600 munkatárs segített

2019.09.22. 13:18

Adni jó: Hatodszor önkénteskedtek audisok a régió 30 intézményében – fotók

Az Audi Hungaria Zrt. munkatársai önkéntes jelleggel immár hatodik éve kezdeményeztek szociális projekteket a térségben, amelyek közül idén 23 valósult meg. Ebben az esztendőben egy rendhagyó kampány keretében régióbeli intézmények is pályázhattak kiemelt támogatásra. Így hét helyszínen valósultak meg olyan segítő kezdeményezések, amelyek középpontjában a fenntarthatóság állt. Idén több mint 600 audis munkatárs elkötelezett közreműködésével újultak meg győri és Győr környéki intézmények.

kisalfold.hu

Fotó: MEKLI ZOLTAN

„Önkéntes Napunk nagyszerű lehetőséget ad a munkatársaink által javasolt kezdeményezések megvalósítására és ezáltal a felelős segítségnyújtásra. Az önzetlen és elkötelezett munka az elmúlt évek során már mintegy 160 intézményben jelentett értékteremtést. A helyszíneket örömmel javasolják munkatársaink, és lelkesen tevékenykednek az önkéntes projektekben”, mondta Dr. Knáb Erzsébet, az AUDI HUNGARIA Zrt. személyügyért és szervezetért felelős igazgatósági tagja.

„Az Audi segít”

Ebben az esztendőben indult a „Az Audi segít” kampány is, amelynek keretében az oktatás, a környezet- és természetvédelem, valamint a szociális ellátás terén hét régióbeli intézmény, civilszervezet álma válhatott valóra. A nyertes projekteket a vállalat menedzsmentjének tagjai kivitelezték, képviselve a vállalat egyik fontos alapértékét, a társadalmi felelősségvállalást. „Akinek lehetősége van arra, hogy segítsen másokon, annak morális felelőssége, hogy ezt megtegye. Azt tapasztalom, hogy kollégáink közül nagyon sokan azonosulnak ezzel a gondolattal és érzik a közös tettek erejét”, tette hozzá Dr. Knáb Erzsébet.

Az audis munkatársak idén is számos jó ügy érdekében ragadtak lapátot, ásót, ecsetet. Így jött létre többek között kültéri szociális tér a Forrás Waldorf Iskolában Győrben, készültek madárodúk Csorna Földszigeten az Esterházy Madárvártánál, valamint megújult a gyermekorvosi rendelő Győr-Ménfőcsanakon. A Bágyogszováti Napköziotthonos Óvoda udvarán felújítási munkálatokat végeztek az önkéntesek, a Győrújbaráti Pitypang Óvodában magaságyások készültek. Az Apor Vilmos Római Katolikus Iskola és a Kálóczy téri Idősek Otthona belső udvarának renoválásán is dolgoztak az audisok Győrben, Fenyőfőn pedig rovarszállót építettek, illetve gyümölcsfákat telepítettek.

Fotó: Audi

Az Önkéntes Napon 23 intézményben végeztek munkákat

Az „Az Audi segít” program keretében többek között a táplánypusztai Dr. Piróth Endre Szociális Központ belső terei újultak meg, interaktív lovas-tanösvény jött létre fogyatékkal élő és ép gyermekek számára a Daniló Sportegyesület lovardájában Mosonmagyaróváron. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Háza Fogyatékosok Napközi Otthonában belső és külső felújítási munkálatokat végeztek, valamint akadálymentes pihenőteret alakítottak ki az udvaron. Az „Együtt játsszunk, közösen táncoljuk!” mottó jegyében megújult a táncos közösségi tér a St’ART Házban Győrszentivánon, valamint szabadtéri tanterem és oktatási tér kialakítására került sor a Győri Gárdonyi Géza Általános Iskolában. Ebben az évben a vállalat az önkéntes projektek által közel 55 millió forinttal támogatta a régió intézményeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!