Egyelőre nagy ugrás kell

2019.12.10. 11:41

Vízben áll a zebra Lövőn – fotó

Eső után víz alá kerül a 84-es főútvonalon az egyetlen, biztonságos átkelést biztosító zebra.

Munkatársunktól

A problémát tetézi, hogy az iskola és az intézmények az út egyik oldalán, a fiatal családok viszont jellemzően a főút másik oldalán élnek. Felnőttnek is nehéz átjutni egyik oldalról a másikra, a gyerekek számára viszont szinte lehetetlen a felgyülemlett víz miatt. Ráadásul, mint azt lövői olvasónk panaszolták, az elhaladó autók gyakran teljesen beterítik a járdán állókat.

Hollósi Gábor polgármester tud a problémáról, s már többször jelezte is a főút kezelőjének, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-nek. Mivel az út nem az önkormányzaté, gyakorlatilag hozzá sem nyúlhat, a probléma azonban az itt élőké. Ezért egy helyi vállalkozóval közösen az önkormányzat azt is felajánlotta a Közútnak, hogy oldják meg közösen helyzetet.

Rákérdeztünk mi is a Közút kommunikációs osztályán, mi a helyzet a lövői elárasztott zebrával. Jó híreket kaptunk: „Munkatársaink megvizsgálták a kérdéses helyszínt. A 84-es főút lövői jelzőlámpás csomópont burkolatának víztelenítését jelenleg szikkasztóárok oldja meg, mely azonban nem működik megfelelően, ezért áll meg a víz burkolaton.

Az önkormányzattal együttműködve egyelőre kimélyítettük az árokszakaszt, ez ideiglenesen megoldást jelent a problémára. Megvizsgáljuk a vízelvezetés további javításának lehetőségeit és amint lehetséges, további eszközökkel orvosoljuk a problémát” – ígérte az út üzemeltetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!