20 éves fiú a gyanúsított

2020.01.02. 13:54

Őrizetbe vették a gecsei halálos baleset okozóját – fotók

20 éves fiú ellen folytat nyomozást a Pápai Rendőrkapitányság.

Munkatársunktól

Halálos közúti közlekedési baleset történt megyénk határában, Gecse közelében 2019. december 29-én 17 óra 29 perckor. A helyszíni szemle adatai alapján egy Ford Escort típusú személygépkocsi 20 éves pápai vezetője nem az útviszonyoknak megfelelően közlekedett a 8305-ös számú úton Vaszar felé. Az autó egy egyenes útszakaszon megcsúszott, átsodródott a menetirány szerinti bal oldali útpadkára, érintőlegesen egy villanyoszlopnak ütközött, majd a vízelvezető árokba csapódott.

A gépkocsi 23 éves utasa – aki az elsődleges adatok szerint nem használta a biztonsági övet – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, a járművet vezető férfi megsérült. Az adatgyűjtés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr ittas volt a baleset bekövetkezésekor, továbbá a rendőrök megállapították azt is, hogy korábban engedély nélküli vezetés miatt a Pápai Rendőrkapitányság eltiltotta a járművezetéstől 2020. április 12-ig.

A rendőrök a 20 éves fiatalt őrizetbe vették. A baleset körülményeit a Pápai Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja, továbbá a járművezetés az eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt szabálysértési eljárás is indult a sofőr ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!