Alapítson saját bizniszt

2019.09.20. 08:42

A fiatal álláskeresők 4,5 milliós vissza nem térítendő támogatást kaphatnak Győrben – videó

878 egyéni vagy mikro-vállalkozás juthat most jelentős pályázati pénzhez.

Szeghalmi Balázs

Indítson saját vállalkozást!

Győrben tartotta projekt-indító információs nyílt napját a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány. Utóbbi szervezet konzorciumi partnereivel (Vas Megye és Szombathely Város Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványa, a Zala Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, és a Tolna Megyei Vállalkozásfejlesztési Alapítvány) együtt valósítja meg az „Álláskeresők és fiatalok vállalkozóvá válásának ösztönzése Nyugat-Dunántúlon” című projektet. A program célja a vállalkozás indítását tervező, alkalmas szemlélettel rendelkező álláskeresők és fiatalok felkészítése saját vállalkozásuk indítására. A projekt uniós forrásból, a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.

Jelentős támogatás

A résztvevőknek a program ismeret és készségfejlesztéssel nyújt segítséget vállalkozási elképzelésük kidolgozásában, üzleti tervük elkészítésében. „A képzési programokat eredményesen elvégző, jóváhagyott üzleti tervvel rendelkező, saját vállalkozást alapító, agilis személyek 4.573.800 forint vissza nem térítendő forrásban részesülhetnek. A minősített tervnek megfelelően 1 éven át járul hozzá a vállalkozás költségvetéséhez. Ezt a támogatást a Magyar Államkincstárnál lehet igényelni. A fejlesztés eredményeként 878 egyéni vagy mikro-vállalkozás juthat ilyen módon támogatáshoz 632,79 millió forint európai uniós forrásból” – tudtuk meg Bányai Péter projektvezetőtől, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány munkatársától.

A program fontosságáról Széles Sándor, a megyei kormányhivatal vezetője is beszélt a megnyitón.

Célcsoportok

A program célcsoportja: 30 év alatti fiatalok vagy 30. életévüket már betöltött álláskeresők és a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálatnál közvetítést kérőként nyilvántartásba vett megváltozott munkaképességű, ellátásában részesülő személyek. A projektről bővebb információkat ide kattintva oldalon olvashatnak.

Fotó: Cseh Róbert

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!