Közlekedés

2022.05.19. 20:56

Rövidülhet a várakozás a Veszprémvarsánynál épülő új körforgalomnál

Május 5. óta tart és a tervek szerint augusztus 15-én ér véget a 82-es úton a veszprémvarsányi csomópont építése, ezzel együtt az út félpályás lezárása, olvasható az Útinform oldalán.

kisalfold.hu

Fotó: Pixabay

Építkezni akkor lehet, ha nincs fagy, ezzel együtt a nyári szezonban, főleg péntektől vasárnapig szinte egybefüggő kocsisorok haladnak Győrtől a Balatonig és vissza.

Tapasztalatunk szerint a leendő körforgalom előtt olykor 10–30 percet kell várakozni. Több olvasónk nehezményezte a helyzetet, ezért a beruházásért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.-nél (NIF) érdeklődtünk.

Válaszukat azzal kezdték: jelzőlámpás forgalom- irányítás tervezetten június 30-ig várható.

Tekintettel a 82. számú főúton megnövekedett hétvégi forgalomra, a lámpákat erre az időszakra átprogramozzák annak érdekében, hogy a fő irány forgalmát a legkisebb fennakadással lehessen lebonyolítani. Torlódásra a munkálatok miatt természetesen ezt követően is kell számítani.

A kivitelező jelenleg a 82. számú főutat keresztező vízfolyás átereszeinek építését végzi. Zajlik a körforgalom körpályájának kiépítése és a 832-es főút körforgalomhoz csatlakozó részének felújítása. A következő fázisban jön a 82-es főút Győr felőli oldalának felújítása, illetve a Veszprém felőli oldalának a bekötése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!