Állt a vonat

2019.09.21. 08:13

Jelentős késések után helyreállt a menetrend a Budapest-Győr vasúti vonalon

Budaörsön korábban leszakadt a felsővezeték.

Munkatársunktól

11.46 – Ismét menetrend szerint járnak a vonatok Budaörsnél

Budaörsön korábban leszakadt a felsővezeték, s emiatt nem jártak a vonatok. A Mávinform közölte: a budaörsi állomáson napközben még dolgoznak a felsővezeték végleges helyreállításán, de az már nem zavarja a vonatok menetrendszerű közlekedését. A Budapest-Győr-Hegyeshalom, illetve a Budapest-Győr-Szombathely vonalon helyreállt a vasúti forgalom, a vonatok menetrend szerint közlekednek.

9.47 – Kelenföld és Budaörs között már mindkét vágányon újraindultak a vonatok

Kelenföld és Budaörs között már mindkét vágányon újraindult a vonatközlekedés – közölte a Mávinform szombat délelőtt az MTI-vel. Azt írták: a budapesti Déli pályaudvarról Győrbe 9.20-kor induló és a Győrből Budapest-Déli pályaudvarra 7.42-kor elindult S10-es személyvonat már teljes útvonalon közlekedik. Ezután már nem lesznek pótlóbuszok, a személyvonatok is járnak majd. A Volán helyközi járatain sem lesz érvényes az utazási utalvány, bérlet. A budaörsi állomáson még dolgoznak a sérült vezetékek helyreállításán. A Budapest-Győr vonalon közlekedő vonatok menetideje 20-30 perccel meghosszabbodik – közölték.

9.12 – A felsővezeték végleges helyreállítása csak estére várható

Szombat estére állíthatják véglegesen helyre a hajnalban meghibásodott felsővezetéket Budaörsnél – közölte a Mávinform szombaton, kora délelőtt a Facebook-oldalán. A közlemény szerint Biatorbágy felé egy vágányon, és Budaörs állomás első három vágányán a vonatközlekedés újraindult. A nemzetközi és InterCity vonatok a forgalomnak átadott egy vágányon közlekednek. Tatabányáig felármentesen igénybe vehetők. Kelenföld és Biatorbágy között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat a személyvonatok helyett. A Volán helyközi járataira Kelenföld vasútállomás-Budaörs-benzinkút és Biatorbágy között a vasúti utazási utalványt és bérletigazolványt elfogadják. Egyes vonatok részlegesen kimaradnak a menetrendből. Az arra utazók jelentősen hosszabb eljutási idővel számoljanak – közölték.

Szombat, 8.09 – Dolgoznak a hiba elhárításán

Jelentős késésekre kell számítani a Budapest-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon, mert a budaörsi állomáson megsérült az áramszedője a Déli pályaudvarról Győrbe tartó hajnali személyvonatnak, a vonatok emiatt Budaörs és Biatorbágy között nem közlekedhetnek – közölte a Mávinform szombat reggel.

Az állomáson néhány órával korábban is volt hasonló eset, akkor egy tehervonat mozdonyának áramszedője tört le, s két vágány felett a vezeték is leszakadt. A helyreállítás több időt vesz igénybe. A Budapest-Győr-Hegyeshalom vonalon utazóknak jelentősen hosszabb menetidővel kell számolniuk, pótlóbuszokra kell átszállniuk. A meghibásodás miatt a Győr felől Budapestre tartó vonatokat Tatabányánál visszafordítják. A Keleti pályaudvarról Bécsbe tartó Dacia nemzetközi gyorsvonat, továbbá a Szombathelyre tartó Borostyánkő InterCity Tatabányát nem érinti, mert Komárom-Székesfehérvár felé kerül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!