Tavaly májusban került előzetesbe

2022.06.02. 15:56

Kiengedhetik a börtönből a csalással és sikkasztással gyanúsított győri énekest

A bíróság kiengedné, ám az ügyész fellebbezett, így F. Dávid hétfőig még a börtönben marad.

kisalfold.hu

Fotó: Mediaworks Archívum

Fotó: Móricz István

Megszüntette a bíróság a csalással gyanúsított énekes letartóztatását - írja közleményében a Győri Törvényszék.

A Győri Járásbíróság nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb a foganatba vételtől számított 4 hónapig elrendelte F. Dávid bűnügyi felügyeletét.

A csalással és sikkasztással vádolt győri énekes a tartózkodási helyét csak külön engedéllyel hagyhatja el, amit a rendőrség nyomkövetővel ellenőriz majd.

A bíróság döntése szerint a megalapozott gyanú az F. Dávid terhére rótt bűncselekmények tekintetében továbbra is fennáll.

Az eljárás a vádemelés előtti szakaszban jár. A bíróság a fokozatosság elvét is figyelembe véve úgy ítélte meg, hogy a továbbiakban elegendő a bűnügyi felügyelet.  

A határozatot a gyanúsított és védője tudomásul vette, az ügyész fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék dönt.

Az ügyészi fellebbezés halasztó hatályú, így F. Dávid a korábbi letartóztatás meghosszabbításáról szóló döntés hatályáig, 2022. június 6-ig a börtönben marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!