Lebuktak

2019.12.04. 19:52

Közel százhúszmillió forintos örökséget csaltak el az elkövetők

A Győri Járási Ügyészség minősített csalással és közokirat hamisítással vádol három elkövetőt – köztük egy ügyvédet -, akik egy szombathelyi székhelyű kft. ügyvezetőjének halála kapcsán, hamis okiratokat készítve 118.4 millió forintos örökségétől fosztották meg a néhai ügyvezető korábbi kapcsolatából született fiát.

Munkatársunktól

A vádirati tényállás szerint a cég ügyvezetője és fele részben tulajdonosa 2016 nyarán váratlanul elhunyt. Ekkor a néhai ügyvezető élettársa, kettejük közös, nagykorú fia és a cég képviseletét cégeljárásokban ellátó ügyvéd hamis tartalmú üzletrész értékesítéséhez és új ügyvezető választáshoz szükséges okiratokat készítettek.

„Ezek tartalma szerint a néhai ügyvezető a halála előtt négy nappal üzletrészét élettársának értékesítette, új ügyvezetőként pedig közös fiukat jelölték meg. Az okiratok benyújtásra és bejegyzésre kerültek a cégnyilvántartásba. A hagyatékból ezáltal a cég 236.8 millió forint értékű üzletrésze kimaradt, így a néhai ügyvezető korábbi kapcsolatából született fia abból nem örökölhetett. A vádlottakkal szemben a terhükre rótt bűncselekmények miatt tizenegy év szabadságvesztés is kiszabható. az ügyészség azonban beismerés és tárgyalásról való lemondás esetére – egyebek mellett – felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt” – közölte dr. Takács Péter megyei főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!