Kisalföld logö

2019. 04. 25. csütörtök - Márk Még több cikk.

A Teremtés: újabb szenzáció a hajóépítésben

A Genesis (Teremtés) névre keresztelt cirkáló 360 méter hosszú lesz, 5400 utast szállít majd a fedélzetén. Különlegessége a New York-i Central Park mintájára tervezett belső tere, és, persze, méretei.

A Royal Caribbean társaság azt nyilatkozta: a hajóra tervezett park forradalmasítja a tervezést, és futballpálya nagyságú lesz a területe – ez a terv az intenzíven versengő globális hajózási piac jelenlegi legnagyobb szenzációja.

A luxushajót most építik 700 millió angol fontból Finnországban, és a világ jelenleg legnagyobb hajójánál – a 160 000 tonnás, szintén a Royal Caribbean tulajdonában lévő, a Southampton kikötőjéből jövő hónapban kifutó Freedom of Seas-nél - is lenyűgözőbb lesz.

A tervezők azt mondják, hogy a park területe nagyjából akkora lesz, mint egy nagyobb város tere. A parkot a 8-as fedélzeten alakítják ki – a hajónak fedélzeteinek száma 16 –, és az utasok felfelé nézve akár az eget is fürkészhetik. A park szélessége 19, hosszúsága 100 méter. A hajóra telepített fák több mint két és fél fedélzet magasságban nyúlnak a magasba. A fedélzeten egy speciális technológiával biztosítják és ellenőrzik azt a mikroklímát, amelynek köszönhetően a fák növekedni tudnak.

New York-i stílus: a hajón építendő parkot a Central Parkról mintázták
New York-i stílus: a hajón építendő parkot a Central Parkról mintázták.

- Ez a hajó igazi áttörés az építészet és a design területén, és egy semmihez nem fogható vakációt nyújt mindazoknak, akik velünk hajóznak – jelentette ki Richard Fain, a Royal Caribbean elnök-vezérigazgatója.

Úgy tűnik, a jelenlegi recesszió nincs hatással a hajózásra: a Royal Caribbean csak egymaga 1,4 milliárd angol fontot pumpált bele abba a projektbe, amelynek köszönhetően a következő néhány évben két további, a Genesishez hasonlóan káprázatos és szuperdrága hajó épül

Nem ez lesz persze az extra szolgáltatásairól híres Royal Caribbean első nagy dobása: a társaság 1995-ben elsőként tette lehetővé hajóin a minigolfot. 1999-ben utasai a falmászást is kipróbálhatták, valamint az első fedélzeti korcsolyapályán is sportolhattak.

A leges legnagyobb: a 220 000 tonnás tengerjárót a Royal Caribbean Finnországban építteti
A leges legnagyobb: a 220 000 tonnás tengerjárót a Royal Caribbean Finnországban építteti.

A legújabb álom az 5400 utast befogadó Genesis legmagasabb pontja majdnem olyan magas lesz, mint Nagy-Britannia legnagyobb épülete, a One Canada Square. A londoni felhőkarcoló 235 méter.

A hajó hosszabb lesz, mint négy futballpálya, és negyven százalékkal nagyobb, mint a jelenlegi legnagyobb tengerjáró.

A Genesis 2009 őszén indul első útjára a floridai Fort Lauderdale kikötőjéből.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Okos elsőszülöttek

Az elsőszülöttek sokkal intelligensebbek, mint a sorban utánuk jövő testvéreik – állítják a… Tovább olvasom