Ünnepel a soproni foci

2019.09.19. 20:02

Megújult az SC Sopron létesítménye – sok-sok fotó

Csütörtökön ünnepélyesen átadták az SC Sopron Ágfalvi úti öltözőépületét és a létesítmény felújított lelátóját.

kisalfold.hu

Fotó: Zsombor Tóth/[email protected]

„Magyarország Kormánya az egyes kiemelt sportcélú fejlesztési beruházások forrásszükségletének biztosításáról szóló 1801/2016. (XII. 20.) Korm. határozatában mérlegelést nem igénylő támogatási döntésével vissza nem térítendő forrást biztosított az SC Sopronnak, amelynek keretén belül egy kétszintes, 600 nm-es öltözőépület került kialakításra, valamint a füves pálya mellett található régi lelátó is megújult.

Az átadón az SC Sopron elnöke Csiszár Ákos, a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében Sipos Jenő sajtószóvivő, Sopron Megyei Jogú Város képviseletében Dr. Farkas Ciprián városi tanácsnok, a Fidesz soproni polgármesterjelöltje mondott ünnepi beszédet, majd Horváth Imre városplébános az ünnepély végén megáldotta az új öltözőépületet. Az ünnepség az SC Sopron valamennyi utánpótláskorú labdarúgója, de természetesen a klub férfi és női felnőtt labdarúgói részvételével zajlott, hangsúlyozva azt, hogy az új épület a teljes, közel 600 főt számláló SC Sopron család otthonául szolgál.

Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke kiemelte ünnepi beszédében, hogy a soproni Nemes Bau Plusz Kft. által kivitelezett épületben az SC Sopron végre otthonra talált. Beszédében külön köszöntötte az SC Sopron jelenlévő, egykori elnökeit, és kiemelte, hogy egy sportklub múltja nem csak hagyomány, amelyet ápolni kell, hanem egyben kötelezettség is, hogy folyamatosan fejlődjünk. Sipos Jenő, az MLSZ sajtószóvivője a szövetség nevében gratulált a sikeres beruházáshoz, és kiemelte, hogy a létesítmények fejlesztése a labdarúgó szövetség fejlesztési tervének egyik központi része.

Farkas Ciprián városi tanácsnok hangsúlyozta beszédében, hogy Sopronban számos olyan fejlesztésre és beruházásra került sor, amely a soproni lakosság egészségének megőrzését szolgálja. Horváth Imre városplébános az ünnepség végén megáldotta az öltözőépületet, és beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy a sport egyetemes nyelve túllép a határokon, nyelveken, a faji, vallási vagy ideológiai különbségeken, és képes összekötni embereket.

Az öltözőépületben 6 db csapatöltöző, edzői és játékvezetői öltöző, gondnoki iroda és szertár, konditerem és rehabilitációs helyiségek segítik a megfelelő szakmai munkát, valamint a mérkőzések és az edzések ideje alatt a szabadtérből megközelíthető WC blokk is kialakításra került, továbbá az SC Sopron klubirodája is itt található. Kulturált kikapcsolódási és szurkolási lehetőséget biztosít a hamarosan nyíló sportbüfé, valamint a füves pálya mellett található, felújított és székekkel ellátott, 350 férőhelyes lelátó. Az SC Sopron valamennyi labdarúgója az ünnepség végén együtt örülhetett az Ágfalvi úti Sportpálya új öltözőépületének és felújított lelátójának” – olvasható a hivatalos sajtóanyagban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!