Adomány a Macikórháznak

2022.05.06. 18:15

Rendőri felvezetéssel érkeztek a plüssmackók a győri kórházba - fotók

Több mint kétszáz bolyhos, ölelni való maci érkezett pénteken a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórhába, még hozzá rendőri felvezetéssel. Sőt még a győri KITT is elkísérte a gyerekeknek érkező felajánlást, amihez a megye rendőrei gyűjtötték a plüssöket.

Dániel Viktória

Fotó: Huszar Gabor

A Macikórház három és fél év alatt közel 50 ezer plüssmacit jutatthatott el a soproni, a győri és a mosonmagyaróvári kórházakba a felajánlásoknak köszönhetően. Most egy élménydús átadón érkeztek meg a mackók a gyerekekhez.

– Az első híradásokat követően keresett meg minket a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrfőkapitányság, hogy ők is szeretnék segíteni a gyűjtést, aminek nagyon örültünk. A macik tisztítását és fertőtlenítését pedig a korábiakhoz hasonlóan, most is a Tadak-Nett Kft. vállalta magára teljesen ingyen – mondta el Ladocsi Norbert a Macikórház ötletgazdája, aki azt is elárulta az ő mintájukra már egy New York-i kórházban is indítottak hasonló kezdeményezést.

– Az egész megyéből érkeztek mackók, mind az öt városi kapitányság beszállt az akcióba. Kétszázig számoltuk a beérkező mackókat, de annyira sok lett, hogy pontos számot nem is tudunk. A kollégák nagyon lelkesek voltak, valaki  a gyermekével beszélte meg, hogy az egyik saját macijukat adományozzák a beteg gyerekeknek, más külön erre a célra vett egy plüsst – mondta el  Czagányi Zsuzsanna rendőr alezredes.

A játékok mellett az érkező rendőrautó és rendőrmotor is lenyűgözte a fiatalokat, sőt a győri KITT is a helyszínre érkezett. A legendás beszélő autóba több gyerkőc is bekéredzkedett. Narancsi Kiara egyike volt azoknak a gyerekeknek, aki lejöhettek az átadóra.

– Nagyon jól esett, hogy én is kaptam egy macit. Csütörtök óta vagyok, kórházban remélem ma hazamehetek. Szerintem remek kezdeményezés, hogy kicsit barátságosabbá tegye a gyerekeknek a kórházban öltött időt.

A Macikórház szeptember elsejéig továbbra is várjuk a felajánlásokat, a Vágóhíd út 1 szám alatt lévő Pedró Pékségbe, vagy az Olimpiai Sportparkba, a Radnóti Miklós utca 46-ba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!