a napi átlagos bevételek két- vagy akár háromszorosára is nőttek a négy nap alatt."

  De azért baromi rossz ez a 4 nap, ugye? :)”
 • 99. sme 2009. július 06. 15:24
  „Igazságotnak és a többi ellenzőnek. Olvassátok el az itteni kommenteket.
  http://www.youtube.com/watch?v=y9D7gJS1Vn4 . Nem értem miért kell lenézni v.kit azért mert más a gondolkodásmódja, mást szeret. Az meg gusztustalan, ha valakit ismeretlenül sértegetnek is, és elkönyvelnek mondjuk "zokninak" ahogy te mondtad. (sajna az előbbi kommentemet kimoderálták, mert eléggé felment a pumpa.................) Kérdem a T. Szerkesztőket, az övét miért nem moderálták ki???????? Sértegethet akárkit?????????????”
 • 98. mozgofig 2009. július 06. 14:33
  „Okostojas007!

  Zárt helyen legyen 79.000 ember összezárva? Hmm, felettébb érdekes meglátás.”
 • 97. okostojas007 2009. július 06. 14:30
  „nem kellene pécsig futni
  elég lenne ha egy zárt helyen ( osztályon ) lenne a buli
  és csak az hallaná aki ott van
  nem kellene másokra is rákényszeríteni az idiótaságot .............”
 • 96. mozgofig 2009. július 06. 14:18
  „Kedves Telepathia!

  Írhat nekem / nekünk mindenféle kerek, okosnak tűnő körmondatot, a lényegen nem változat a törvényellenes meg jogszabályos, jegyzőkönyves badarság. Számomra hihetetlennek tűnik, hogy egy értelmes ember, legyen idős vagy fiatal, nem bír ki 4 teljes napot anélkül, hogy ne ócsárolna mindent. Miért kellene elnézést kérni?
  Több tízezren fordultak meg, s nem csak Magyarországról, külföldről is. De biztosan jobb lesz, ha fesztivált átteszik esetleg Pécsre, ugyanis ez a hír is járja. Akkor majd örülhetnek a soproni fesztiválellenes, 4 napot nem kibírók, hogy ismét valamit elvettek a várostól. De legalább majd mondhatják: "nekünk lett igazunk".
  Csak annyit tudok mondani, hogy mindig is lesznek olyan emberek, akik valamilyen okból kifolyólag képtelen elviselni, hogy rajtuk kívül több tízezren jól érezik magukat.

  Beleptem-nek teljesen igaza van, felesleges itt a szemeteléssel dobálózni, előbb nézzünk körül a városban, majd utána vegyük szemügyre a fesztivált.

  Minden jót.”
 • 95. beleptem 2009. július 06. 13:18
  „Itt nem csak a fiatalabbakról van szó, idén sok 40-es 50-es képviseltette magát. több fiatalabb házaspár a gyermekeit is elhozta. A VOLT-ban az a jó, hogy sokrétű, és mindenki megtalálja a maga sátrát, programját.

  Telepátiának és klikkjének csak annyit, hogy időnként nézzetek egy kicsit magatokba.
  Egy átlag buli hétvégén több bűncselekmény,szabálysértés történik, mint a VOLTon, főleg arányaiban nézve.

  A kettétört padok, a bezúzott üvegegek a Deák téren, az elhasított csemetefák, a lerúgott szemetesek, a falfirkák, a feldöntött kispolski a VOLT alatt történtek ?

  Nem !”
 • 94. futóbab 2009. július 06. 12:02
  „Korom miatt,48 év,és egészségügyi állapotom miatt,sajnos nem tudok rendezvényeken részt venni.Mint mindenhol,a rendezők kapnak hideget-meleget.DE:mindenkinek magán ügye,hogy melyik fesztiválon vesz részt.Én mindíg olvasom,hogy hol és kik lépnek fel,és fáj a szívem hogy nem lehetek ott.Sajnos az én időmben ilyenek nem voltak,ami pedig megrendezésre került,azon is"kultúráltan,majdnem csendben" lehetett részt venni.Kortársaim:gondoljatok bele,mennyivel jobb a gyerekeinknek.Fiatalok:akik nem szeretik a fesztiválokat,ne menjetek,de ne is szóljátok le azokat,akik ott vannak.Hogy zaj van?-bizonyára igaz,de pár napot talán el lehet viselni.Minden város profitál abból,ha egy nagy szabású rendezvénynek helyet ad.Ezáltal a lakosság is valamilyen szinten jól jár.Drogosok,alkeszok..stb mindenhol,a civil életben is vannak.De a VOLT-on még nem volt nagyobb balhé,és ez köszönhető a rendezőknek,biztonságiaknak.Lányom sok éve jár a VOLT-ra. Mindíg hatalmas élménnyel tér haza,sok új barátra lel, soha nem kötöttek bele,az órákra őrizetlenül hagyott sátorból nem tünt el semmi.Sajnos én csak a képeket,videókat láthatom.Emberek:ne irigykedjetek,és ne szóljátok le egymást. Ime egy mondás:KINEK A PAP KINEK A PAPNÉ,ja és TOLERANCIA !!!”
 • 93. lolita 2009. július 06. 11:35
  „Az a lenyeg hogy a fiatalsag jol erezte magat,varosnak is jol bejött penz es 4 napot igazan kilehet birni egy evben.Ennel nagyobb problema ne legyen!”
 • 92. NoBo 2009. július 06. 10:19
  „topper is rosszul számol, mert bár részben igazad van, de nem
  mindenki volt bérletes, így rossz a számod... Kb. 40-50 ezer...”
 • 91. topper 2009. július 06. 10:15
  „Lolkapolka rosszul számol.Kb 20-ezer vendég volt összesen és ezt szorozták meg a fesztivál napjainak számával.”
 • 90. NoBo 2009. július 06. 10:08
  „moderálva off”
 • 89. Telepathia 2009. július 06. 09:17
  „T Mozgofig!
  Nevetséges és törvényellens a hozzászolása. A szükségtelen zavarást a polgári törvény szabályozza.Lehet, hogy van akit zavart és van akit nem.Hogy mit lehet el türni és mit nem azt magasabb jogszabályok és az utólagos jegyzői intézkedések hiánya állapíthatja meg. Ebből adódóan inkább udvariasan elnézést kellett volna kérni a soproniak többségétől, akiknek erősen negativ a tapasztalatuk a Volt fesztivállal kapcsolatban.”
 • 88. okostojas007 2009. július 06. 08:50
  „kedves nem fanyalgók azaz résztvevők...
  néhány év múlva ti magatok fogjátok letagadni hogy valaha is jártatok sopronban a VOLT-on
  de megkönnyíti esetleges társ választásotokat mivel előtte csak egy kérdést kell feltennetek -
  voltál - e a volton.............................”
 • 87. vitriol2 2009. július 06. 06:18
  „érdekes egy adalék a helyi főcsuhás "hiveiknek" hozzállásához egy vitához:
  "45. sosi123 2009.07.03. 09:28 moderálva
  44. igazságot 2009.07.03. 08:08 moderálva
  43. reális 2009.07.03. 00:02 moderálva
  42. TakácsTamás 2009.07.02. 22:04 moderálva
  ez csak egy kiemelt sorozat, de a püspök elv-bocsi vakbuzgo hit-társai a továbbiakban is sürün "szerepeltek" hasonloan.
  Én már ugyan egyszer irtam a következökről: a egyesek mostani vak-buzgo(hit) utálatuk a mai fiatalság "fesztivál/zene/buli" éhségükre hasonlit a 60-as70-es évek beat korszakbeli "utálatnak": Azt mondát, hogy a beat és a hosszuhaj a mákony, maga az ördög "találmánya". hát nem érdekes ez a minden uj és szokatlan elitélése tovább él.”
 • 86. lolkapolka 2009. július 05. 23:40
  „Nagyon jó VOLT! senkivel semmi gond nem volt, végre volt valami élet ebben a városban. Szemét ide vagy oda, ez igenis KELL a városnak! A sok prűd, maradi ember akinek csak a csend, a rend, a tisztaság a fontos... hát az maradjon csak otthon, ne járjon szórakozni, sehova... VICC!

  és a lényeg: "A fesztivál tehát most elbúcsúzik Soprontól, de egy év múlva újra visszajön, sőt, a rendszeresen felmerülő pletykáknak ellentmondva a VOLT és Sopron város vezetése örökre hűséget fogadtak egymásnak. Hiszen ma már 79000-en vallják: mindenütt jó, de legjobb Sopron!"

  értitek kedves fanyalgók? HETVENKILENCEZREN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 85. voltfun 2009. július 05. 20:56
  „ez rohadt jó volt !
  csomó szimpi ember, évről évre jobb lesz
  A semmisemjómindenbeésmindenkibebelekötök kisebbséget hagyjátok magukra!”
104 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt, 4. nap – A nagy finálé!

Sopron – Minden jó véget ér egyszer, s ez alól a Volt sem kivétel. Most az utolsó nap… Tovább olvasom