Kisalföld logö

2019. 01. 21. hétfő - Ágnes -6°C | 1°C Még több cikk.

Stílusváltás várható a Fehér Házban

Csomagolnak az elnöki párok: a Bushék hamarosan elköltöznek, Obamáék beköltöznek a washingtoni Fehér Házba. Január végétől új stílus jellemzi az Amerikai Egyesült Államok irányítását.
Úgy hírlik, az új elnök nem csak mint férj támaszkodik majd a 44 esztendős Michelle Obama véleményére. Michelle-t öltözködési stílusa miatt sokan Jackie Kennedyhez hasonlítják.

„Soha nem hallgat rám" – panaszkodik viccesen feleségéről Barack Obama. Az Amerikai Egyesült Államok megválasztott elnöke azonban azt is hozzáteszi: megismerkedésükkor nagyon jó főnöknek bizonyult... Michelle és Barack 1989-ben találkozott egy chicagói jogászcégnél.

Erőskezű first lady?

Michelle Obama erőskezű first ladyként áll férje mellett. Annál is inkább, mert Barack Obama minden korábbi elnöknél jobban bízik a felesége ítéletében, és ad a véleményére. A Newsweekben megjelent cikk szerint Michelle Obamát a férje teljességgel bevonja majd elnöki munkájába: például segít neki megírni fontosabb beszédeit, és a döntések előtt is elmondja majd férjének a véleményét. Michelle a 90-es évek elején – közeli barátja és apja halála után – egy sajátos úton ment végig: szeretett volna tisztába jönni önmagával.

A fővárosban és az új esztendőben először indítja gyermekeit iskolába az Obama házaspár. Fotó: MTI/EPA/Callie Shell
A fővárosban és az új esztendőben először indítja gyermekeit iskolába az Obama házaspár.
Fotó: MTI/EPA/Callie Shell

Otthagyta a jogi céget, és valami olyat szeretett volna tenni, amivel segít másokon. A Harvard Egyetemen diplomájával új állás után nézett. A chicagói polgármesteri hivatalnál kezdett dolgozni olyan programokban, amelyek elősegítik a fiatalok és a felnőttek képzését, illetve segítenek elhelyezkedni nekik a közszférában.

Jackie és Michelle

Az amerikai divatlapok szerkesztői úgy vélik: a Fehér Ház újabb lakója igencsak emlékeztet az egykori first ladyre, Jackie Kennedyre. Példaként említik, hogy Michelle Obama és Jackie Kennedy is váll nélküli ruhát választott az esküvőjére, mindketten a klasszikus, elegáns stílust kedvelik, és hasonló a frizurájuk is. A Kennedy családdal van más jellegű kapcsolata is a Barack családnak: Jackie lánya, Caroline Kennedy Schlossberg az amerikai elnökválasztási kampányban Obamát támogatta.

Obamáék barátaik között tudhatnak olyan hírességeket, mint például Jennifer Anistont, George Clooney-t, Halle Berryt, Sharon Stone-t, Oprah Winfrey-t, Scarlett Johanssont és Will Smitht is.

Romantikus pár

Michelle és Barack megismerkedésük óta mindent megtesz azért, hogy Valentin-napon, a szerelmesek napján együtt legyenek.

Ha pedig távol töltik egymástól idejüket, webkamera segítségével tartják a kapcsolatot. Ilyenkor is mindennap beszélnek egymással.

Soha nem hiányoznak gyermekeik, a 9 éves Malia és a 6 éves Sasha szülői értekezleteiről. Azt mondják: nagy élmény számukra, amikor a gyerekek előadását nézhetik meg az iskolában. Sokatmondó adalék, hogy Michelle imádja a sudokut. Semmit sem szeret jobban, mint ha sudoku rejtvényeket oldhat meg, miközben férje vacsorát főz...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Craig partizánt alakít, a vitatott szerepű Tuvia Bielskit

Tisztelik, mert több száz zsidó életét mentette meg, ugyanakkor támadják is a Tuvia Bielskiről készülő új filmet, mert történészek szerint a férfi saját népe ellen is követett el háborús bűnöket. Tovább olvasom