MKC kézilabda

2019.09.19. 17:18

A munkában hisz a mester – interjú

A Motherson-Mosonmagyaróvári Kézilabda Club vezetőedzője, a Békéscsaba elleni győztes mérkőzés után is kiemelte: mennyire nehéz dolguk van a szakmai vezetőknek. Akkor nem volt lehetőség ezt bővebben kifejteni, de a mostani beszélgetésünket rögtön ezzel kezdtük.

kisalfold.hu

– Leginkább arra irányult ez a mondatom, hogy igazából csak mi edzők tudjuk, hogy mennyi munka van mögöttünk – mondta Bognár Róbert. – Nem is arra gondolok elsősorban, amit elvégeztetünk a csapattal, hanem sokkal inkább a taktikai felkészülésre, az elemzésre. Ezen a héten én már három Érd mérkőzést néztem meg és természetesen ismét megtekintettem a nyári székesfehérvári MKC – Érd felkészülési találkozót is. Persze ez így is van rendjén, de ennek ellenére mégis egészen apró dolgokon múlik az, hogy a mérkőzés a mennybe repít, vagy a pokolba taszít bennünket.

– Az idei évben viszont több szakember is segíti az MKC vezetőedzőjének napi munkáját. Kialakult már egy optimális munkakapcsolat a szakmai igazgatóval, pálya és kapusedzővel?

– Azt gondolom, hogy összecsiszolódtunk már és így túl vagyunk a kezdeti nehézségeken. Meg kellett szokni ezt az új felállást és ez az edzések, a mérkőzések előtt, után, sőt közben is sok megbeszéléssel, kommunikációval járt. Úgy álltunk össze mi is, ahogyan a csapatrészek és azt gondolom, hogy jól is állunk ilyen téren. Szerencsére meg tudjuk erősíteni egymást és ez a számunkra is a legfontosabb.

– Gondolom egyszerűbb a felkészülés győztes mérkőzés után.

– Sikeres találkozó után sokkal könnyebb dolgozni, hiszen nem véletlenül mondják, hogy akkor még a szervezet is hamarabb regenerálódik. Jobb a hangulat, kevesebb a hiba az edzéseken és nekünk ez már nagyon kellett. Semmiképpen sem akartunk három vereséggel, azaz nulla ponttal állni a bajnokságban. A Békéscsabán megszerzett győzelmünk erőt, önbizalmat adhat nekünk az Érd elleni folytatáshoz. Az érdiek elleni találkozó ugyanis nagyon fontos a számunkra, mert az egyik olyan ellenfelünk, akit nagyon szeretnénk elkapni végre.

– Mi az amiben előre kell lépnie az MKC csapatának ahhoz, hogy Érd szintű csapat ellen is győzni tudjon?

– A játékunk hullámzását kell csökkenteni, mert Békéscsabán még vissza tudtunk jönni a rossz periódusok után, de ez Érd ellen ez már nem fog beleférni. Okosabban kell tehát kézilabdáznunk, egyenletesebb teljesítményt kell nyújtanunk, ami azt jelenti, hogy a mérkőzés folyamán két – három gólosnál nagyobb különbsége nem lehet a két csapat között. Persze kell a szívünk és az, hogy higgyünk a győzelmünkben, amire én a csapatunkat még úgy is alkalmasnak tartom, hogy Tilinger Tamara, Szimona Szarková és Gyimesi Kitti, tehát kulcsjátékosok hiányoznak nálunk. A számunkra hazai pályán, a szurkolóink előtt nincs lehetetlen és én abban is biztos vagyok, hogy az érdi csapat is tart attól, ami Mosonmagyaróváron vár rá.

– Nem volt könnyű feljutó csapatként sem bent maradni az élvonalban, és ez az év sem ígérkezik könnyűnek. Fontos tehát tudni, hogy jó irányba halad – e az MKC csapata?

– Helyes az az út, amin elindultunk, hiszen összetételben és szerkezetben jobb a mostani csapatunk a tavalyinál. Azt pedig mindenképpen szeretném kiemelni, hogy a Vác után a miénk a legfiatalabb gárda a bajnokságban. Sokat léptünk előre, viszont még rengeteg munka is vár ránk és ezért fontosak a győzelmek, amelyek pozitív visszajelzést adnak. Az elmúlt két évben a klub is rengeteget fejlődött, kiváló feltételeket biztosít a számunkra a felszereléstől, egészen az orvosi háttérig. A szurkolóink támogatása pedig egy olyan erő a számunkra, ami egészen biztos, hogy a sikerünk egyik alapja. Én még edzőként is tökéletesen érzem azt az adrenalin bombát, amit adnak és ezekért az emberekért nekünk mindent meg kell tennünk a pályán!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!