Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Szerelmes lett az amstetteni rém lánya

A szerelem megtapasztalása elég erőt adott Elisabeth Fritzl-nek, hogy felhagyjon a pszichiátriai kezeléssel, amelyben kiszabadulása óta rendszeresen részesült.
A több évtizeten át pincébe zárt, apja által rengetegszer megerőszakolt 43 éves nő a testőrébe lett szerelmes. A nála 14 évvel fiatalabb Thomas W-t akkor ismerte meg, amikor a férfit felkérték, hogy biztosítsa személyes védelmét, miután Elisabethet és gyermekeit kiszabadították az amstetteni rém fogságából.

Elisabeth hét gyermeket szült a sötétségben, egyiknek végig is keleltt néznie a halálát: apja ugyanis nem engedte, hogy a beteg csecsemőhöz orvost hívjanak.

Elisabethenk rendszeresen kellett elviselnie ütlegeléseket, szexuális erőszakot és perverz játékokat, patkányok terjesztette betegségeket, hosszú időt áram és fűtés nélkül a jéghideg pincében, miközben folyamatosan attól rettegett, hogy ő és gyermekei magányosan, egyedül fognak meghalni a pincebörtönben.

Elisabethet kiszabadulása után rémálmok gyötörték, még ébren is gyakran felvillantak előtte a pincében átélt, apjától elszenvedett borzasztó pillanatok, a nő rettegett.

Elisabeth Fritzl.
Elisabeth Fritzl.
Fotó: Reuters

De a szerelem egyfajta csoda volt a nő életében, olyan fordulat, amelyet a hollywoodi filmrendezők is megirigyelhettek volna tőle. Thomas már beköltözött Elisabeth házába, egy kicsi osztrák faluban, ahol együtt nevelik a vérfertőzésből született hat gyermeket. Elisabeth egyik pszichiátere az mondta egy osztrák napilapnak: az, ami a sokat szenvedett nővel történt, bizonyítja mindenki számára a szerelem igazi hatalmát.

Orvosai beleegyezésével felhagyott a rendszeres pszichiátriai kezeléssel, és megpróbálja a saját életét élni. Tanul autót vezetni, segít gyermekeinek a házi feladat megírásában, barátságokat köt a helyiekkel. Bár a pincében életének legszebb éveit kényszerűségből elvesztegette, az egyetlen módja a felejtésnek, ha aktív, ha elfoglalja magát a hétköznapokban.

Elisabethnek Thomas azóta első és egyetlen folyamatos kapcsolata valakivel, amióta apja 1984-ben elrabolta és bezárta a házuk alatt kialakitott pincébe. Csak 18 éves volt, amikor az apja éterrel elkábította, és bebörtönözte, majd rendszeresen megerőszakolta Amstettenben, a Bécstől két óra autóútra lévő kisvárosban álló családi ház pincéjében.

Elisabeth Fritzl egykori börtöne. Fotó: Reuters
Elisabeth Fritzl egykori börtöne.
Fotó: Reuters

Elisabeth egyik, apja által nemzett lánya, Kerstin tavaly áprilisban nagyon megbetegedett, de most - a többi gyerek szeirnt Thomasnak köszönhetően - ő is jelentős javulást mutat.

A vérfertőzésből született 20 éves lány és 19 éves öccse a mai napig rendszeres pszichiátriai kezelésre szorulnak. Szobáik ajtaját soha, még éjszaka sem engedik becsukni, ápolóikat pedig a szakemberek arra kérték, hogy lassan és csendesen beszéljék meg velük életük korábbi eseményeit, azt remélve, hogy a fiatalok képesek lesznek feldolgozni a traumát, amelyet a pincében el kellett szenvedniük.

Fritzl, akit idén márciusban életfogytig tartó börtönbüntetésre ítéltek, megpróbálta felvenni a kapcsolatot feleségével és hat gyermekével, de ők nem akarnak találkozni vele.

Fritzl azt tervezgeti, hogy megírja és könyvben adja ki saját és lánya történetét. A könyv bevételéből Elisabethet és hat gyermekét szeretné támogatni.

Olvasóink írták

  • 1. tűzőgép 2009. június 10. 13:16
    „Elmebeteg!!!!!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Titokzatos gabonakörök után szitakötő, medúza

A héten már a második titokzatos alakzat jelent meg egy farmer földjén: előbb egy medúzaforma, most… Tovább olvasom