Szomszédvárak egymás ellen

2019.12.01. 17:19

A Mosonmagyaróvár nyerte a megyei rangadót a Lipót ellen – galéria

Varga László a Vargák-csatáját.

Munkatársunktól

2019.12.01. Mosonmagyaróvár - Lipót, Fotó: Csapó Balázs Kisalföld

Újabb megyei rangadó várt a Credobus Mosonmagyaróvárra, amely az NB III 17. fordulójában a Lipótot fogadta. Az óvári csapatban ezen a mérkőzésen mutatkozott be a felnőttek között a saját nevelésű 17 éves Pandur Gergő, aki rögtön a kezdőben kapott helyet. A 7. percben Czár szabadrúgását Dénes nem tudta fogni, a kipattantó pedig Szalka közelről a hálóba pofozta. 1-0.

A 68. percben Szalka balról húzott befelé, majd az alapvonalról visszagurította a labdát Lakinak, aki közelről talált a kapuba. 2-0. A 83. percben a csereként beálló Veresst Dénes buktatta a tizenhatoson belül. A megítélt büntetőt Mundi higgadtan értékesítette. 3-0. A 87. percben egy szabadrúgást követően Tamás a kapufát találta telibe, a kipattanó azonban Debreceni elé került, aki az üres kapuba lőtt. 4-0.

Az MTE a 17 éves Pandur Gergővel és a 18 éves Nagy Lionellel a kezdőben várta a mérkőzést. A fiatalok felnőttek a feladathoz, a csapat pedig ötletesen játszva, megérdemelten győzte le megyei riválisát.

Credobus Mosonmagyaróvár – Lipót Pékség SE 4-0 (1-0)

Mosonmagyaróvár, 700 néző

Vezette: Oláh Gábor

Credobus Mosonmagyaróvár: Heinrich – Szegi, Bohner, Debreceni, Pandur (Tamás, 60.), Czár, Dobrovolszki, Jasarevic, Szalka, Nagy L. (Mundi, 55.), Laki (Veress, 76.). Vezetőedző: Varga László

Lipót: Dénes – Tóth L. (Farkas Z., 62.), Zimonyi, Varga T., Harsányi (Schillinger, 87.), Bieder, Simita, Kovalovszki (Csete, 74.), Zámbó, Nagy O., Kapa Márkó. Vezetőedző: Varga Péter

Gsz.: Szalka (7.), Laki (68.), Mundi (83. – büntetőből), Debreceni (87.)

Varga László: – Nyugodtan játszottunk és komoly skalpot szereztünk a mai napon. A játékosok vállvetve küzdöttek egymásért, ami megsokszorozta az erőnket. Külön szeretném kiemelni a fiatal játékosainkat, aki nem ijedtek meg a lehetőségtől és hozzátették a magukét a győzelemhez.

Varga Péter: – Nem tudtunk alkalmazkodni a talajhoz és a Mosonmagyaróvár játékához. Őszinte támadófocit szerettem volna látni a csapatomtól, de ma nem tudtunk dominálni. A hazaiak négy gólt szereztek, így nem is férhet kétség a sikerük jogosságához.

Az NB III nyugati csoportjának másik megyei érdekletségű mérkőzésén:

BKV Előre–Ménfőcsanak 4-1

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!