Bringás futár nyerte a KRESZ-totónkat

2019.11.28. 06:40

Dávid napi 100 km-t teker Győrben

A Győri Rendőrkapitányság és a Kisalföld közlekedésbiztonsági vetélkedője ősz közepén indult (2019. október 16.), most adtuk át a fődíjat, egy Csepel Landrider kerékpárt a nyertesnek. Pécsi Dávidtól nem áll távol a bringázás, futárként csomagokat szállít Győrben.

Szeghalmi Balázs

Középen a rendőrséggel közös közlekedésbiztonsági vetélkedőnk nyertese, Pécsi Dávid. Mellette Makai Zsuzsanna, a Győri Rendőrkapitányság kiemelt baleset-megelőzési főelőadója és Nagy Miklós rendőr alezredes, a bűnügyi osztály vezetője, a Győri Rendőrkapitányság helyettes vezetője.

900 megfejtés

A három fordulós totó során a rendőrség munkatársai a Nemzeti Közlekedési Hatóság szakembereivel közösen nehéz KRESZ feladványokat állítottak össze. Ennek ellenére több mint 500-an kezdték megoldani a feladatlapokat a kisalfold.hu-n.

„A legkitartóbbak végül 220-an maradtak, ők a háromszor 13+1 kérdést az elsőtől az utolsóig kitöltötték. Összesen több mint 900 érvényes megfejtést ellenőriztünk” – tudtuk meg Makai Zsuzsannától, a Győri Rendőrkapitányság kiemelt baleset-megelőzési főelőadójától. Ezek a számok főleg annak tükrében kiválók, hogy némelyik KRESZ-fejtörő simán elment volna „25 milliós kérdésnek”.

Középen a rendőrséggel közös közlekedésbiztonsági vetélkedőnk nyertese, Pécsi Dávid. Mellette Makai Zsuzsanna, a Győri Rendőrkapitányság kiemelt baleset-megelőzési főelőadója és Nagy Miklós rendőr alezredes, a bűnügyi osztály vezetője, a Győri Rendőrkapitányság helyettes vezetője.

Hárman hiba nélkül

„Valóban nem volt könnyű dolgunk. Nekem talán annyi előnyöm volt, hogy most tanulok vezetni, s akkor készültem a KRESZ-vizsgára, amikor a totókat közzé tették. Voltak trükkös, beugratós kérdések, amelyeknek a nehézségét pont az adta, hogy első blikkre egyértelműnek tűnt a közlekedési helyzet.

A megfejtésükben sokszor a józan ész, a logikus gondolkodás segített” – hallottuk Pécsi Dávidtól, aki logisztikát tanul. A 19 éves koroncói fiatalember hibátlanul oldotta meg az összes feladatot. Rajta kívül ez még két játékosnak sikerült, a rendőrségi sorsoláskor a szerencse végül Dávidnak kedvezett.

Fotók: Mészáros Mátyás

Figyelni kell

Dávidnak még egy „aduász” volt a tarsolyában a KRESZ-totók megfejtésekor: tanulmányai mellett kerékpáros futárként dolgozik Győrben és a város környékén. „Átlagosan napi 100 km-t teljesítek, 13-14 csomagot juttatok el a tulajdonoshoz. Ilyen távoknál sok mindent tapasztal az ember, rengeteg közlekedési szituációt él át, lekopogom, eddig komoly veszélybe nem kerültem.

A leghosszabb utam Vámosszabadira vezetett. A magam ura vagyok, a tanulmányaim és az időjárás függvényében állítom össze, hogy adott héten mennyi szállítást vállalok. Az fontos, hogy figyeljek a szünetekre és az energiapótlásra. Ha éhes lennék tekerés közben, kevésbé tudnék figyelni a forgalomra. Pedig ez alap a mai győri közlekedésben. Folyamatosan koncentrálni kell, hogy ne történjen a baj” – búcsúzott Dávid. Balesetmentes közlekedést kívánunk neki a jövőben is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!