Újrafesthetik a lakást Mosonmagyaróvár

2019.12.01. 07:10

43 négyzetméteres önkormányzati lakásban élnek három kisgyerekkel Mosonmagyaróváron

A Kisalföld alapítványa figyelmét a Család és Gyermekjóléti Szolgálat egyik munkatársa hívta fel a családra.

Kiss Anikó

Három kiskorú gyermeket nevel az anyuka, Vass Mária élettársával, Smuk Róberttel. Dominika 14, Richárd 6 éves, Viktória pedig éppen betöltötte az ötödik életévét. Richárd autista, akinek ellátása – a legkisebb gyermekkel együtt – nagy feladatot ró a szülőkre. Az apa dolgozik, az anyuka részmunkaidőben tud állást vállalni. Megtakarításaik nincsenek. Egy negyvenhárom négyzetméteres önkormányzati lakásban él a család. Öt főre ez elég kicsi és sajnos rossz a szellőzése. Felvizesedés ugyan nincs, de nehéz és párás a levegő. A mosás nehezen megoldható.

A család köszöni az olvasók támogatását. A pénzből festeni fognak.

Igaz, nemrég tudtak venni egy mosógépet, használtan. Szárítani a lakásban szárítanak, ami még jobban párásítja az amúgy is nyirkos levegőt. Mikor felkerestük a családot, nagyon meglepődtek, először el sem akarták hinni, hogy valaki gondolt rájuk és tényleg adományt kapnak. Kérdésünkre, hogy mire fogják fordítani az alapítványi támogatást, az édesanya elmondta, hogy ebből a pénzből legelőször kifestik a lakást, mert ez már nagyon időszerű. – Lemosható festékkel festjük, ugyanis a gyerekek nagyon szeretnek rajzolni, sajnos a falra is. Nem tudtunk arról, hogy valaki segítséget kért nekünk. Köszönjük szépen az adományt és az olvasók támogatását – mondta az édesanya.

Egy porszívóra még szüksége lenne a családnak, illetve olyan hűtőre, amiben van fagyasztó rész is. Fagyasztóládának már nem lenne hely a lakásban. Az autista kisfiúnak fejlesztő játékokra is gyűjt a család.

Ha támogatást adna vagy kérne

A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Adományaikat a mai számunkkal együtt kézbesített sárga csekken fizethetik be vagy átutalással, a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámra is eljuttathatják hozzánk. Az alapítvány segítségét kérő olvasók jelentkezését a Kisalföld-szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A postacímre vagy az [email protected] e-mail-címre várjuk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!