Még várják a helyi indulók jelentkezését

2022.06.22. 10:02

Győr ad otthont a Magyarok Világszépe versenynek

kisalfold.hu

Fásy Ádám neve három évtizede összeforrt a magyar szépségkirálynő választás fogalmával. Magyarország leghosszabb múltú szépségversenyének létrehozása, valamint a Miss World és a Miss Universe versenyek meghonosítása is az ő nevéhez fűződik.  Kapócs Zsóka, Horváth Éva, Proksa Szandra karrierje is ezeken indult, Laky Zsuzsi pedig Párizsban megnyerte a Miss Európa szépségversenyt. Tíz év szünet után 2016-ban Magyarok Világszépe néven útjára indította a versenyeket, és már 2019-ben az itt győztes Mikó Fannit Egyiptomban a Miss Intercontinental Világversenyen  80 lány közül koronázták királynővé.

Az idei versenyre Győrben kerül sor július 24-én. Előtte egy héten át tart a felkészítő tábor szintén Győrben, az ETO Park Hotelben.

Fásy Ádám lapunknak elmondta, a jelentkezés még tart, a http://www.magyarokvilagszepe.hu oldalon a jelentkezési lap kitöltésével a világból azon hölgyeket várják, akik magyar identitással rendelkeznek, valamint 17. életévüket betöltötték, de még nem idősebbek 27 évesnél. Ennek megfelelően a versenyen részt vehet országhatártól függetlenül, az anyaországon kívül bármely földrészen élő hölgy, csak bizonyítottan rendelkezzen magyar felmenőkkel.  Viszont nagyon szeretnék - tette hozzá - ha győri, illetve Győr-Moson-Sopron megyei versenyzők is minékl többen lennének, úgyhogy várják a helyi jelentkezőket.

A tét nagy, hisz a korona és a királynői cím mellett a győztes hölgy képviselheti hazánkat a Miss Intercontinental világversenyen, valamint a versenyzők közül kerül ki az a hölgy is, aki a Top Model of the World modellversenyen indulhat Magyarországot képviselve. Mindemellett az idei évben a királynő ajándéka egy Fiat 500-as személygépkocsi lesz. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!