Spirituális kommunikáció

2022.05.25. 13:12

Zarándokút a Vatikánba - 4. nap: pápai audiencián Győrből - fotók

Werner Krisztina

Zarándok küldetésünk beteljesedett - mondta dr. Pellek Sándor a Jeruzsálemi Szent Lázár  Katonai és Kórházi Lovagrend magyarországi nagyperjele a kilenc órakor kezdődött pápai audiencia végén. - Át tudtuk adni a magyar kedvességet szimbolizáló, 1940-ben készült Viktória-mintás herendi tálunkat Ferenc pápának, az olasz nyelvű kísérőkártyánkkal.

A magyar zarándokok a szerdai audiencián vettek részt, ahová a világ számos országából, közel tízezer hívő érkezett. Olaszul, angolul, németül, spanyolul, portugálul köszöntötték a csoportokat, közöttük megemlítve a magyarokat is.

- A lovagrend tagjainak rendkívüli élmény volt látni az idős pápát, akinek megnyilvánulásai karizmatikus erőt és derűt sugároztak. Küldetésünkkel harmonizálva megerősödött bennünk a szervezésbe befektetett munka fontossága és a kapott spirituális erő hazai hasznosíthatósága. A találkozás rávilágított arra, hogy a pillanat öröme nem helyettesíthető. Ehhez a pillanathoz sok jó szándékú támogatónk segítsége kellett, köztük a katonai diplomácia meglévő jó kapcsolta a svájci gárdisták vezetésével.

A legnagyobb energiabefektetés a szeretet eléréséhez szükséges, de ennél sokkal fontosabb a szeretetet megtartani és hordozni.

A spirituális élmények ma délután a Szent István zarándokházban egy esküvői fogadalom megerősítésével folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!