Egész nyáron nyújthatjuk a karunkat

2022.07.04. 14:07

Hatodik alkalommal lesz Véradó Vakáció Győrben

A győri sportolók és sportegyesületek véradóként segítik nyolc héten át a szakemberek munkáját.

kisalfold.hu

Képünk illusztráció. Fotó: H. Baranyai Edina

A nyári hónapokban a biztonságos vérkészlet fenntartása minden évben kiemelt feladatot jelent a kánikula, a szabadságok, nyaralások miatt, ezért a Magyar Vöröskereszt Győr-Moson-Sopron Megyei Szervezete a Győr+ Média és a Cutler Fitness támogatásával, idén is megszervezik Véradó Vakáció kampányukat.

A győri sportolók és sportegyesületek véradóként segítik nyolc héten át a szakemberek munkáját, minden héten más-más csapat nyújtja karját a megfelelő ellátottságért. A 141 éves Magyar Vöröskereszt véradószervező munkáját országszerte 156 munkatárs és 6367 önkéntes segíti, Győr-Moson-Sopron Megyében az önkéntes szervezők száma 1009 fő, ami országos szinten is kiemelkedő. A Véradó Vakáció idei fővédnöke dr. Pergel Elza, Győr alpolgármestere

- mondta el Kun Szilvia, a Magyar Vöröskereszt megyei szervezetének elnöke. A Magyar utca 8-ban található Vérellátó Szolgálat hétfőn, kedden és szerdán 7 és 15.30, csütörtökön 7 és 17.30, pénteken 7 és 13.30 között  tudja fogadni a véradókat.

Ezen a héten péntekig a Győri Cutler SE várja a véradókat. A második héten, július 11. és 15. között a Győri Búvár eseményéhez csatlakozhatnak. A harmadik héten, július 18-tól 22-ig a Győr Sharks buzdít véradásra. A negyedik héten, július 25. és 29. között a Győri Vízisport Egyesület veszi át a stafétát. Az ötödik héten, augusztus 1-től 5-ig a Győri ETO Hockey Club várja a szurkolókat, hokisokat, családtagokat. A hatodik héten, augusztus 8. és 12. között a Győri Atlétikai Club szeretné, hogy minél többen gondoljanak a nyaralás mellett a véradásra is. A hetedik héten, augusztus 15. és 19. között az Agrofeed ETO UNI Győrhöz lehet csatlakozni. A nyár utolsó hetén, augusztus 22. és 26. között a Győri Koko Gym MMA kevert harcművészeti sportegyesület felhívására lehet menni vért adni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!